Overslaan en ga naar inhoud

Dinsdag 18 oktober 2022 • 5 minuten

Een mobiel abonnement voor jouw kind

De voordelen van Red Together voor jouw familie

Het is zover: je kind is toe aan zijn of haar eerste smartphone. Maar waar doe je als ouder eigenlijk goed aan? Je wilt natuurlijk dat de telefoon op de juiste manier wordt gebruikt en het niet ten koste gaat van schoolprestaties of een goede nachtrust. Het Red Together abonnement van Vodafone helpt je een oogje in het zeil te houden in het dataverbruik van je kind. Fijn, want op die manier kun je ook het digitale bewustzijn van je kinderen vergroten. We leggen je uit hoe het werkt.

Red Together: een speciaal familie-abonnement

Met het Vodafone Red Together abonnement blijf je als gezin met elkaar verbonden. Sluit jij het abonnement af? Je ontvangt als hoofdbeheerder dan een internetbundel 50 GB en onbeperkt bellen. Via de Vodafone & Ziggo app voeg je vervolgens eenvoudig extra leden toe aan de groep, bijvoorbeeld je partner en kinderen.

Voeg jij het tweede lid van de groep toe, dan wordt de internetbundel automatisch verhoogd naar 100 GB. Meer dan genoeg om de hele maand door rond te struinen op social media, te appen en filmpjes te kijken. Bellen en sms’jes versturen doe je zelfs onbeperkt!

Je kunt maar liefst vier extra leden toevoegen: het hele gezin kan dus profiteren van deze grote databundel. Hebben jullie thuis ook internet van Ziggo? Dan wordt de bundel uitgebreid naar 200 GB.

Eenvoudig toezicht houden

Natuurlijk wil je als ouder graag controle houden over het smartphonegebruik van je kind. Videobellen met vriendjes en surfen op social media is natuurlijk erg leuk, waardoor het gebruik van een mobieltje al snel verslavend kan worden. Het is daarom belangrijk dat je als ouder in kunt grijpen op momenten dat dit nodig is. Bijvoorbeeld tijdens belangrijke proefwerkweken of als je kind voor het slapen nog lang op zijn op haar telefoon zit.

Red Together van Vodafone kan in dit geval een mooie uitkomst bieden. Met dit speciale familie-abonnement hou je als ouder namelijk altijd overzicht. Als hoofdbeheerder kun je op elk moment van de dag het dataverbruik inzien van alle groepsleden. Ook kun je een dataplafond en notificaties instellen wanneer je kind een bepaald aantal GB heeft verbruikt. Zo kom je niet voor verrassingen te staan

Ingrijpen wanneer het nodig is

Loopt het dataverbruik van je kinderen de spuigaten uit? En is je puber bijvoorbeeld vaak online terwijl hij of zij op school is of moet leren voor een proefwerk? Als beheerder van het Red Together abonnement van Vodafone kun je dan makkelijk ingrijpen met de pauzeknop. De datasnelheid van je kind wordt dan verlaagd tot 64 kb/s, in NL en de EU. Je kind blijft dan wel bereikbaar, maar zal minder snel naar zijn of haar telefoon grijpen.

Verder kan elk gezinslid altijd onbeperkt bellen, zo heeft jouw kind nooit meer een reden om geen update te geven wanneer ze alleen op pad zijn.

De voordelen van Red Together

 • Deel één grote databundel met je familie of vrienden
 • Al voordelig vanaf 2 personen
 • Alle abonnementen op één factuur
 • Beheer gemakkelijk alles vanuit de Vodafone & Ziggo app
 • Ontvang berichtjes wanner iemand zijn datategoed heeft verbruik
 • Pauzeer het datagebruik van een groepslid als het even minder mag
Red Together

Wat kost een familie abonnement?

De kosten van het Red Together abonnement starten vanaf 30 euro per maand, en zelfs vanaf 25 euro per maand wanneer je thuis ook internet hebt van Ziggo. Elk extra lid is maandelijks opzegbaar en voeg je toe zónder aansluitkosten. Zo ben je met z’n vieren in totaal 82,50 euro kwijt voor een internetbundel van 100 GB én onbeperkt bellen!

Als Ziggo-klant krijg je nog eens 5 euro per maand extra korting zodra de tweede persoon gekoppeld is én ontvang je 2,50 euro korting bij elk extra lid van de groep. Met een gezin van vier betaal je in dit geval 70 euro voor een familie bundel van maar liefst 200 GB. Dat is slechts 17,50 euro per persoon!

Welke smartphones zijn geschikt voor kinderen?

Bij Red Together heb je keuze uit twee opties: Sim Only of een abonnement met een nieuw toestel. Geef jij jouw oude smartphone door aan jou kind? Dan is Sim Only een goede optie. Vooral bij jongere kinderen is dit een handige optie: zij zullen hun smartphone waarschijnlijk alleen gebruiken om te bellen en berichtjes te sturen. Moderne snufjes op de nieuwste smartphones zullen in dit geval overbodig zijn.

Indien je een nieuwe smartphone voor je kind wil aanschaffen, heb je keuze uit meerdere toestellen. Welk toestel is het meest geschikt voor jouw kind? Wij zetten er enkele voor jou op een rij.

