Overslaan en ga naar inhoud
MKB (5-250 medewerkers)
MKB (5-250 medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)

Een video over cyberveiligheid en hybride werken

Een cyberaanval: dat gebeurt mij niet… Of toch wél?

Steeds meer ondernemers, of ze nu groot of klein opereren, vormen de ultieme prooi voor cybercriminelen. Want ondernemers werken met data: de nieuwe goudmijnen waar techcriminelen hun zinnen op zetten. Hoe beveiligt u die goudmijn, hoe betrekt u werknemers daarbij en: loopt u werkelijk gevaar? In de video hierboven gingen we de straat op om het aan werknemers te vragen én gingen we langs bij een retailondernemer die gehackt is.

Ondernemers werken met data: de nieuwe goudmijnen waar techcriminelen hun zinnen op zetten. Wat zijn de risico’s? En hoe beveiligt u uw goudmijn? Kijk hier voor onze oplossingen.

Gemak en veiligheid

Voor ondernemers is het laveren tussen gebruiksgemak en veiligheid, blijkt ook weer als onze speciale verslaggever Jaber Asgadaouan werknemers aanspreekt. Bedrijven nemen maatregelen, op kantoor is de beveiliging vaak al uitgebreid en vinden er regelmatig checks plaats. Maar buiten schuilt het gevaar. U wilt medewerkers zo efficiënt mogelijk laten werken - waar dan ook, met als gevolg: grotere risico’s. En niet elke ondernemer is zo tech-savy om alle maatregelen op orde te hebben en dan zijn er helpende handen nodig. Als u ‘s avonds thuiskomt, doet u ook de deur op slot, nietwaar?

Een cyberaanval: dat gebeurt mij niet… Of toch wél?

Veel mensen denken: dit gebeurt mij niet

Dat vrijwel elke ondernemer in principe risico loopt, ondervond retailondernemer Rico Nieuwenhuijse van Rico Moda in Goes. Op een maandagochtend in 2021 werd hij door zijn collega in paniek wakker gebeld: we zijn gehackt, alle systemen liggen eruit. Sterker nog, het ging om een ransomware-aanval en de hacker in kwestie eiste losgeld.  En dat heeft Nieuwenhuijse betaald, omdat de hacker een substantieel deel van zijn bedrijfsgegevens en klantdata op zijn server had gegijzeld. "Je denkt dat het jou niet overkomt, tót het gebeurt", zegt Van Nieuwenhuijse.

Drie tips van en voor ondernemers

De ondernemer uit Goes deelt in de video ook enkele tips voor ondernemers:

  • Zorg dat medewerkers weten wat ze moeten doen om een hack te voorkomen én wat ze moeten doen als het onverhoopt toch gebeurt.
  • Zorg voor een back-up van bestanden en een regelmatig update daarvan.
  • Schakel hulp in als u toch met een hack te maken krijgt. Criminelen worden steeds slimmer.
Een cyberaanval: dat gebeurt mij niet… Of toch wél? - Vodafone Business

Veilig Vooruit

Bescherm uw medewerkers, apparaten, locaties en verbindingen.