Overslaan en ga naar inhoud

6 Manieren om (ook onderweg) grote bestanden te versturen

Zijn uw bestanden te groot om per e-mail te versturen? Ontdek deze zes handige oplossingen om grote docs, foto's en video's te versturen, zelfs vanaf uw smartphone! Zo bent u voor uw bedrijf of als zzp'er altijd en overal productief, zelfs onderweg.

Als uw bestanden groter zijn dan 10 Mb, dan zijn ze meestal niet te versturen als attachment bij een e-mail. Wat werkt wel? Dat leggen we in dit artikel uit. Meer weten over digital marketing? Bekijk de serie.

Het probleem voor gebruikers die grote bestanden per e-mail willen versturen, is dat e-mailproviders vaak een limiet hebben voor de maximale bestandsgrootte die op deze wijze kan worden verzonden. Deze beperkingen leiden tot foutmeldingen: e-mails met grote bestanden blijven ‘hangen’. Dit is waar apps en bekende en minder bekende clouddiensten van pas komen, omdat ze gebruikers in staat stellen om grote bestanden te delen zonder deze beperkingen.

Over grote bestanden gesproken: denk aan video's. 'Video voor socials? Doe es gek en ga viral met Brazilian Marketing'

Welke 6 apps en diensten werken?

WeTransfer - Een populaire dienst waarmee u bestanden tot 2 GB per keer kunt verzenden via de website of mobiele app. Het delen van bestanden is eenvoudig en snel. Meer weten over WeTransfer.

MailBigFile - Een webapp en iOS-app waarmee u bestanden tot 20 GB per keer kunt verzenden. Dat maakt het ook een goede optie voor het verzenden van grote video's. Alle bestanden worden versleuteld verstuurd en opgeslagen voor extra beveiliging. Meer weten over MailBigFile.

Transfernow - Onbeperkt grote bestanden tot 20 GB direct versturen, zonder registratie of account. Bestanden worden razendsnel verzonden, tot 200 MB per seconde, met end-to-end encryptie voor maximale veiligheid. Flexibel: Deel bestanden via e-mail, SMS, WhatsApp. Meer weten over Transfernow.

Ook interessant: 'Meer bereik met video’s voor uw bedrijf: hoe werkt dat?'

Google Drive - Hiermee kunt u grote documenten in de cloud opslaan en delen. Het biedt toegang tot bestanden vanaf elk apparaat en de mogelijkheid om samen te werken aan documenten. Meer weten over Google Drive.

OneDrive - Maakt het mogelijk om bestanden uit de cloud gemakkelijk te verzenden via e-mail. Biedt de mogelijkheid om een koppeling van het bestand te maken voor delen via sociale media, e-mail of chatberichten. Iedereen die de koppeling ontvangt, kan het item bekijken of bewerken. Biedt snellere synchronisatie dan Google Drive. Meer weten over OneDrive.

Dropbox - Een van de pioniers in clouddiensten. Biedt een eenvoudige installatie op verschillende apparaten. Met Dropbox Business-account kun je naast originele bestanden in Dropbox ook cloudinhoud van Google Docs, Sheets, Slides en Microsoft Office-bestanden bewaren, bewerken en delen. Mogelijkheid om wachtwoordbeveiliging en vervaldatum voor gedeelde links in te stellen. Integratie met tools zoals Slack en Zoom voor een gecentraliseerde opslag van gesprekken en documenten.

Lees verder: 'YouTube voor bedrijven: zo zet u video in als marketing tool'.

Wat kost dat?

De meeste oplossingen kennen een gratis versie. Stelt u hogere eisen, dan zijn er kosten.

  •  WeTransfer biedt ook betaalde abonnementen aan voor extra functies, maar de basisdienst voor het verzenden van bestanden tot 2 GB is gratis. De Pro- en Premium-versies bieden een grotere bestandsgrootte en ruimere opties, voor resp €10 en €23 per maand.
  • Voor MailBigFile is een betaald abonnement vereist om de iOS-app te gebruiken, met prijzen van €22 tot €90 per jaar voor Pro- of Business-accounts.
  • Transfernow kent een gratis basisvorm, zonder advertenties of verborgen kosten. Voor €8 per maand krijgt u: 250 GB per transfer, 500 GB opslagruimte, 50 ontvangers per transfer
  • Google Drive: U krijgt 15 GB gratis opslagruimte. Het goedkoopste abonnement is €1.99 per maand voor 100 GB.
  • OneDrive: OneDrive is geïntegreerd in het Office-pakket. De kosten voor OneDrive kunnen variëren afhankelijk van het Office-abonnement dat u kiest.
  • Dropbox: Dropbox biedt verschillende abonnementen, waaronder een gratis versie met beperkte opslagruimte en betaalde abonnementen met meer opslagruimte en extra functies. De kosten voor Dropbox variëren afhankelijk van het type abonnement dat u kiest.
6 Manieren om (ook onderweg) grote bestanden te versturen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Lees ons volledige Privacy Statement

Bezoek ons Experience Centre op 15 mei