Overslaan en ga naar inhoud
MKB (5-250 medewerkers)
MKB (5-250 medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)

Bijtanken op vakantie? 11 business-podcasts die u niet wilt missen

Op vakantie of niet: een ondernemer is nooit helemaal uit getuned. Met de voeten in het zand komen vaak de beste ideeën bovendrijven, nietwaar? De ‘V-Hub Zomer 2024 Business Podcast Lijst’ biedt 11 inspirerende business-podcasts om het zomerse ondernemersbrein van een extra prikkel te voorzien.  

Elke fase van het ondernemerschap kent zijn eigen uitdagingen. Met deze lijst leert u er alles over. Meer luisteren? Beluister al onze podcasts. Ook interessant: 'Zomersurvivalkit voor ondernemers: 10 inspirerende series en films'

1 BNR Groeihelden 

Nieuwe markten aanboren? Hogere winsten behalen en uw omzetten een impuls geven? In BNR Groeihelden delen ondernemers en groei-experts hun visies en ervaringen. Van foodproducent Faja Lobi tot meubelmagnaat Zuiver; de meest kleurrijke branches en ondernemersverhalen komen in Groeihelden aan bod. 

2 Mijn Eerste Miljoen

Mijn Eerste Miljoen is een uitstekende podcast voor dromende, startende én doorgewinterde ondernemers. In deze podcast van Quote worden de diepe dalen en de hoogtepunten van de meest succesvolle Nederlandse ondernemers ontleed. Luister naar het verhaal van Gijs Groenevelt, medeoprichter van Grape District en ontdek welke creatieve hazensprongen Ron Blaauw nam om tot een miljoenen-business te komen. 

Beluister 'Out of Office’ podcast #9: de kleine letters van het hybride werken'

Bijtanken op vakantie? 11 business-podcasts die u niet wilt missen

3 C-Level

Wat gaat er schuil achter de ivoren torens en maatpakken? In de podcast C-Level ontrafelt Tom Jessen de strategieën van de grote commerciële bazen en internationale beleidsmakers. Aan Tom’s podcast-tafel schuiven prominente gasten aan waaronder Wouter Kolk (Ahold Delhaize), Noor Cloo (Air Miles) en Klaas Ariaans (ABN AMRO). 

4 DenkTank 

Een goede ondernemer is niet per definitie een goede leider. Het aannemen, het managen en motiveren van medewerkers is een vak apart. In de podcast DenkTank worden de ongemakken, maar vooral de uitdagingen van het leiderschap belicht. Hoe ga je om met hybride werken, persoonlijke groei en autonomie van werknemers? Hoe creëer je een functionerend team waarin alle talenten tot uiting kunnen komen? Tafelgasten waaronder Joris Luyendijk, Paul Iske en Dorit Roes delen hierover hun ervaringen, visies en flaters. 

5 Over Spreken Gesproken

Een goed idee is goud waard, maar hoe brengt u deze effectief over de bühne? Hoe zorgt u ervoor dat u begrepen wordt door anderen? In de podcast Over Spreken Gesproken delen communicatiedeskundigen bruikbare tips en handvatten rondom public speaking en impactvol communiceren. 

Ook interessant: 'De tech-trends die elke mkb-ondernemer moet kennen'

Bijtanken op vakantie? 11 business-podcasts die u niet wilt missen

6 Hooked on Business

Mirjam Hegger is podcast-maker, online ondernemer, auteur en oprichter van de Podcast Academy. In Hooked on Business deelt Hegger haar jarenlange ervaringen in de (online) business en schuiven verrassende gastsprekers aan. Aan de hand van heldere stappenplannen en concrete tips helpt ze ondernemers te ontdekken hoe ze het beste uit zichzelf en hun business kunnen halen?  

7 TIMTOM Podcast 

Dit uitstapje naar onze Zuiderburen is absoluut de moeite waard. De Vlaamse award winning TIMTOM Podcast is volgens hosts Timothy van Bambost en Tom Bracke ‘Jouw GPS naar geluk en succes’. Met een vleugje zelfspot en een flinke dosis nieuwsgierigheid duiken de heren in de wereld van persoonlijke groei, waarbij lastige vragen en schurende onderwerpen niet worden gemeden.    

8 Cyberhelden  

Jaarlijks worden er circa 20 duizend datalekken gemeld bij de autoriteiten. Cyber security is een van de grootste uitdagingen voor het MKB. Hoe moet Nederland cybercrime aanpakken? En wat kunt u als ondernemer doen om cyber criminelen buiten de deur te houden? In de podcastserie Cyberhelden gaat host Ronald Prins in gesprek met de meest ervaren cyber security-kenners. 

Meer horen? Een hele serie podcasts over hybride werken, klaar om beluisterd te worden.

Bijtanken op vakantie? 11 business-podcasts die u niet wilt missen

9 ZIGT op Marketing

In de maandelijkse podcast ZIGT op Marketing gaan hosts Peter Wybenga en Bas Vlugt in gesprek met de meest uiteenlopende gasten uit de media – en marketingwereld. Commerciële hoogvliegers waaronder Liane Lens (Unox), Els Dijkhuizen (Heineken) en Allard Ruyl (Talpa Media) delen hun ervaringen, succesverhalen en uitglijders.   

10 Tweakers 

De redacteuren achter Tweakers zijn dag in dag uit bezig om de meest spraakmakende ontwikkelingen in de wereld van data, tech en gaming te onderzoeken en te duiden. Wekelijks nemen de IT-experts de meest actuele (en prangende) bevindingen door.

11 Hoe word ik...

Het nieuwe zakelijke platform BusinessWise brengt content waarvan u iets kunt leren. In de podcastserie 'Hoe word ik…' bijvoorbeeld geeft een expert in steeds niet meer dan zeven minuten antwoord op vragen als Hoe word ik een betere aanjager, netwerker, manipulator of feedbackgever?

Bijtanken tijdens vakantie? 11 business-podcasts die u niet wilt missen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Lees ons volledige Privacy Statement