Overslaan en ga naar inhoud
MKB (5-250 medewerkers)
MKB (5-250 medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)

IT security

Online je mobiele en vaste apparaten beveiligen

Cyberaanvallen gelden als één van de grootste bedreigingen voor het bedrijfsleven. 25% van de bedrijven is slachtoffer van een cybercrime. Onze beveiligingsdiensten geven u inzicht in de cyberrisico's voor uw organisatie en helpen u te beschermen tegen cyberaanvallen.

Op deze pagina

 De meest voorkomende bedreigingen
 Hoe werk je veilig?
 Inspirerende artikelen en tips

Wat is IT-beveiliging?

Informatiebeveiliging, of cybersecurity, is een vak apart. Zelfs voor wie er een dagtaak van maakt, is het nauwelijks te doen om alle ontwikkelingen op het vakgebied te volgen.

Expertise van een betrouwbare derde partij is vaak noodzakelijk, want veel bedrijven zijn niet in staat om de verschillende beveiligingsoplossingen tegelijk te beheersen of op de juiste manier te gebruiken.

Daarnaast wordt beveiliging voor organisaties extra complex door de toevoeging van technologieën op het gebied van cloud, mobiel, social media, Internet of Things (IoT) en big data.​

NIST-model

Het NIST-cyberframework

Vodafone Business baseert zijn cyberbeveiligingsportfolio op het NIST-cyberframework, de industriestandaard op het gebied van cyberbeveiliging. Het NIST-model is een set richtlijnen voor het verminderen van cyberbeveiligingsrisico's. Deze zijn gepubliceerd door het Amerikaanse National Institute of Standards and Technology en wordt gebruikt door verschillende overheden , bedrijven en organisaties. Het model gaat uit van een vijftal stappen, te weten Identificeren, Beschermen, Detecteren, Reageren en Herstellen. Voor iedere stap in dit model zijn er eigen oplossingen en diensten. 

Feiten en cijfers over beveiliging

Cijfers over beveiliging

Zo gaan cybercriminelen te werk

Cyberaanvallen kunnen gerichte aanvallen zijn, maar vaak ook ‘schoten met hagel’. Dit is hoe de meeste cybercriminelen een aanval doorgaans voorbereiden. 

sociale contacten

Doelbepaling

Een cyberaanval begint met het vaststellen van een of meerdere doelwitten afhankelijk van het type aanval (mass, random of targetted attack).

werklocatie

Voorbereidingen

Welke systemen, technieken en software worden gebruikt. Welke mensen werken er hoe verlopen de bedrijfsprocessen?

Beveiligingsuitdaging

Infiltratie

Is het plan gemaakt, dan begint de aanval, vaak via verschillende kanalen. Systemen en medewerkers zijn niet meer veilig

ergonomische werkplek

Binnen!

Eerst wordt het bewijs van aanval en inbreuk verwijderd. Dan wordt malware verspreid en wordt steeds verder toegang gekregen tot waardevolle data. Tot slot wordt data doorgesluisd naar buiten.​

ongelijke behandeling

Vertrek in stilte?

Nadat het doel bereikt is, vertrekt de aanvaller soms zonder sporen achter te laten. Andere keren is juist het doel om de aanval kenbaar te maken, bijvoorbeeld voor losgeld (ransomware).​

Cybersecurity start met goede inventarisatie

Hoe sneller een aanval wordt opgemerkt en er actie wordt ondernomen, hoe minder impact de aanval heeft. ​Goede beveiliging start met een goede inventarisatie en goed advies. Zoek daarom om te beginnen antwoord op de volgende vragen:

werk prive balans

Ten eerste is het belangrijk dat alle medewerkers zich bewust zijn van de externe  cyberrisico’s en -gevaren. En dat ze op de hoogte zijn van het cybersecuritybeleid van uw organisatie. Wat kan en mag wel en wat mag niet?

Productiviteit

2. Alle devices veilig

Medewerkers binnen een organisatie gebruiken apparaten om productief te zijn. Op deze laptops, smartphones en andere apparaten staat gevoelige bedrijfsdata en informatie en zijn verbonden via het internet naar uw bedrijfsgegevens in de cloud. Hoe beheert en beschermt u deze zogenaamde endpoints? ​

milieu

3. Beveiliging tussen netwerken

U maakt gebruik van verschillende netwerken voor toegang tot bedrijfsdata via het internet, de ene veiliger dan de andere. Hoe zorgt u ervoor dat uw data veilig verzonden en ontvangen kunnen worden over al deze netwerken?​

digitalisering

4. Data veilig in de cloud

Steeds meer bedrijfsgegevens en -applicaties staan in de cloud. Uw medewerkers willen op ieder moment, vanaf iedere locatie en met verschillende apparaten toegang tot die gegevens. Hoe zorgt u dat dat veilig kan? En dat de data in de cloud zelf niet gecompromitteerd raken?

