Overslaan en ga naar inhoud
MKB (5-250 medewerkers)
MKB (5-250 medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)

10 mobiele apps die een krachtige smartphone vergen

Ondernemers willen hun klanten optimaal bedienen, vanaf elke plek. Met de nieuwe Samsung Galaxy S24-serie heeft u gloednieuwe krachtige tools om de zwaarste apps moeiteloos te laten draaien. Dit zijn 9 populaire mobiele business apps waarmee u de productiviteit van uw onderneming een boost geeft, aangevuld met één mobiele gimmick app.

Welke mobiele apps helpen ondernemers optimaal bij het ondernemen? Sommige populaire apps vergen het maximale van uw smartphone. De smartphones in de nieuwe Samsung Galaxy S24-serie hebben geen moeite met deze 10 apps die wij voor u op een rij hebben gezet in de categorieën AI, boekhouden, CRM, finance, communicatie, samenwerken, projectbeheer, cyberveiligheid en video bewerken.

AI/Kunstmatige Intelligentie

Chat GPT
Welke andere app zouden we na 2023 – het jaar van de maatschappelijke doorbraak van Kunstmatige Intelligentie – op één moeten zetten? Niet voor niets bekleedde ChatGPT in december 2023 de toppositie van de Apple Appstore-ranglijst van meest productieve apps, met een score van 4,8 op vijf sterren. De mogelijkheden zijn eindeloos. Vind bijvoorbeeld direct antwoord op uw vragen en leer nieuwe dingen. Of vind creatieve inspiratie om boeiende marketingcontent te maken. Maar ook voor het schrijven van een businessplan of een zakelijke brief kunt u ChatGPT prima als hulpmiddel gebruiken. De ervaring leert dat ChatGPT in al dit soort toepassingen niet alleen de kwaliteit van het werk verbetert, maar ook de tijdsbesteding daaraan vermindert. 
ChatGPT is weliswaar de bekendste, maar ook slechts één van de vele AI-chatbots. Voor elke behoefte –schrijven, programmeren, sociale media, verkoop, afbeeldingen, etc. – zijn inmiddels dedicated AI-chatbots ontstaan. 

TextCortex - Een aparte vermelding op AI-gebied verdient TextCortex: een schrijfassistent die gebruikers ondersteunt in alle op tekst gebaseerde taken: van de totstandkoming van marketing copy tot het opstellen van e-mails.

Lees verder over 'Hoe houdt u leuk werk leuk? (spoiler: met tech die werkt)'

10 mobiele apps die een krachtige smartphone vergen

Boekhouden, CRM en financiën

Exact Online - Met Exact Online hebben mkb’ers alles rondom boekhouden en klantbeheer (CRM) in één geïntegreerd online pakket. Door de Scan- & Herkenfunctie kunt u in Exact Online foto’s maken van facturen en bonnen die u direct in uw eigen administratie kunt uploaden en laten verwerken. Zo bespaart u veel werktijd en bent u administratief up-to-date. Een andere slimme functie is de automatische bankkoppeling. Hierdoor worden transacties automatisch in de boekhouding verwerkt. 

Salesforce Essentials - Van oorsprong gericht op grote ondernemingen, voert het Amerikaanse Salesforce nu ook Salesforce Essentials als een uitgebreide, maar geschikte crm-oplossing voor het midden- en kleinbedrijf. Via deze cloudsoftware kunt u bezoeken vastleggen, actie ondernemen op leads, samenwerken aan verkoopkansen en realtime dashboards bekijken om op basis daarvan bij te sturen. Salesforce Essentials is relatief eenvoudig op te zetten. 

Ook interessant: 'De tech-trends die elke mkb-ondernemer moet kennen'

10 mobiele apps die een krachtige smartphone vergen

Communicatie, Samenwerking en Projectbeheer

Teams Calling - Met deze app van Vodafone Business kunt u vergaderen, bestanden delen én bellen naar vast en mobiel met één programma: Microsoft Teams. Zo kunt u collega’s, klanten of bijvoorbeeld leveranciers direct op een Teams-vergadering aansluiten. Dat scheelt schakelen tussen apps of devices en maakt het vergaderen makkelijker en efficiënter. Door minder te investeren in verschillende oplossingen, bespaart u bovendien op kosten.

