Overslaan en ga naar inhoud

Wat is een VPN en wat kan het voor uw bedrijf betekenen?

Het beschermen van gevoelige informatie wordt lastiger zodra u buiten uw bedrijfsnetwerk treedt. Virtual Private Networks (VPN’s) zijn ontworpen om u en uw bedrijf veilig online te laten surfen. Lees onze mini-gids om alles te weten te komen wat u moet weten over zakelijke VPN's.

Wilt u aan de slag met veilig werken? Leer alles over hoe u cybersecurity goed organiseert.

Voor een bedrijf is het belangrijk dat gevoelige gegevens over klanten, werknemers en financiën worden afgeschermd. Het optrekken en onderhouden van deze beschermende muur rond gevoelige gegevens wordt iets ingewikkelder wanneer u buiten de grenzen van uw bedrijfsnetwerk treedt. Met een Virtual Private Network (VPN) kunt belangrijke gegevens beschermen, maar er zijn belangrijke verschillen tussen de VPN’s die in de markt beschikbaar zijn. 

Welke criteria zijn belangrijk bij het kiezen van de VPN-dienst die u nodig hebt voor uw organisatie? Welke technologieën gebruiken de VPN’s en wat zijn praktische implicaties voor uw bedrijf?

Wat is een VPN?

Er zijn verschillende soorten VPN's, de ene is wat geavanceerder dan de andere. In z'n eenvoudigste vorm is een VPN een versleutelde tunnel tussen het apparaat dat u gebruikt en het internet, of een ander netwerk, zoals uw bedrijfsnetwerk. Het is ontworpen om te voorkomen dat mensen, computers of bots meekijken met het verkeer dat tussen die twee punten reist. Een effectieve VPN zal uw internetverkeer versleutelen en uw IP-adres verhullen terwijl het uw privacy en veiligheid online beschermt.

Heeft uw bedrijf een VPN nodig?

Of u een VPN nodig hebt, hangt af van het soort gegevens dat uw bedrijf beheert. Als u werkt met gevoelige informatie – zoals financiële, persoonlijke of commercieel gevoelige gegevens – of u hebt toegang nodig tot uw kantoornetwerk terwijl u op afstand werkt, dan hebt u waarschijnlijk een VPN nodig.

Wist u dat apparaten van medewerkers en WiFi de achilleshiel van uw organisatie vormen?

Werken in publieke ruimtes? Bescherm met VPN

Wat voor VPN heeft u nodig?

Het kiezen van de juiste VPN voor uw organisatie hangt volledig af van uw werkvereisten. Als u bijvoorbeeld geen toegang nodig hebt tot de gegevens die op uw servers zijn opgeslagen, dan kan een standaard VPN-dienst voor consumenten voldoende zijn.  

Het gebruik van zo'n service geeft u extra gemoedsrust wanneer u onbeveiligde Wi-Fi in een horecagelegenheid gebruikt om uw e-mails door te nemen. De VPN voorkomt dat iemand uw online activiteiten digitaal afluistert. Als u toegang wilt tot diensten op het netwerk van uw organisatie, hebt u misschien iets degelijkers nodig.

Als u gebruik maakt van online belprogramma's (VOIP-software), vertrouwelijke gegevens beheert of gebruik maakt van samenwerkingstools (zoals Google Docs of Microsoft SharePoint), dan is een VPN op bedrijfsniveau waarschijnlijk beter geschikt voor uw behoeften.

“Als u toegang wilt tot diensten op het netwerk van uw organisatie, hebt u misschien iets degelijkers nodig.”

Kies de passende VPN-oplossing

In tegenstelling tot standaard VPN's voor consumenten is een VPN op bedrijfsniveau ontworpen om de privacy van het hele bedrijf te beschermen. Deze VPN voegt doorgaans een extra niveau van bescherming tegen surveillance en hacking toe. Zakelijke VPN's bieden ook een eigen IP-adres en server, terwijl het IP-adres voor het consumentenequivalent elke keer kan veranderen als u verbinding maakt met de server. 

Bovendien wordt een bedrijfs-VPN vaak opgezet met het oog op verschillende gebruikers, wat betekent dat uw werknemers gebruik kunnen maken van één centraal account dat wordt beheerd door één accountmanager.

Welke VPN: onderzoek

Het kiezen van de VPN die geschikt is voor uw bedrijf vereist wat onderzoek. Voor de eenvoudige versie van een VPN zijn online tal van oplossingen voorhanden. Heeft uw bedrijf verschillende locaties, dan kan een managed service zoals Managed IP VPN vanVodafone Business een goede optie zijn.  

Met deze oplossing kiest u voor een beheerd virtueel bedrijfsnetwerk. Medewerkers hebben dan altijd en overal veilig toegang tot bedrijfsinformatie. Naar het beheer heeft u geen omkijken, want de netwerkbeheerders van Vodafone houden de kwaliteit continu in de gaten.  

Adviseurs van Vodafone Business kunnen u daar alles over vertellen, net als over bedrijfsmatige VPN om thuiswerkers op een veilige manier toegang te geven tot bedrijfsgegevens die niet via de Cloud (zoals Sharepoint) bereikbaar zijn. Dit is een optie binnen Managed IP VPN.

Meer weten over Managed IP VPN van Vodafone Business?
Meer weten over cyber security?

Meer lezen over cybercrime en hoe u uw bedrijf kunt beschermen?  

Wilt u meer weten over wat u nu al kunt doen om de mobiele telefoons van u en uw medewerkers te beveiligen? Kijk op Vodafone mobiele beveiliging.

Beveilig nu al uw Windows-, Mac-enChromebook-apparaten met Trend Micro Worry-Free Services.

Wilt u mobiel werken mogelijk maken als bedrijf? En bijvoorbeeld een BYOD-strategie implementeren? Dan komt daar veel bij kijken. Zo is het cruciaal om mobiele toestellen – die steeds meer gevoelige en bedrijfskritische informatie bevatten – te beveiligen tegen bedreigingen. Lookout helpt daarbij.

Alle informatie over VPN | Vodafone Business

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Lees ons volledige Privacy Statement