Overslaan en ga naar inhoud
MKB (5-250 medewerkers)
MKB (5-250 medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)

Overleef zomer 2024 met 10 top-series en -films over ondernemen

Ruim de helft van de Nederlandse ondernemers heeft last van een ‘zomerdip’. De omzetten dalen, kantoren stromen leeg en klanten geven niet thuis. Een uitdagende periode, maar ook het ideale moment om inspiratie op te doen. Dit is de ‘V-Hub-serie- en filmlijst 2024’ van de beste series en films met ontluisterende ondernemersverhalen en interessante business insights. Zo komt u de zomer wel door!

Nog niet genoeg genoten van series en films over ondernemen? Beluister ook onze 'Zomer 2024 top-10 van business podcasts'!

Dit is de ‘V-Hub series en films lijst 2024’ van de beste series en films met ontluisterende ondernemersverhalen en interessante business insights.

1 Ashley Madison: Sex, Lies & Scandal 

Rijke datasets vol klantgegevens: welke ondernemer smult er niet van? Maar wat gebeurt er wanneer vertrouwelijke en zeer persoonlijke gegevens op straat belanden? De driedelige documentaireserie Sex, Lies & Scandal vertelt het verhaal van Ashley Madison’s obscure datingsite en over de hack die ervoor zorgde dat de namen van heimelijke abonnees (inclusief hun seksuele voorkeuren) in 2015 op straat kwamen te liggen. 

Waar? Netflix 

2 7 Days Out 

Bent u een doorgewinterde planner die het hoofd koel weet te houden? Dan is deze documentaireserie een inspirerende, bingewatch-waardige snack. In deze zesdelige realityserie wordt de kijker meegenomen achter de schermen van de meest illustere live events. In de zeven dagen die voorafgaan aan de spektakelstukken zien we hoe planners, producers en gastronomen zich in het zweet werken. Elke minuut telt en de spanningen lopen hoog op. Zeker wanneer het fashion event van Chanel en mode icoon Karl Lagerfeld op de agenda staat. 

Waar? Netflix 

Dit is de ‘V-Hub series en films lijst 2024’ van de beste series en films met ontluisterende ondernemersverhalen en interessante business insights.

3 White Hot: The Rise and Fall of Abercrombie & Fitch

Hoe zit het met de diversiteit, inclusiviteit en gelijkwaardigheid binnen uw business? In de documentaire White Hot nemen we een (pijnlijke) stap terug in de tijd en steken we de oceaan over. De Verenigde Staten, eind jaren negentig; het waren de hoogtijdagen van het modemerk Abercrombie & Fitch. Hun extreme campagnes, waarin uitsluitend blonde en gespierde modellen figureerden, boekten internationaal succes. Tótdat de omstreden aard van het A&F-beestje de media haalde. In de documentaire White Hot zien we hoe het mode-imperium in opspraak kwam en hoe hun discriminerende en obscure marketingmentaliteit hen de das omdeed. 

Waar? Netflix 

4  Merkel

Aan vier uur slaap per nacht heeft ze genoeg. Voormalig bondskanselier Angela Merkel stond van 2005 tot 2021 aan het hoofd van de grootste economische macht van Europa. Te midden van het Brusselse, masculiene rumoer, ontpopte ‘Mutti Merkel’ zich als een constante, ijzersterke schakel in de wereldpolitiek. 

Waar? NPO Start 

5 iHuman 

Zijn AR, AI en datatechnologie een last of een zege? Deze patstelling zette de Noorweegse filmproducent Tonje Hessen Schei aan het denken. In de politieke thriller iHuman illustreert ze een toekomst waarin nieuwe technologie de maatschappij op zijn grondvesten laat schudden. 

Waar? Amazon Prime Video

Dit is de ‘V-Hub series en films lijst 2024’ van de beste series en films met ontluisterende ondernemersverhalen en interessante business insights.

6 College Tour, Snapchat

In deze aflevering van College Tour ontvangt Twan Huys Evan Spiegel, de oprichter en CEO van de populaire app Snapchat. In het gezelschap van 150 studenten gaan ze in gesprek over de toekomst van AR, privacy, het machtsspel van de internationale tech-bedrijven en Facebook’s mislukte poging om Snapchat voor drie miljoen dollar over te nemen. 

Waar? NPO Start 

7 Hemelbestormers

Bestaan geboren leiders écht of zijn leiderschap en doorzettingsvermogen skills die we onszelf kunnen aanleren? In de documentaire Hemelbestormers volgt filmmaker Geertjan Lassche een groep Nederlandse expeditie-gangers op weg naar hoogste toppen van de Himalaya. Wat drijft deze mensen?  En hoe meedogenloos moet je zijn om de top te bereiken? 

Waar? NPO Start 

8 The Great Hack

Data-geek of niet: The Great Hack is een absolute must see voor elke ondernemer. Deze documentaire onthult het schandaal rondom het bedrijf Cambridge Analytica, dat tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2016 het toonbeeld werd van de obscure, discutabele kanten van social media. 

Waar? Netflix 

Dit is de ‘V-Hub series en films lijst 2024’ van de beste series en films met ontluisterende ondernemersverhalen en interessante business insights.

9 Art & Copy 

Is marketing een herhaling van zetten en vinden we het marketingwiel (tegen beter weten in) steeds opnieuw uit? In de film Art & Copy reizen we terug naar de reclamewereld in de jaren ‘50. Reclamevedettes als George Lois en Phyllis Robinson delen hun verhalen over de hoogtijdagen, de meedogenloosheid en memorabele momenten van de reclamewereld van toen. 

Waar? Prime Video

10 Ruba!

Met ruim een miljoen volgers is Ruba Zai een van de meest toonaangevende influencers in West-Europa, de VS en het Midden Oosten. De geboren Rotterdamse werd in 2017 hét gezicht van Dolce & Gabana’s hijab-collectie, waarna haar carrière als Youtuber en Instagram-queen een vlucht nam. In de zesdelige documentaireserie Ruba! Deelt ze haar overpeinzingen, haar reisverhalen, gezins-beslommeringen, twijfels en commerciële hoogtepunten.  

Waar? NPO Start 

V-Hub maakt het persoonlijk

V-hub gaat uitbreiden! U kunt nu al gebruik maken van de nieuwe functies. Als u een account aanmaakt, krijgt u gepersonaliseerde artikelen en een digitaal advies op maat voor uw bedrijf.