Overslaan en ga naar inhoud
MKB (5-250 medewerkers)
MKB (5-250 medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)

Gebruik een goede password manager - 5 tips

Schrijft u ook wel eens wachtwoorden op een post-it? Riskant! Sla uw wachtwoorden veilig op met een password manager. Wij hebben er vijf voor u op een rij gezet. Lees in dit artikel hoe ze de nieuwste technologie gebruiken om de veiligheid, privacy en reputatie van uw bedrijf te beschermen.

Een password manager houdt de informatie van uw bedrijf veilig. Kies uit 5 systemen waarmee u uw wachtwoorden opslaat en het slot op de deur bewaakt. Lees ook: 'Veilig en noodzakelijk: het belang van sterke wachtwoorden'

"Uw wachtwoord is onjuist. Probeer het opnieuw." We maken het allemaal wel eens mee. Wachtwoorden bedenken en onthouden is frustrerend, tijdrovend en gewoon vervelend. De eisen voor wachtwoorden worden steeds complexer. Hoofdletters, speciale tekens, 10 letters of meer, geen opeenvolgende cijfers. Het is geen verrassing dat ze af en toe vergeten worden. Het gaat niet alleen om het ongemak van het opnieuw instellen en onthouden van een nieuw wachtwoord. Slechte wachtwoordbeveiliging is een van de gemakkelijkste manieren waarop hackers en cybercriminelen toegang krijgen tot uw gegevens. Een goede manier om uw wachtwoord zo veilig mogelijk te houden en ervoor te zorgen dat u het beveiligingsbeleid volgt, is het gebruik van een password manager. 

Uw wachtwoorden zijn de digitale sleutel tot veel privégegevens. Dus als een onverlaat ze in handen krijgt, is het werk al half gedaan. Gebruikt u wel eens hetzelfde wachtwoord voor meerdere accounts of apparaten, of wachtwoorden opschrijft in uw notitie-app of de achterkant van uw notitieblok? U bent niet de enige. Het is verleidelijk om wachtwoorden te maken die gemakkelijk te onthouden zijn, maar dat maakt ze ook gemakkelijk te hacken.  

Een password manager kan de perfecte oplossing voor wachtwoordbeveiliging zijn. De juiste wachtwoordmanager verbetert uw algemene beveiliging en helpt u online veilig te blijven. U hebt toegang tot elk wachtwoord dat u nodig hebt, vanaf één veilige plaats.  

Meer lezen over security: 'Ransomware en mkb: tien maal beter beschermd'

Gebruik een goede password manager - 5 tips

5 goede wachtwoordbeheerders

Met een wachtwoordmanager kunt u het gedoe van het onthouden van meerdere wachtwoorden wegnemen en tegelijkertijd het beveiligingsbeleid volgen. Als wachtwoordbeheerders nieuw voor u zijn, kan het moeilijk zijn om te weten voor welke u moet kiezen. Dit overzicht helpt u ongetwijfeld op weg.

1 1 Password

1 Password biedt een selectie van plannen van kleinere teams tot 10 tot grote ondernemingen. U hoeft slechts één accountwachtwoord te onthouden dat uw andere wachtwoorden en gevoelige informatie beschermt.  Het is een eenvoudig te gebruiken platform dat werkt op alle apparaten met 24/7 klantenondersteuning zodat ze er zijn wanneer u ze nodig heeft.  

Waarom 1 Password?

 • U kunt een demo inplannen om te zien hoe het werkt of het 14 dagen gratis proberen
 • De gedeelde wachtwoordfunctie bespaart tijd
 • Het stelt u automatisch op de hoogte van zwakke of dubbele wachtwoorden via wachtwoordbewaking

Bekijk ook deze interessante video: '#techtalks serie, video 1: kijk eens in het hoofd van uw hacker!'