 1. Samsung Galaxy A53 of A33
  Met deze smartphone kan jouw kind alles doen: mooie foto’s maken, bellen, appen en surfen op social media. Samen met de A33 vormt het model de nieuwe mid range serie van Samsung. De A33 is ook geschikt voor kinderen: dit is een iets minder uitgebreide variant van de A53, waardoor hij iets goedkoper is.
 2. iPhone SE 2022
  Deze mid range smartphone van Apple is krachtig én snel, maar wel betaalbaarder dan het vlaggenschip model van het merk (de iPhone 13). Geen overbodige luxe, aangezien kinderen hun smartphone nog wel eens willen laten vallen of kwijtraken. Jouw kind is altijd goed bereikbaar met de smartphone en kan daarnaast ook eenvoudig rondstruinen op internet, (video)bellen en appjes sturen.
 3. Refurbished iPhone
  Wil je liever een goedkopere oplossing én een steentje bijdragen aan het milieu? Dan kan je ook kiezen voor een Refurbished iPhone. Van top tot teen gecontroleerd, waar nodig vernieuwd met officiele onderdelen en helemaal up-to-date met de laatste software van Apple. Deze refurbished iPhones zijn dus goedkoper en prima in staat om weer jaren gebruikt te kunnen worden.

Veelgestelde vragen over Red Together

 

Extra data en korting

Wanneer je Vodafone combineert met internet van Ziggo, profiteer je bij ons standaard van een aantal Non-stop benefits. Ook bij Red Together. Je krijgt dus niet alleen maandelijks tot € 7,50 korting op je abonnement en dubbele data, maar ook een tv-pakket naar keuze en een Safety pakket. Deze volop extra voordelen gelden overigens voor het gezamenlijke Red Together familie abonnement en staan los van hoeveel personen er in een groep zitten.

Ontdek alle voordelen.

 

Ontvang dubbel zoveel data

Met Red Together kun je straks meerdere personen samenbrengen onder één abonnement. En dat heeft een aantal voordelen. Zo verdubbelen we je data, die je samen kunt delen, en ontvang je 1 rekening voor de hele groep. En met het instellen van notificaties via Datategoed en met de Pauzeknop houd je makkelijk een klein beetje controle. Met Red Together kan elk lid van de groep bovendien onbeperkt bellen en sms'en.

Hoe stel ik een groep samen?

Wanneer je minstens 1 Red Together abonnement en 1 Red Together Extra abonnement onder hetzelfde klantnummer hebt, ontvang je in My Vodafone een bericht om je Together groep te activeren. Omdat een Red Together Extra sim in eerste instantie 0 GB data heeft, dien je wel eerst bij alle groepsleden aan te geven dat ze data kunnen delen. In de Vodafone & Ziggo app en in My Vodafone stel je alles in voor jouw Red Together groep.

 

Data beheren via My Vodafone

In de Vodafone & Ziggo app en in My Vodafone stel je alles in voor jouw Red Together groepsleden. Bij 'Together Data beheren' geef je aan wie gebruik mag maken van de gezamenlijke datapot. 

Red Together Extra aanvragen

Wil je Red Together voor een extra persoon aanvragen? Dat kan! Dit heet Red Together Extra. De beheerder die een Red Together abonnement (50 GB) afgesloten heeft, koppelt een extra groepslid in de Vodafone & Ziggo app. Dit kan zónder aansluitkosten en is maandelijks opzegbaar. 

Red Together aanvragen voor de hele groep

Wil je in één keer een Red Together familie abonnement aanvragen voor meerdere personen? Kies dan bij het afsluiten van je abonnement (Sim Only of met een telefoon) voor Red Together en voeg je extra groepsleden toe bij Red Together Extra.

 

Draag je contract over

Je kunt Red Together alleen activeren als de Red Together en Red Together Extra abonnementen onder één contract of klantnummer vallen. Dat betekent dat je mogelijk een contract moet overdragen. Zie hier hoe dat werkt. 

 

Alle groepsleden op 1 contract

Nee hoor, de groep hoeft geen familie te zijn. Een Red Together groep kan uit maximaal 10 groepsleden bestaan. Dat betekent niet dat je allemaal op hetzelfde adres hoeft te wonen. Kinderen die het huis uit zijn of ergens anders staan ingeschreven, ooms, tantes of opa’s en oma’s kunnen ook gewoon bij Red Together komen. Het maakt eigenlijk niet uit met wie jij straks een groep vormt, maar alle groepsleden staan straks wel op het contract van de beheerder.

Je kunt je groep gaan activeren wanneer je minstens één Red Together abonnement en één Red Together Extra abonnement onder hetzelfde klantnummer of contract hebt. Daar hoort straks ook één overzichtelijke rekening bij voor alle abonnementen.

 

Ga je op reis buiten de EU of wil je naar je vrienden in het buitenland bellen? Bekijk alle tarieven en de voorwaarden.

 

Wil je onbezorgd gebruikmaken van mobiel internet in Nederland en het buitenland? Hou je dan aan de Fair Use Policy. Met ieder Red Together of Red Together Extra abonnement kan je tot maximaal 40 GB in de EU gebruiken. Vodafone kan toeslagen in rekening brengen als je meer verbruikt dan de hieronder aangegeven limiet. Als je meer gebruikt dan het maximum, brengen we kosten in rekening van € 0,0036 per MB. We sturen je een sms wanneer je 80% en 100% van je databundel verbruikt hebt. Lees hier meer.

 

De groepsbeheerder betaalt het volledige abonnement.