Overslaan en ga naar inhoud

Onderzoek: succesvolle bedrijven nemen security serieuzer

Sommige bedrijven doen het gewoon beter dan andere. Ze zijn veerkrachtiger en zijn veiliger, met name doordat ze security de aandacht geven die het verdient. In Vodafone Business’ internationale Fit For the Future onderzoek keken we dit jaar onder meer naarbedrijfsveerkracht & cybersecurity. De resultaten bieden verrassende inzichten, waarmee u in uw bedrijf direct aan de slag kunt. U vindt ze in het rapport 'Veilig op weg naar morgen. De factoren die bedrijven succesvol maken’, dat nu online staat.

Fit For the Future (FFtF) is de naam van ons jaarlijkse onderzoek, dit jaar onder 3.101 bedrijven in vijftien landen. FFtF-bedrijven blijken het beter te doen bij crises en bij nieuwe kansen en bedreigingen zoals cybercrime. Ze zijn veerkrachtiger en komen sneller uit een crisis als deze zich voordoet. Het onderzoeksrapport over die veerkracht en de aandacht voor cybercrime biedt inzicht in het hoe & waarom van het succes van deze bedrijven.

Download het rapport

Ook FFtF-bedrijven hebben niet overal invloed op, ook zij kunnen getroffen worden door tegenslag. Maar een aantal factoren maakt ze robuuster en zorgt dat ze beter beschermd zijn – en dat ze de zaken sneller weer op orde hebben. Dat blijkt vooral een kwestie van keuzes maken. Zulke bedrijven geven prioriteit aan het opstellen van een bedrijfscontinuïteitsplan waar ze op vertrouwen. Hun houding speelt een grote rol om weerbaar en veerkrachtig te blijven – tijdens crisissen zoals de pandemie, dwars door periodes van prijsstijgingen en inflatie heen. Wat vooral opvalt: ze zijn beter bestand tegen cyberdreigingen.

Onderzoek: veerkrachtige, succesvolle bedrijven nemen security serieus

Slechts 25% heeft een plan voor cybersecurity

Een aantal inzichten. Slechts een kwart van de onderzochte bedrijven heeft een duidelijk plan klaarliggen voor cybersecurity. Terwijl maar liefst twee derde meerdere zwakke punten noemt in hun cloudbased en hosted servers. En zo biedt het rapport meer opvallende inkijkjes. Een derde meldt dat ze afgelopen jaar niet goed konden omgaan met een bedrijfsverstoring. En toch zetten bedrijven cybersecurity op de negende (en laatste) plaats in hun bedrijfsprioriteiten. 

Ook interessant: 5 tips voor een goede password manager.

Interessant: leerzame infographic

Het rapport levert talloze belangrijke inzichten, waarmee u voor uw bedrijf direct aan de slag kunt. Download deze interessante infographic: ‘Vijf manieren waarop cybersecurity meer doet dan beschermen’.

Volop inzichten, oplossingen en kansen

Het rapport laat ook zien in welke richting oplossingen gevonden kunnen worden. Succesvolle cybersecurity vraagt om een gestructureerde aanpak – niet om toevalstreffers. Ook fungeert het als onderscheidende factor bij het binnenhalen van nieuwe opdrachten – bedrijven die hun zaken goed regelen, hebben dikwijls een streepje voor bij klanten cq afnemers. Daarnaast blijkt duidelijk dat nieuwe technologie veel meer kansen biedt dan alleen besparing op arbeidskosten. 

Lees ook: 'Wat is een SSL-certificaat? En heeft u er een nodig?'

Meer lezen? Download het rapport

Ook benieuwd naar de ins en outs van cybersecurity en veerkracht? Naar de mogelijkheden en voordelen van de Fit For the Future aanpak? Download nu het rapport 'Veilig op weg naar morgen. De factoren die bedrijven succesvol maken'

Veilig op weg naar morgen

 5 uitdagingen in cyberdreiging
 5 stappen naar betere beveiliging
 Vodafone Business als partner for progress