Overslaan en ga naar inhoud

Inspirerend lijstje: 10 boeiende en spraakmakende business podcasts

Waar haalt u als ondernemer, tussen de bedrijven door, verfrissende inspiratie vandaan? We namen een duik in de podcast-vijver en selecteerden tien boeiende en spraakmakende podcasts over het ondernemerschap, marketing, geldzaken en de nieuwste business trends. 

De ondernemers uit deze tien geselecteerde Business Podcasts nemen u mee in de jungle van het ondernemerschap, waarin niets vanzelfsprekend is. Van ‘start-up struggles’ tot managementkwesties; elke fase van het ondernemerschap kent zijn eigen uitdagingen. Beluister al onze podcasts.

Eigen baas zijn, stevige omzetten halen en zelf bepalen waar en wanneer er gewerkt wordt: het ondernemerschap lijkt zo fortuinlijk. Maar is dat werkelijk het geval? Hoe tilt u een idee van de grond en vormt het om tot een uniek businessmodel? Moet u geboren ondernemer zijn of is dat te leren? Deze business podcasts zetten u op het spoor en houden u scherp!

Ook interessant: '11 topseries en -films over ondernemen!'

1 Doorzetters

In de podcast Doorzetters bespreken de gevierde zakenmannen Ruud Hendriks en Richard Bross de stand van zaken in ondernemend Nederland (en ver daarbuiten). Als geroutineerde ondernemers kennen ze het klappen van de zweep en weten zij als geen ander dat opgeven geen optie is. Met wisselende, nieuwe tafelgasten, duiken Hendriks en Bross in de wereld van het ondernemerschap, start-ups, scale-ups en verwonderen ze zich om nieuwe, technologische toepassingen. 

2 Over Geld Praat Je Niet

Communiste en schrijfster Aaf Brandt Corstius en Vincent Kouters doen dat wél. In deze verfrissende podcast bespreken Aaf en Vincent het gemak én ongemak rondom het thema geld. Hoe regel je je pensioen als ZZP’er? Moeten we met zijn allen aan de Bitcoin en hoe zit het met aanschaffen van aandelen? Ondertussen doet Vincent verslag van zijn missie om binnen vijf jaar het vermogen van een ton bij elkaar te krijgen. Is dat hem gelukt? 

Beluister 'Out of Office’ podcast #9: de kleine letters van het hybride werken'

Inspirend lijstje: 10 boeiende en spraakmakende business podcasts

3 Groeivoer voor ondernemers

Praktische tips & tricks voor ondernemers, daar hebben we wat aan! Deze prijswinnende podcast staat bol van inspirerende adviezen en goede raad voor zowel startende als doorgewinterde ondernemers. Experts en ervaringsdeskundigen uit de business-industrie schuiven aan en delen hun ervaringen rondom innovatie in familiebedrijven, succesvolle personal branding, maar ook tegenslag. Hoe ga je om met een burn-out? En hoe kan je veilig groeien als ondernemer? 

4 The Brief 

The Brief, ooit pionier in podcast-land, is één van Nederlands’ populairste marketing-podcasts. In elke aflevering worden de laatste ontwikkelingen op het gebied van marketing, merken en creatie besproken en worden grote reclamegoeroes, marketing directors en aanstormende, creatieve ondernemers aan de tand gevoeld. Daarbij worden heikele, actuele thema’s niet geschuwd. Hoe denken deze business-aanvoerders over polarisatie, eerlijke handel en duurzaamheid? 

5 Baanbrekende Businessmodellen 

In deze BNR-podcast gaan John Schagen en Patrick van der Pijl in gesprek met toonaangevende baanbrekers: de mannen en vrouwen die de spelregels in hun vakgebied weten te hervormen en te vernieuwen. Ze ontleden nieuwe verdienmodellen en alternatieve distributiekanalen en nemen een kijkje onder de motorkap van grote spelers zoals Bol.com en Tui. 

Ook interessant: 'De tech-trends die elke mkb-ondernemer moet kennen'

Inspirend lijstje: 10 boeiende en spraakmakende business podcasts

6 Lekker Gewerkt

Echt ‘lekker werken’, hoe doe je dat? Hoe ga je om met een burn-out, werkstress en prestatiedrift? In de Lekker Gewerkt-podcast gaan Frida Boeke, Tjerk Jansen en Victor van Bindsbergen op zoek naar het ‘ultieme werkgeluk’. Zou dat bestaan?  

7 CMOtalk 

Hoe beland je in het linker rijtje van de consument? Ondernemer Klaas Weima gaat samen met grote marketingvedettes op zoek naar het geheime wapen in de strijd om de consument. Nieuwe inzichten op het gebied van digitale transformatie, merkontwikkelingen en groei worden in deze podcast tot op de vezel ontrafeld.   

8 New Female Leaders 

New Female Leaders neemt een duik in vrouwelijk leiderschap, waarbij heikele, maatschappelijke items niet worden gemeden. Hoe maak je als vrouw impact en doorbreek je een dominante, masculiene cultuur? Samen met experts en vrouwelijke rolmodellen uit het zakenleven onderzoekt ondernemer Caroline Glasbergen wat het vrouwelijk leiderschap precies behelst. 

Meer horen? Een hele serie podcasts over hybride werken, klaar om beluisterd te worden.

"Moet je als ondernemer een control freak zijn?" (Erik van den Berg, Startup Stuggles Podcast)

9 Startup Struggles

Achter het perfecte plaatje van die succesvolle, startende ondernemer gaat vaak heel wat schuil. De ondernemerswereld is een jungle, zeker voor een starter. In Startup Struggles pakken Erik van den Berg en Lynn Reichenfeld ‘ondernemers-struggles’ bij de lurven. Aan hun tafel schuiven startende ondernemers aan die openhartig vertellen over hun onzekerheden en over worstelingen die ze tegenkomen op hun weg naar (potentieel) succes.   

10 Droomstart 

Van de eerste pitch tot businessplan; in de podcast Droomstart wordt een viertal startende ondernemers gevolgd in hun route naar gedroomd succes. Hoe maak je van een gouden idee een florerende business? Gaat het deze ondernemers lukken om hun idee om te vormen tot een succesvol bedrijf? Voormalig TMF-VJ Fabienne de Vries volgt het viertal op de voet en geeft een inkijkje in de jubelmomenten, de teleurstellingen en wendingen die de ondernemers meemaken tijdens hun reis. 

Voer voor het ondernemersbrein | 10 spraakmakende business podcasts

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Lees ons volledige Privacy Statement