Gebruik een goede password manager - 5 tips

2 Dashlane 

Dashlane maakt het eenvoudig om wachtwoorden in uw hele organisatie veilig te beheren. Ze hebben een gepatenteerde zero-knowledge architectuur wat betekent dat zelfs zij uw gegevens niet zien. Dashlane geeft ook waarschuwingen als uw privégegevens ergens online worden gedeeld en stelt u in staat uw wachtwoorden te delen zonder ze te onthullen.  

Waarom Dashlane?

 • Live dark web monitoring controleert of uw gegevens nergens worden gedeeld waar dat niet zou mogen
 • Inclusief een VPN met onbeperkte data
 • Onbeperkte wachtwoordopslag  

3 NordPass  

NordVPN is een grote naam in de internetbeveiligingsindustrie en ze hebben hun expertise genomen en zich vertakt in wachtwoordbeheer. NordPass is een van de meest bekende wachtwoordmanagers. Geavanceerde encryptie zorgt ervoor dat uw gegevens veilig en beschermd zijn op elk toegangspunt. De geavanceerde wachtwoordgenerator maakt het gemakkelijk om een veilig wachtwoord te kiezen en u kunt tijd besparen met de auto-fill functie. U hoeft uw wachtwoord maar één keer op te slaan, waarna het direct beschikbaar is op al uw apparaten. 

Waarom Nordpass?

 • Goede klantenservice
 • U kunt erachter komen of uw gegevens zijn geschonden (met real-time meldingen)
 • Er is een 30-dagen geld-terug-garantie zodat u het risicoloos kunt uitproberen
Gebruik een goede password manager - 5 tips

4 Keeper Security 

Keeper Security is geweldig voor middelgrote bedrijven en geeft beheerders de mogelijkheid om hun gegevens- en wachtwoordbeveiliging te verfijnen via rolgebaseerde toegang, zodat iedereen alleen ziet wat ze moeten zien. Het werkt met een zero-trust en zero-knowledge omgeving, en gebruikersactiviteiten kunnen eenvoudig worden gevolgd vanaf elke locatie.  

Waarom Keeper Security?

 • Het duurt slechts een paar minuten om in te stellen op alle apparaten
 • Bedrijven kunnen beveiligingsbeleid voor wachtwoorden instellen om ervoor te zorgen dat wachtwoorden voldoen aan de eisen van het beveiligingsbeleid
 • U kunt gedeelde teammappen aanmaken en de toegang gemakkelijk verwijderen, wijzigen of beperken. 

5 Zoho Vault 

Zoho Vault biedt een flexibel plan zodat het handig is voor kleinere bedrijven. Het kan meerdere logins aan en is toegankelijk in alle browsers en platforms. Het is een betaalbare optie die gemakkelijk te gebruiken is en geweldige moderne beveiligingsfuncties heeft, zoals offline toegang waarmee u de kluis kunt bekijken en al uw Zoho Vault-gegevens kunt downloaden zonder dat u een wifi-verbinding nodig hebt.   

Waarom Zoho Vault?

 • De slimme wachtwoordgenerator is een handige tool die automatisch de meest veilige wachtwoorden genereert (geen huisdieren in zicht)
 • Integreert naadloos met andere Zoho platforms en andere diensten van derden zoals Google Drive, Office 365 en One Drive.
 • Het geavanceerde systeem voor het delen van wachtwoorden stelt gebruikers in staat om toegang tot mappen aan te vragen of een vervaldatum voor toegang in te stellen. 

Voor bedrijven draait het allemaal om slimme beveiliging. Wachtwoorden zijn de toegangspoort tot onbeperkte toegang tot de privé-informatie en gegevens van uw bedrijf. Een wachtwoordmanager maakt alles eenvoudiger en moet de wachtwoorden van uw medewerkers veilig, beveiligd en buiten bereik houden.

27

juni 2024

🕒 10:00 - 14:30

📍 Utrecht

Leer meer over cybersecurity

Vodafone Business organiseert een speciale interactieve sessie over security.