Slack - Deze communicatietool biedt e-mail- en chatfunctionaliteit en kan dienen als vervangend platform binnen bedrijven. Het voorkomt daarmee overstromende mailboxen. In slack kunt u kanalen creëren voor verschillende projecten of interessegebieden. Een kanaal deelt u met een team. Iedereen kan realtime berichten bewerken, bestanden beheren en tools in de app integreren. Gebruikers kunnen via Slack ook videobellen via Microsoft Teams. 
Terwijl Slack geschikter is voor het mkb, is de concurrerende tool Microsoft Teams geschikter voor grotere organisaties. Een absoluut pluspunt van Slack is de superslimme, geïntegreerde slackbot. Hiermee kunt u gemakkelijk slack-workflows inrichten. Daarbij kunt u in Slack eenvoudig integraties maken met bekende projectmanagementtools als Trello en Asana. Kijk hier voor een uitgebreide vergelijking tussen Microsoft Teams en Slack.

AsanaAsana is een projectmanagementtool die uitblinkt qua aantal integraties. Het betreft ruim 200 tools, waaronder Slack, Microsoft Teams, Zoom en GitHub, de open source programmeertool. Ook biedt Asana optimale mogelijkheden om als gebruiker het systeem qua inrichting naar je hand te zetten. Een grote concurrent als Monday is weer aantrekkelijker qua prijsstelling en user interface (gebruikersdesign).

"Tachtig procent van de datalekken komt voort uit zwakke, hergebruikte of gedeelde paswoorden."

Cyberveiligheid

1Password - Cybercrime is uitgegroeid tot de belangrijkste bedreiging voor het bedrijfsleven. Tachtig procent van de datalekken komt voort uit zwakke, hergebruikte of gedeelde paswoorden. Met ’s werelds populairste wachtwoordbeheerder 1Password kunt u gemakkelijk sterke wachtwoorden aanmaken en gebruiken. Binnen enkele seconden bent u ingelogd bij elke website of app. 1Password integreert probleemloos met uw bedrijfsinfrastructuur, zodat een systeembeheerder teamleden kan beveiligen zonder dat ze worden gestoord in hun werk. De app waarschuwt ook als gegevens zijn blootgesteld aan een datalek. 

10 mobiele apps die een krachtige smartphone vergen

Videobewerking

Adobe Premiere Rush - De volgens diverse vakbladen is Adobe Premiere Rush de beste app voor (gratis) videobewerking voor mobiele apparaten en desktop. Waar u ook bent, u kunt met uw telefoon of computer hoogwaardige video’s maken, bewerken en delen. De app is beschikbaar iOs, Android, macOS en iOS. Hij bevat eenvoudige tools voor audio, bewegende beelden en meer. Zo kunt u onder meer:

  • door te klikken en slepen snel overgangen toevoegen
  • titels toevoegen en bewerken met ingebouwde sjablonen
  • items exporteren naar social mediakanalen in de voor die kanalen juiste hoogte-breedteverhouding
  • voiceovers toevoegen 

Te veel appgebruik…

Forest: minder schermtijd, meer productie - Smartphoneverslaving kan negatief uitpakken voor de arbeidsproductiviteit. Forest is momenteel de populairste app om uw schermtijd op de smartphone te verminderen. Zolang u de mobiel links laat liggen, plant Forest een digitale boom. Hoe langer u de mobiel negeert, hoe sneller de boom groeit. Zo ontstaat uiteindelijk een prachtig bos. Gaat u tussendoor toch mobiel? Dan ziet u uw groeiende boom verdorren. 
Voor werkgevers is dit een interessante app om als gimmick aan de medewerkers cadeau te doen (€ 3,99). De tijd die de medewerkers minder op het werk besteden aan bijvoorbeeld nieuwssites, games, Instagram en TikTok, komt uw bedrijf ten goede. “Een prima hulp om veel werk af te krijgen”, meldt een gebruiker dan ook in de Apple appstore. 

10 Mobiele apps die een krachtige smartphone vergen

Ontdek hoe u zaken doet met de Samsung Galaxy S24-serie