Overslaan en ga naar inhoud
MKB (5-250 medewerkers)
MKB (5-250 medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)

#techtalks serie, video 1: kijk eens in het hoofd van uw hacker!

Het is even schrikken. Maar als ook u uw wachtwoorden laat beginnen met een hoofdletter, enkele kleine letters, een of twee cijfers en een uitroepteken, dan zet u de deur voor een hacker open. Want zulke wachtwoorden zijn door een hacker eenvoudig te raden. Dat zegt hacker Edwin van Andel in de eerste aflevering van #techtalks, een serie inspirerende talks van topsprekers over de praktische aspecten van cybersecurity.

Bekijk de gloednieuwe serie #techtalks van Vodafone Business en Business Insider, tijdens de Nationale Cybersecurity maand. In deze serie laten bekende sprekers ondernemers en managers in tien minuten zien hoe hun bedrijf veilig digitaal kan groeien. Laat u inspireren door toekomstige trends en ga aan de slag met uw technologische uitdagingen. Bekijk hier de eerste aflevering.

Hackers raden eenvoudig uw wachtwoord

Het is een echte ‘reality check’ die Edwin in zijn #techtalk presenteert. Want, zo legt hij uit, 65% van de mensen heeft een wachtwoord dat begint met een hoofdletter, vervolgens 3 of 4 kleine letters, dan 2 cijfers en als laatste een uitroepteken. Volgens Edwin is dit type wachtwoorden makkelijk te raden door hackers.

Ook interessant: het belang van sterke wachtwoorden.

Weerbaarder worden tegen cybercriminelen

Van Andel legt uit hoe u uw business weerbaarder maakt tegen de tactieken van cybercriminelen. Hij put daarbij uit tientallen jaren ervaring. Hij begon op zijn 13e met hacken, hackte het twitteraccount van Donald Trump en is tegenwoordig CTO van een beveiligingsbedrijf. Op humoristische wijze geef hij een kijkje in de denkwijze van een hacker zodat uw bedrijf de nodige stappen kan zetten om digitaal veilig te blijven.

Bewustwording is belangrijk: bekijk de video over veilig hybride werken.

1 op 5 bedrijven wordt slachtoffer cyberaanval

Want, laat het even op u inwerken: 1 op de 5 bedrijven in Nederland maakt kans om slachtoffer te worden van een cyberaanval met grote impact, ook als zij antivirussoftware en een firewall hebben. Topspreker Van Andel presenteert de vijf meest gebruikte tactieken door hackers en geeft tips voor de beste verdediging.

Bekijk ook de twee andere #techtalks:

Beluister deze #techtalk op Spotify