Overslaan en ga naar inhoud

#techtalks, video 3: Nooit meer bij meetings hoeven zijn dankzij AI

Hybride werken is nog maar het begin. AI gaat er voor zorgen dat medewerkers straks nooit meer bij meetings hoeven te zijn, zegt Arjen Banach, spreker 3 in de #techtalks van Vodafone Business en Business Insider. De organisatiefuturoloog, in 2018 uitgeroepen tot één van de meestbelovende sprekers van Nederland, ontkracht een aantal misvattingen die we hebben over werk. Banachs advies aan organisaties die het verschil willen maken: laat medewerkers hun werk niet alleen uitvóeren, maar ook opnieuw uitvínden. 

Bekijk de gloednieuwe serie #techtalks van Vodafone Business en Business Insider, tijdens de Nationale Cybersecurity maand. In deze serie laten bekende sprekers ondernemers en managers in tien minuten zien hoe hun bedrijf veilig digitaal kan groeien. Laat u inspireren door toekomstige trends en ga aan de slag met uw technologische uitdagingen. Bekijk de derde aflevering, met organisatiefuturoloog Arjen Banach.

Werkplek van de toekomst

Banach biedt ondernemers en managers een innovatieve talk vol eye-openers, trends, prikkelende vragen en experimenten rond werken. #techtalk 3 Biedt tien minuten vol inspiratie om de werkplek van de toekomst ook echt in de praktijk te brengen. Eén ding staat volgens Arjen Banach vast als het gaat over werken in de toekomst: organisaties die in beweging komen (ook zonder vastomlijnd plan) en technologie op de juiste manier weten te omarmen, zijn de winnende organisaties van de toekomst. 

Interessant: alles over de digitale werkplek (van de toekomst).

AI maakt werken efficiënter

Waar trendwatchers vooral van buitenaf naar een organisatie kijken, doet de organisatiefuturoloog dat van binnenuit. Zijn vaststelling: werken kan efficiënter en AI gaat ons daarbij helpen. De expert laat in zijn talk zien hoe technologie ons kan ondersteunen zodat wij nog efficiënter kunnen werken. Daarbij gaan we veel profijt hebben van AI-tools die medewerkers tijdens meetings gaan vervangen. Meer dan de helft van de meetings die werknemers bijwonen is niet eens relevant, dus waarom zouden we er zelf bij zijn? 

Lees ook: 4 manieren waarop AI ondernemen gaat veranderen.

Banachs conclusie: AI zal ons werk ondersteunen en aansturen, zodat wij alleen onze zinvolle taken hoeven uit te voeren.

Bekijk ook de twee andere #techtalks:

Beluister deze #techtalk op Spotify