Overslaan en ga naar inhoud
De nieuwe Fairphone 5
Ruil meteen je oude toestel in en krijg geld terug*

* Vanaf een waarde van € 5,-.

Fairphone 5 bij Vodafone

Fairphone 5: meer dan alleen duurzaam

Wat maakt het toestel zo goed?

De Fairphone 5 is alweer de vijfde generatie duurzame toestellen van Fairphone. Het is de opvolger van de Fairphone 4 en de tijd heeft absoluut niet stil gestaan voor het Nederlandse merk. Natuurlijk blinkt de Fairphone 5 absoluut op het gebied van duurzaamheid, maar de Fairphone is zoveel meer dan dat. Nog meer dan ooit is de Fairphone 5 namelijk vooral ook een ontzettend goede telefoon. Lees hier waarom!

Introductie Fairphone 5

Hoewel Fairphone al sinds 2013 aan de weg timmert, zal nog niet iedereen helemaal bekend zijn met dit merk. Daarom geven we niet alleen het toestel, maar ook het merk een korte introductie. Fairphone is een merk van Nederlandse bodem dat zich richt op het produceren van een zo eerlijk mogelijke smartphone. Het doel is om bij de productie van deze smartphones de impact op het klimaat te minimaliseren. Dit doen ze middels een verantwoorde inkoop van de grondstoffen en materialen die benodigd zijn voor de productie. Daarbij wordt ook gekeken naar het welzijn en de werkomstandigheden van de arbeiders die benodigd zijn voor het verkrijgen van deze grondstoffen én voor de arbeider in de fabriek die verantwoordelijk zijn voor het produceren van de smartphones. De Fairphone 5 is inmiddels al de vijfde generatie smartphones van het merk.

Fairphone 5 onderdelen

Vervang zelf onderdelen van je Fairphone

Niet alleen op het gebied van productie brengt Fairphone een duurzame smartphone naar de markt, maar zeker ook op het gebied van levensduur. De belangrijkste onderdelen van de Fairphone 5 kan je namelijk heel makkelijk zelf vervangen! Heb je je telefoon laten vallen en is je scherm kapot? Dan kan je heel makkelijk een nieuw scherm bestellen bij Fairphone en deze zelf vervangen. Vind je dat je batterij na een aantal jaar te snel leeg gaat? Dan bestel je gewoon een nieuwe! Je kan zelfs een andere kleur achterkant bestellen als je genoeg hebt van de zwarte achterkant.

De totale lijst met onderdelen die je zelf kan vervangen bestaat verder uit camera's, luidsprekers en de USB-C aansluiting. Allemaal onderdelen van een telefoon die behoorlijk kwetsbaar zijn en er toe kunnen leiden dat, wanneer deze defect zijn, je je telefoon eerder moet vervangen dan je eigenlijk wilt. Voor een klein bedrag kan je deze onderdelen heel makkelijk in de webshop van Fairphone bestellen en zelf vervangen, zonder dat je naar een dure reparateur moet.

Indrukwekkende specificaties

Met de Fairphone 5 brengt Fairphone een smartphone naar de markt die meer dan ooit veel meer dan een duurzame smartphone is. Het toestel beschikt namelijk over behoorlijk indrukwekkende specificaties. Het toestel heeft een 6,46 inch OLED scherm met een refreshrate van 90 Hz. De Fairphone 5 beschikt daarnaast over een drietal 50 megapixels camera's. Twee daarvan vind je op de achterkant en één op de voorkant als selfiecamera.

Fairphone 5 specs

Wanneer we aan de binnenkant van het toestel kijken vinden we de Qualcomm QCM6490 chip. Dat is een speciale chip met die bekend staat om de lange levensduur. Fairphone geeft daarmee de garantie af dat je minimaal 8 jaar bent voorzien van software updates. En dat is voor een smartphone die gebruik maakt van Android (op dit moment Android 13) behoorlijk indrukwekkend. Fairphone is op dit moment de enige fabrikant die deze garantie kan bieden voor Android. Verder heeft het toestel standaard 256 GB opslaggeheugen en 8 GB werkgeheugen. Het opslaggeheugen kan nog verder uitgebreid worden tot 2 TB door middel van een micro-SD kaart.

Alle Fairphone 5 specificaties

Kleuren Zwart, Transparant
Display 6,46 inch OLED (2770 x 1224)
Camera's
achter
50 MP hoofdcamera
50 MP ultragroothoekcamera
Camera 
voor
50 MP selfie
Chip Qualcomm QCM6490
Batterij 4200 mAh, 30W bedraad laden
Opslag en geheugen 256 GB / 8 GB
Opslaggeheugen uitbreidbaar tot 2 TB (micro-SD)
SIM Dual SIM, eSIM
Afmetingen 161,6 x 75,8 x 9,6mm, 212 gram
Besturingssysteem Android 13
Overig Corning Gorilla Glass 5, IP55 (stofbestendig en spatwaterdicht)

Fairphone 5 reviews

Ben je benieuwd wat de andere experts vinden van de Fairphone 5? Lees dan hieronder enkele korte reviews.

“Met de Fairphone 5 doe je heel lang: 8 jaar updates en onderdelen zelf vervangen.”
Review Bright.nl

“De Fairphone 5 is meer dan een duurzame smartphone: het is een technisch voorbeeld voor de wereld”
Review Businessinsider.nl

“Met de Fairphone 5 zet de Nederlandse smartphonemaker de nieuwe standaard voor duurzaamheid neer, met op bijna alle vlakken een toekomstbestendig toestel.”
Review AndroidPlanet.nl

“Fairphone laat zien dat het mogelijk is om een telefoon te maken die lang wordt ondersteund en waarbij je met alleen een schroevendraaier in de hand makkelijk onderdelen kunt vervangen.”
Review nl.Hardware.info

Op zoek naar een ander toestel?

Bekijk ons assortiment, er zit vast iets voor je tussen.

Vodafone telefoons
Neem Vodafone en Ziggo samen

Krijg Volop extra voordelen

Alles over de Fairphone 5 | Vodafone
Alles over de Fairphone 5 | Vodafone
Alles over de Fairphone 5 | Vodafone
Alles over de Fairphone 5 | Vodafone

Daarom kies je Vodafone

Met Vodafone kies je bewust. Voor een excellent netwerk, premium service en een abonnement dat op jouw leven is afgestemd. Op ons krachtige netwerk. Vandaag, morgen, en in de toekomst.

Excellent netwerk. Met 5G

Altijd een passend abonnement

24/7 premium service