Steden veiliger door slimme verlichting
Slimme vuilcontainers die aangeven als ze vol zitten. Straatverlichting die feller wordt als iemand langsloopt… Moderne technologieën maken hele steden slimmer. Tenminste: als het aan Signify ligt. Dit bedrijf ontwikkelt namelijk professionele oplossingen op het gebied van verlichtingsbeheer, energieoptimalisatie, situatiebeheer, bewaking en incidentdetectie. Dat doen zij voor kantoren, industriegebieden en distributiecentra, maar dus ook voor complete steden.
Moderne technologieën, zoals LTE-M netwerkverbindingen, maken steden slimmer met oplossingen als connected ledverlichtingssystemen. Zo worden steden veiliger en beter leefbaar.
Met connected ledverlichtingssystemen maakt Signify, marktleider op het gebied van verlichting, steden leefbaarder, veiligheid beter en openbare ruimtes mooier. Hiervoor maakt het bedrijf onder andere gebruik van de netwerken en technologieën van Vodafone Business en wereldwijde roamingpartners.
De voordelen van LTE-M
Om steden slimmer te maken, gebruikt Signify verschillende verbindingen van Vodafone zoals 4G en LTE-M. LTE-M staat voor Long Term Evolution. Dit is een nieuw type verbinding, speciaal bedoeld voor het Internet of Things (IoT). Hiermee is het mogelijk om grote hoeveelheden data energiezuinig te verzenden, waardoor verbonden apparaten tot wel vijf jaar op batterijen kunnen werken. ‘En LTE-M biedt meer voordelen’, zegt Stijn Witteveen, Hoofd Product Management Signify. Door het meten en realtime delen van de data kunnen we leefomgevingen efficiënter inrichten. Dat bespaart veel geld. Het is ook handig dat LTE-M spraaktoepassingen ondersteunt en bewegende objecten kan volgen. Allemaal redenen waarom we hiervoor kiezen.’
“Met LTE-M is het mogelijk om grote hoeveelheden data energiezuinig te verzenden, waardoor verbonden apparaten tot wel vijf jaar op batterijen kunnen werken.”
Toekomstbestendig worden
LTE-M is eigenlijk de opvolger van 2G. Met de combinatie 4G en LTE-M heeft Signify de juiste bandbreedte om diensten toekomstbestendig te maken. Het is mogelijk om tot 1 GB per seconde te communiceren en het helpt ook dat spraaktoepassingen al worden ook ondersteund. Witteveen: ‘Omdat 4G en LTE-M nog niet overal beschikbaar zijn, gebruiken we een multi-bearer simkaart. Daarmee kunnen we ook andere netwerken gebruiken. Als dan 4G of LTE-M beschikbaar komen in een land waar wij actief zijn, stappen we naadloos over. Nog een voordeel: doordat Vodafone een wereldwijd netwerk heeft van roamingpartners, hoeven we geen contracten te sluiten met lokale partijen. Dat maakt het voor ons heel gemakkelijk.’
Wist u dat...
... Vodafone de enige provider in Nederland is die twee speciaal voor IoT ontwikkelde netwerken aanbiedt?
Deel dit artikel