Overslaan en ga naar inhoud

Samsung Galaxy A55 review

Wat zeggen de experts?

De Samsung Galaxy A55 is het nieuwe topmodel uit de Galaxy A-serie van 2024. Maar wat zijn nou precies de plus- en minpunten van deze nieuwe midrange smartphone volgens de experts? En wat zeggen de reviews over het budgetmodel, de Galaxy A35? Lees snel verder voor drie expert-reviews!

“Met de Samsung Galaxy A55 krijg je een snelle, luxe telefoon, met een goede camera en prima accuduur, die bovendien lang up-to-date blijft. En dat voor een mid-range prijs.”
Review GalaxyClub.nl

De smartphones uit de Galaxy A-serie van Samsung staan al jaren bekend om de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en dat is met de Galaxy A55 dan ook niet anders. Het toestel biedt veel luxe en kwaliteit en met een sterke accu en minimaal 5 jaar aan software updates ben je zeker van een toestel waarmee je jaren vooruit kan.

“De Galaxy A55 bouwt verder op het succes van de voorgaande modellen. Het toestel heeft een indrukwekkende batterijduur, een nieuw, meer premium design en een goede camera. De foto's worden mooi weergegeven op het heldere scherm.”
Review GSMArena.com

In de review van GSMArena is vooral aandacht voor een vergelijking tussen de Galaxy A54 en A55. Het valt de site waarbij op dat er weinig grote veranderingen zijn doorgevoerd. De verklaring hiervoor is te vinden in het feit dat de smartphones uit de A-serie simpelweg weinig directe vernieuwingen nodig hebben, omdat ze in de basis al ontzettend goed zijn. Er wordt dan vooral ook gekeken naar de kleine, positieve veranderingen die er wél zijn: het nieuwe, meer premium design, de verbeterde accu en processor en het heldere 120 Hz scherm.

“De Galaxy A35 is dé telefoon voor iedereen die een uitstekende basis-smartphone zoekt met goede hardware en langdurige ondersteuning. Het toestel alles biedt wat je nodig hebt – minus toeters en bellen.”
Review GalaxyClub.nl

De Galaxy A35 is het goedkoopste model uit de A-serie en daarmee het kleinere broertje van de A55. En dan niet zozeer qua formaat, dit is immers gelijk, maar voornamelijk op specificaties. De Galaxy A35 heeft uitstekende basis specificaties, maar mist op bepaalde vlakken wat luxe. De toeters en bellen. Dat maakt het toestel kwalitatief zeker niet minder, want ook met de Galaxy A35 kies je voor een toestel waar je jaren mee kan doen.