Overslaan en ga naar inhoud

Samsung Galaxy A35 vs Galaxy A55

Welke past het beste bij jou?

Samsung is terug met twee nieuwe opwindende toevoegingen aan de A-series: de Samsung Galaxy A35 en de Samsung Galaxy A55. We gaan deze toestellen vergelijken, zodat je gemakkelijker kunt beslissen welke het beste bij je past. Ontdek de kenmerken en specificaties om een weloverwogen keuze te maken tussen deze smartphones.

Samsung Galaxy A35

Samsung Galaxy A55

Verschil in design

Zowel de Samsung Galaxy A35 als de Samsung Galaxy A55 hebben aantrekkelijke designs die erg op elkaar lijken, maar er zijn enkele onderscheidende kenmerken. De Galaxy A55 straalt een premium uitstraling uit met zijn achterkant van Gorilla Glass 7+ en platte metalen randen. De A35 maakt ondanks een zelfde uitstraling, gebruik van Gorilla Glass 7 en heeft geen metalen randen. Je hebt bij de A55 de keuze uit drie trendy pastelkleuren - lichtblauw, donkerblauw of lila - waardoor je je eigen stijl kunt benadrukken.  Aan de andere kant heeft de Samsung Galaxy A35 ook een luxe uitstraling met een groot scherm. Het ontwerp omvat platte randen, wat niet alleen mooi is maar ook zorgt voor een betere grip. De A35 is verkrijgbaar in verleidelijke kleuren zoals lichtblauw, donkerblauw en lila. 
De A35 is iets kleiner en lichter dan de A55, wat mogelijk meer comfort kan bieden.

Vernieuwde processor en een krachtige batterij

Batterij
Beide toestellen zijn uitgerust met krachtige 5000mAh-batterijen, waardoor je langdurig gebruik kunt maken van je toestel voordat je weer moet opladen. Het snelle oplaadvermogen van beide modellen minimaliseert de wachttijd, wat handig is voor situaties waarin je niet lang kan laden.

Processor
Als we kijken naar de binnenkant van de A35 en de A55, zien we dat de A35 een Exynos 1380-chip heeft, terwijl de A55 wordt aangedreven door de Exynos 1480. Hoewel beide chips van een hoge kwaliteit zijn, lijkt het nummer van het model te zeggen dat de A55 een nieuwere en misschien betere chip heeft. De Exynos 1480 in de A55 kan ervoor zorgen dat taken sneller worden gedaan en dat de telefoon efficiënter werkt. Dit betekent dat de A55 mogelijk betere prestaties heeft en ook beter overweg kan met ingewikkelde functies.

Display

De Galaxy A35 heeft een groot 6,6-inch Super AMOLED-scherm met een scherpe Full HD+ resolutie. Hierdoor zijn foto's en video's ook helder en kleurrijk. Het scherm vernieuwt snel met 120Hz, waardoor alles soepel beweegt en het scrollen door apps en websites vloeiend verloopt. Het scherm heeft een randloos ontwerp dat bijna de hele voorkant beslaat, waardoor je meer ruimte hebt om van de content te genieten en het de kijkervaring vergroot.

De Galaxy A55 heeft ook een groot scherm van 6,6 inch met Super AMOLED-technologie en een scherpe Full HD+ resolutie. Hierdoor zie je heldere en kleurrijke beelden. Het scherm vernieuwt ook snel met 120Hz, waardoor alles soepel beweegt. Het infinity-O display van de A55 is extra bijzonder omdat het een helderheid tot wel 1000 nits biedt, waardoor het scherm goed leesbaar blijft, zelfs in fel licht. Met de handige Vision Booster-functie past het scherm zich automatisch aan aan het omgevingslicht, zodat je altijd duidelijk kunt zien wat er op het scherm staat.

Verschil in camera specificaties

De A35 heeft aan de achterkant het Floating Camera design met drie lenzen. De hoofdcamera is maar liefst 50 megapixels, wat betekent dat je scherpe en gedetailleerde foto's kunt maken. Daarnaast is er een 8-megapixel ultragroothoekcamera voor het vastleggen van grote landschappen, en een 5-megapixel macrocamera om gedetailleerde close-ups te maken. Voor selfies heeft de A35 aan de voorkant een 13-megapixel selfiecamera. Hiermee kun je heldere selfies maken. De camera's zijn ook handig voor het opnemen van video's, met 4K HDR-video stabilisatie die ervoor zorgt dat je opnames scherp en stabiel blijven.

Aan de achterkant van de A55 vind je ook het Floating Camera design met drie lenzen. De hoofdcamera heeft ook 50 megapixels, waardoor je gedetailleerde en scherpe foto's kunt maken. De A55 biedt echter extra mogelijkheden. De ultragroothoekcamera is iets beter, namelijk 12 megapixels, en er is ook een telelens van 10 megapixels waarmee je kunt inzoomen zonder kwaliteitsverlies. Aan de voorkant heeft de A55 een indrukwekkende 32-megapixel selfiecamera, perfect voor duidelijke selfies.

Alle specificaties op een rijtje

Wil je alle specificaties van de Samsung Galaxy A35 en de Samsung Galaxy A55 op een rijtje zien? Bekijk hieronder het overzicht met daarin alle specificaties van deze twee toestellen.

  Samsung Galaxy A35 Samsung Galaxy A55
Kleuren Licht blauw,
Donkerblauw,
Lila
Licht blauw,
Donkerblauw,
Lila
Scherm 6,6-inch Super AMOLED, 120Hz, FHD+ 6,6-inch Super AMOLED scherm, 120Hz, FHD+
Camera 50 MP hoofdcamera
12 MP ultragroothoekcamera
5 MP macro camera
13 MP selfiecamera
50 MP hoofdcamera
12 MP ultragroothoekcamera
5 MP macro camera
32 MP selfiecamera
Chip Exynos 1380 Exynos 1480
Opslag en werkgeheugen 128 GB / 6 GB
256 GB / 8 GB
128 GB / 8 GB
256 GB / 8 GB
Afmetingen en gewicht 161,7 x 78,0 x 8,2 mm
209 gram
161,1 x 77,4 x 8,2 mm
213 gram