Overslaan en ga naar inhoud
MKB (5-250 medewerkers)
MKB (5-250 medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)

Is uw bedrijf beveiligd tegen cyberaanvallen? Doe de scan!

Niet of te weinig investeren in cloudsecurity is geen optie meer. De kans op incidenten is daarvoor veel te groot geworden. Het ministerie van Economische Zaken heeft een scan ontwikkeld die binnen tien minuten de digitale veiligheid beoordeelt aan de hand van de vijf basisprincipes van veilig digitaal ondernemen. Plus: tips om de beveiliging op te schroeven.

Deze scan kunt u binnen tien minuten uitvoeren en beoordeelt de digitale veiligheid aan de hand van de vijf basisprincipes van veilig digitaal ondernemen. Lees meer over ransomwarephishingDDoS-aanvallen en datalekken of over de nieuwste cybercrime trends en IT-beveiliging.

Test de cyberweerbaarheid van uw bedrijf

Toets in deze test de weerbaarheid van uw bedrijf tegen digitale aanvallen. Deze Basisscan Cyberweerbaarheid kunt u binnen tien minuten uitvoeren en beoordeelt de digitale veiligheid aan de hand van de vijf basisprincipes van veilig digitaal ondernemen, opgesteld door het Digital Trust Center van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.  

Extra: 6 tips voor meer cloudsecurity voor uw bedrijf

1. Slimmere toegangscontrole
Het laaghangende fruit: wachtwoorden - sec - bieden inmiddels onvoldoende bescherming als verificatiemiddel voor de identiteit van rechthebbende gebruikers. Ze zijn te gemakkelijk te kraken. Stel dus slimmere, wachtwoordloze vormen van toegangscontrole in, bijvoorbeeld de gezichtsscan, of kies voor tweefactor authenticatie: een vorm daarvan is het combineren van een wachtwoord met een digitale code, die u bijvoorbeeld ontvangt via sms.
 
2. Let op bij webapplicaties
Het grootste issue rondom cloudveiligheid zit bij de webapplicaties. Cybercriminelen kiezen deze applicaties vaak uit om binnen te dringen in systemen, omdat de meeste van deze applicaties altijd met internet zijn verbonden en gebrekkig zijn beveiligd. Nu zijn er allerlei programma’s die monitoring en bescherming bieden tegen ongewenste indringers in deze webapplicaties. Laat u hierin adviseren en kies zeker voor een beveiligingspakket.
 
3. Zakelijk en privé scheiden
Scheid de bedrijfskritische, zakelijke applicaties van privé applicaties en stel restricties in voor de toegang van bepaalde gebruikers op bepaalde plekken. Wellicht herinnert u zich dat onze Olympische sporters werden verzocht geen gegevensdragers mee te nemen naar de Winterspelen in China? Of dat nu te ver ging of niet, better safe than sorry is in het bedrijfsleven in ieder geval een goed uitgangspunt; bedrijfsapplicaties met privacygevoelige informatie kunt u beter afsluiten voor gebruik in het buitenland;
Malware

“Het huis mag dan sloten bevatten: u moet als ondernemer zelf alles deugdelijk op slot doen.”

4. Slimme software

Zet software met kunstmatige intelligentie in om apparaten, omgevingen en werkinhouden die met de cloud verbinding maken, te beveiligen. Deze slimme software herkent afwijkende gebruikerspatronen en kan fraude daarom sneller detecteren.

5. Beveilig de data; niet de toegang tot de data

Data moet permanent beveiligd zijn door die beveiliging aan de data zelf te koppelen. Zo reist de beveiliging overal met de data mee, in plaats van wat nu vaker gebeurt: beveiliging van alleen de toegang tot data vanuit verschillende locaties.

6. cybersecurity: make or buy?

Ondernemers moeten niet denken dat het met de cloudsecurity wel goed zit als zij een bepaalde cloudlicentie afnemen, ook al zitten daar allerlei beveiligingsfeatures in. Het huis mag dan sloten bevatten: u moet als ondernemer zelf alles deugdelijk op slot doen. Dus: ‘aan de slag met beveiliging’ is het devies. Niet of te weinig investeren in cloudsecurity is geen optie meer. De kans op incidenten is daarvoor veel te groot geworden. Dit terwijl de schade per cybersecurity-incident ook in het mkb gemiddeld al in de tienduizenden euro’s loopt. Actie is dus in alle gevallen geboden. 

Veilig Vooruit

Bescherm uw medewerkers, apparaten, locaties en verbindingen. 

Onderwerpen