Overslaan en ga naar inhoud
MKB (5-250 medewerkers)
MKB (5-250 medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)

11 topseries en -films over ondernemen!

Op zoek naar boeiend drama? Laat u inspireren door V-Hub’s beste series en films over creatief en innovatief ondernemen! Wij selecteerden voor u bij verschillende streamingdiensten de 11 beste, meest bekroonde, origineelste producties waarin ondernemers de hoofdrol spelen. Dus pak de tablet er maar bij. Ready, set, binge! 

De ondernemersgeest van Steve Jobs. Of het fantastische verhaal over hoe Ray Kroc zijn hamburgerimperium opzette. Chef-kok Carl Casper! Inspirerende voorbeelden voor ondernemers. Wij brachten ze samen in deze Top 10 van series en films over ondernemen. Ook interessant: onze top-10 van business podcasts!

Inspiratie na vakantie: 11 topseries en films over ondernemen!

1 The Founder 

Deze speelfilm vertelt het verhaal van Ray Kroc, de man achter het wereldwijde fastfood-merk Mc Donalds. Het belicht de strategische pioniersroute die Kroc aflegde en zijn zakelijke instinct dat hem astronomisch succes opleverde.  “Een fascinerende, subtiele vertelling over de tactiek van Ray Kroc; een onzekere, maar vastbesloten man die van een ‘burger joint’ een wereldwijd imperium wist te maken” – The Guardian

Waar? Videoland

2 Shark Tank 

In deze realityshow pakken ondernemers het podium om hun zakelijke ideeën te pitchen aan een panel investeerders. Het laat een meedogenloze strijd zien in zakelijke onderhandelingen en biedt interessante inzichten in pitchtechnieken en investeringsstrategieën.

Waar? Amazon Prime Video

Inspiratie na vakantie: 11 topseries en films over ondernemen!

3 Joy

Deze film doet het waargebeurde verhaal van Joy Mangano uit de (poets)doeken. Joy, een alleenstaande moeder vindt een innovatieve dweil uit en ontpopt zich tot succesvolle onderneemster en business owner. En met Jennifer Lawrence, die de rol van Joy vertolkt, Robert De Niro en Bradley Cooper, liegt de cast er niet om. “Joy is een ingetogen, gestileerde maar eigenaardige film” – The Guardian

Waar? Disney+

4 Startup.com 

De documentaire Startup.com toont de pijnlijke rafelrandjes van startend ondernemerschap. Het vertelt het verhaal van Tom Herman en Kaleil Isaza Tuzman: twee ‘high school’ vrienden die een poging wagen hun idee om te zetten naar een miljoenen-business. De sky líjkt te limit, tot de mannen geconfronteerd worden met een realiteit die later hun ondergang bleek.  

Waar? Amazon Instant Video 

5 Steve Jobs 

Deze biografische film zoomt in op het leven van de legendarische Apple-oprichter Steve Jobs. Het geeft een inkijkje in Jobs ondernemersgeest, zijn nukkige karakter en de sleutelfiguren in zijn leven. De film stuitte bij publicatie op boze tongen: de film zou een té gepolijste weergave zijn van de werkelijkheid. Niettemin geeft de film een interessante – en wellicht gladgeschoren – inkijk in het leven van Jobs. 

Waar? Prime Video

Inspiratie na vakantie: 11 topseries en films over ondernemen!

6 The Big Short 

The Big Short is een biografische verfilming van een ploeg investeerders die de ondergang van de huizenmarkt ten tijde van de economische crisis in 2008 voorspelde én daar op wisten in te spelen. De film weet met een licht humoristische invalshoek het financiële wereldje bloot te leggen en accentueert het belang van het begrijpen van risico’s, ego’s en financiële markten. “The Big Short is een volbloed acteursfilm. De film, genomineerd voor vijf Oscars, biedt intelligente inzichten in een ondoorgrondelijke wereld.” – De Volkskrant 

Waar? Disney+

7 How I Made My Millions

In deze documentaireserie laten miljonairs zien hoe ze aan hun miljoenen kwamen en hoe zij hun ‘eenvoudige’ ideeën wisten om te zetten naar succesvolle ondernemingen. De serie biedt interessante inzichten in verschillende branches en ondernemersstrategieën. 

Waar? Peacock TV

8 Chef 

Deze komische film volgt het leven van chef-kok Carl Casper (Jonathan Favreau), die weigert in de pas te lopen van de commerciële restauranteigenaar. Carl pakt zijn biezen en vertrekt naar Miami waar hij zijn eigen foodtruck begint. De film onderstreept het belang van culinaire passie, creativiteit en ondernemersgeest. Favreau wordt overigens geflankeerd door niet de minsten: Scarlett Johansson, Sofía Vergara en Dustin Hoffman blijken de beste ingrediënten voor een bioscoop-hit.” “Chef has all the ingredients for a hit.” – LA Times Amazon

Waar? Prime Video

Inspiratie na vakantie: 11 topseries en films over ondernemen!

9 The Profit 

In deze realityshow redt zakenman Marcus Lemonis getroebleerde bedrijven van hun nabije ondergang. Door te investeren en te reorganiseren helpt Lemonis ondernemers het tij te keren. De serie ontsluiert waardevolle lessen over succesvol leiderschap, strategie, bedrijfsvoering en cruciale keuzemomenten.  

Waar? Amazon Prime Video

10 Money for Nothing: Inside the Federal Reserve 

Deze documentaire bestudeert de geschiedenis, de uitwerking en de impact die de Federal Reserve (de centrale bank van de V.S.) heeft op de mondiale economie. Vanuit objectief perspectief neemt de documentaire je mee in de beweegredenen van beleidsmakers, economen en historici.  Het biedt opluisterende inzichten in het monetaire beleid en economische cycli.

Verkrijgbaar op: dvd of Blu-ray 

11 Succession 

De zwart-komische serie Succession vertelt het verhaal van de disfunctionele, maar steenrijke familie Roy; eigenaars van het mediaconglomeraat Waystar Royco. Binnenskamers wordt er gestreden om opvolging van het bedrijf, wat de nodige intriges, machtsspelletjes en drama’s met zich meebrengt. Acteur Jeremy Strong, vertolker van Kendall Roy, gaat in de serie tot het uíterste om het ‘typische’ karakter van Roy tot uiting te brengen. Zijn zonen en dochter spelen, voorzien van fantastische teksten, ieder hun eigen plan om zijn plek in te nemen. Waar? HBO max

V-Hub maakt het persoonlijk

V-hub gaat uitbreiden! U kunt nu al gebruik maken van de nieuwe functies. Als u een account aanmaakt, krijgt u gepersonaliseerde artikelen en een digitaal advies op maat voor uw bedrijf.