Overslaan en ga naar inhoud

Waarom video belangrijk is voor uw marketing en SEO (+ productietips)

Hier is onze gids voor het plannen en produceren van boeiende videocontent voor uw bedrijf, en waarom het deel moet uitmaken van uw SEO-strategie.

Een gids over het belang van videocontent en hoe u een goede videocontentstrategie implementeert, van planning tot productie. In dit artikel beantwoorden wij de meest gestelde vragen en helpen wij u begrijpen waarom video een belangrijk format is om te overwegen binnen uw SEO-strategie.

Videocontent is dé marketingtool waarmee u uw merk tot leven kunt brengen en uw publiek aan u kunt binden. Door gebruik te maken van de kracht van video, kunt u tot de verbeelding van uw klanten spreken en op een nieuwe manier contact met ze maken.  

Videocontent zorgt er niet alleen voor dat uw bedrijf wordt opgemerkt door uw doelgroep, maar is ook een krachtige SEO-tactiek die uw zichtbaarheid (hoe gemakkelijk u online wordt gevonden) kan verbeteren. Lees verder om te ontdekken hoe u visual storytelling kunt gebruiken om uw bedrijf een boost te geven.

Scoren met de beste zoektermen? Zo doet u dat.

Wat is video content?

Video content is er in verschillende vormen: 

  • Vlogs - Gebruik vlogs om uw publiek mee te nemen op reis. Dit zijn meestal losse video's die mensen een kijkje geven in uw wereld en wat er zich achter de schermen afspeelt. Het is een geweldige plek om uw persoonlijkheid te laten stralen! 
  • Webinars - Webinars worden gebruikt om kennis te delen en kijkers op een interactieve manier wijzer te maken. Het is uw kans om tips te geven, sectornieuws en live sessies te houden én vragen te beantwoorden.  
  • Video's op sociale media - u kunt de aandacht trekken met korte video's op platforms zoals TikTok, Instagram, Facebook en Twitter. Dit zijn goede socials om in te haken op trends of andere virale content. Handleidingen - Help uw publiek het beste uit uw producten te halen door handige tutorials te maken die laten zien hoe ze te gebruiken. U kunt ook hacks en handleidingen delen - mensen waarderen de toegevoegde waarde van video’s als deze!
Waarom video belangrijk is voor uw marketing en SEO (+ productietips)

Voordelen van videocontent in marketing

Er zijn veel manieren waarop videocontent uw marketing kan versterken: 

  • Betrokkenheid van gebruikers - Video’s zijn een krachtig instrument als het gaat om uitnodigen tot betrokkenheid. Mensen vinden het leuk om interessante clips en merkverhalen te volgen en er interactie mee te hebben.  
  • Nieuwe klanten bereiken - Videocontent heeft een wijdverspreide aantrekkingskracht, waardoor het mogelijk is om nieuwe doelgroepen aan te boren en potentiële klanten te bereiken.  
  • Het publiek informeren - Geef kijkers kennis over uw producten en diensten. U kunt zelfs inzichten en tips en trucs uit de sector delen om uw bedrijf als betrouwbare informatiebron te positioneren.  
  • De zichtbaarheid van uw merk vergroten - Het delen van kwaliteitsvideo's helpt u om op te vallen. Dit soort originele content helpt u om op te vallen en meer ogen op uw merk te krijgen!

Lees ook hoe Prénatal digitaliseert en de omnichannel aanpak verder ontwikkelt.

Hoe verbetert videomarketing uw SEO?

Videomarketing werkt niet alleen voor uw publiek, het kan ook uw SEO verbeteren. Kijk eens naar deze overtuigende statistieken: 

  • 31% van de marketeers voegt video toe om SEO te verbeteren (bron: Hubspot)
  • 83% van de videomarketeers zegt dat video hen helpt om leads te genereren (bron: Hubspot)
  • 72% van de consumenten kijkt liever naar een video over een product dan dat ze een productbeschrijving lezen (bron: Backlinko

Zoals de gegevens suggereren, kan het gebruiken van video-inhoud als onderdeel van uw SEO-strategie helpen bij het vergroten van uw organische bereik en het genereren van leads. 

Aan de slag met digital marketing en SEO? Een overzicht van de belangrijkste termen!

Waarom video belangrijk is voor uw marketing en SEO (+ productietips)

Videocontent plannen en produceren

Bent u klaar om video te benutten in uw marketingstrategie? Hier volgt een handige, stapsgewijze aanpak voor het plannen en produceren van video-inhoud.

1. Kies het juiste platform - Denk bij het kiezen van een platform aan uw doelgroep en het soort video's dat u wilt maken. Dit kan YouTube zijn - over het algemeen gebruikt voor meer lange, informatieve content, of platforms zoals TikTok en Instagram - beter voor snelle, hapklare video's. Om meer te halen uit de langere video's in YouTube-stijl, kun u korte clips hergebruiken en op andere platforms plaatsen.

2. Begrijp uw publiek - Het is belangrijk om uw publiek te kennen, zodat u video's kunt maken die ze echt willen bekijken en die bij hen aanslaan. Bedenk wat ze willen zien en zorg ervoor dat u hun taal spreekt - zo kun u echt een band met ze opbouwen!

3. Tijd om te filmen! - Licht, camera, actie! Wees creatief en gebruik kwaliteitsapparatuur om uw content op te nemen. Denk na over zowel de beelden als de audio om ervoor te zorgen dat de video er professioneel uitziet. Veel sociale mediaplatforms hebben geweldige bewerkingsopties in de app, zoals Instagram en TikTok.

Gaat u aan de slag met video? Leer alles over digital marketing.

Waarom video belangrijk is voor uw marketing en SEO (+ productietips)

4. Versterk uw inhoud - In plaats van alleen maar te posten en achterover te leunen en te wachten op resultaten, kun u beter proactief zijn en uw video delen via sociale mediakanalen en hem ook naar uw nieuwsbriefabonnees sturen, als u die hebt. Als het relevant is, kunt u ook denken aan een samenwerking met andere bedrijven of invloeden om de exposure te maximaliseren.

5. Volgen en optimaliseren - Meet hoe uw video presteert door te kijken naar statistieken zoals views, likes, comments en shares. Dit zijn nuttige inzichten om u te helpen erachter te komen wat werkt en wat niet, zodat u weet hoe u toekomstige content kunt verbeteren. Laat u niet ontmoedigen door lage statistieken als u net begint met video – u moet toch ergens beginnen! 

Het inbouwen van videocontent in uw marketingstrategie kan heel effectief zijn voor bedrijven. Van vlogs en tutorials tot leuke social media-video's: u trekt er de aandacht mee, u kunt de betrokkenheid van het publiek stimuleren en de zichtbaarheid van uw merk verbeteren, en: uw video’s bieden belangrijke SEO-voordelen. 

En dan wilt u natuurlijk weten hoe uw video scoort. Leer daar alles over: 'Digital marketing serie #8: zie uw verkeer met Google Analytics'