De belangrijkste cyberdreigingen

Cyberaanvallen zijn heel divers, specifiek en kunnen grote gevolgen hebben. Dit zijn de enkele van de meest voorkomende vormen:

1. Phishing: digitale oplichting door middel van valse emails, maar ook steeds vaker via SMS en sociale media.

2. Malware: schadelijke software in verschillende vormen zoals virussen die als een valse email of illegale software download in uw systeem komen.

3. DDoS aanval: een overbelasting van uw netwerk of systeem door een enorme hoeveelheid digitale verzoeken of mails tegelijkertijd

4. Datalek: het onbedoeld vrijkomen van vertrouwelijke persoonsgegevens door phishing of het stelen of verliezen van een laptop of USB stick.

IT beveiliging: veilig online met uw bedrijf | Vodafone Zakelijk

Veelgestelde vragen over beveiliging

Met IT-beveiliging, of cybersecurity, bedoelen we alle maatregelen die een bedrijf neemt om te zorgen dat bedrijfsinformatie, netwerken, apparaten en medewerkers worden beschermd.  Vodafone Business baseert zijn cyberbeveiligingsportfolio daarbij op het NIST-cyberframework, de industriestandaard op het gebied van cyberbeveiliging.

1 op de 5 Nederlandse ondernemingen krijgt te maken met een cyberaanval. Dit blijkt uit onderzoek van het Ministerie van Economische Zaken. Uit dit onderzoek blijkt ook dat medewerkers deze risico’s vaak onderschatten.

Kwetsbaarheden worden bepaald door de mensen, processen en tools in uw organisatie. Zijn uw mensen bewust en getraind op gevaren, zijn uw processen robuust en gebruikt u de juiste technische tools (software en hardware) om uw gegevens te beschermen tegen cybercriminelen?

Uw cyberrisico wordt bepaald door vier factoren: de aanwezigheid van een dreiging, de waarschijnlijkheid van een aanval, de impact van een aanval en de kwetsbaarheid van uw organisatie. U leest hier meer over in onze whitepaper.

Vodafone kan u helpen met het beveiligen van uw totale keten. Daarbij worden zowel uw bedrijfsinformatie, apparaten, verbindingen, locaties én medewerkers beschermd. De cybersecurity-experts van Vodafone kunnen u helpen met het inventariseren van uw risico’s en brengen advies uit over een passende oplossing.

Voor het MKB levert Vodafone Business oplossingen op het gebied van Endpoint Management, Endpoint Security (op mobiele en vaste apparaten), Detection, Network & Connectivity Protection en Cloud & Access Protection. Hiervoor werkt Vodafone Business samen met toonaangevende leveranciers zoals Apple, Microsoft, jamf, Lookout en Trend Micro.

Alles over beveiliging in ons ebook

  • Trends en uitdagingen in cybersecurity
  • Hoe u de hele keten beschermt
  • Onze oplossingen voor uw veiligheid
IT beveiliging: veilig online met uw bedrijf | Vodafone Zakelijk

Wat is NIS2 wetgeving?

NIS 2 wetgeving (ook wel NIS 2 directive) is nieuwe wetgeving voor cyber security vanuit de Europese Unie. In deze video leggen we uit wat deze wetgeving inhoudt en wat dit kan betekenen voor uw bedrijf. 

V-Hub: laat u inspireren

V-Hub is het ondernemersplatform met ideeën, ervaringen, expertise en advies. Laat u inspireren door onze artikelen over veilig werken, gesprekken met ondernemers en nog veel meer. 

hybride werken tips
IT beveiliging: veilig online met uw bedrijf | Vodafone Zakelijk

Beveiliging voor het MKB

 De hele keten beveiligd
 Schaalbaar
 Advies van een expert

IT beveiliging: veilig online met uw bedrijf | Vodafone Zakelijk

Beveiliging voor grootzakelijk

 Identificeer risico's
 Bescherm uw netwerk
 Monitor en detecteer

Wat Vodafone Business voor u kan betekenen

Kleinbedrijf

ZZP

Vodafone Business helpt ZZP-ers en kleine ondernemingen verder vooruit.

MKB

MKB

Maak een een video- of belafspraak met een adviseur die alles weet van het MKB.

Grootbedrijf

Grootzakelijk

Maak een video- of belafspraak met een adviseur gespecialiseerd in grootzakelijke oplossingen.