Overslaan en ga naar inhoud

Dynamic Island

Het interactieve selfiedeel verandert van grootte

Misschien wel de grootste verandering bij de iPhone 15 en iPhone 15 Plus vind je bovenin het scherm. De inmiddels kenmerkende notch heeft hier plaats gemaakt voor het Dynamic Island. Vorig jaar werd het Dynamic Island al geïntroduceerd op de iPhone 14 Pro modellen, maar nu is het dus op alle modellen terug te vinden. Maar wat is dit Dynamic Island nou precies en wat kan je er allemaal mee? Bij Vodafone lees je er alles over!

Wat is Dynamic Island?

In 2017 kwam Apple met een vernieuwde vormgeving van de iPhone. De selfiecamera's zitten sindsdien in een zwarte inkeping bovenin, ook wel de notch genoemd. Met de komst van de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max is dit verandert! De selfiecamera's zitten nu in een zwarte pilvorm die niet meer bovenaan tegen het scherm zit. Apple noemt deze pilvormige setup het Dynamic Island. Goed om te weten; deze pilvorm bestaat uit meerdere camera's. De pixels tussen deze camera's staan standaard op zwart, zodat het als één geheel lijkt.

Met de introductie van de iPhone 15 telefoons vind je het Dynamic Island echter niet alleen op de Pro modellen, maar ook op de iPhone 15 en iPhone 15 Plus. Daarmee neemt Apple dus definitief afscheid van de notch en is het Dynamic Island de nieuwe standaard.

Dynamic Island: lees er hier alles over! | Vodafone

De traditionele notch op de iPhone 14

Dynamic Island: lees er hier alles over! | Vodafone

Het nieuwe Dynamic Island op de 14 Pro

Wat kun je allemaal met Dynamic Island?

Apple heeft ook een slimme manier gevonden om de pilvormige selfiecamera's helemaal te integreren in de gebruikerservaring. Het Dynamic Island is dynamisch van grootte en kan dus veranderen en meebewegen met wat jij doet.

Notificaties
Standaard verschijnen er geen apps of widgets in het Dynamic Island en is deze dus in de kleinste vorm te zien. Toont je iPhone een notificatie? Dan wordt de inkeping breder om wordt de informatie getoond. Voorbeelden van dit soort meldingen zijn:
- Inkomende belletjes
- Apple Pay betalingen
- AirDrop zoeken
- Batterij laag / batterij opladen
- Verbonden met Bluetooth / Airpods

Dynamic Island: lees er hier alles over! | Vodafone
Dynamic Island: lees er hier alles over! | Vodafone

Live activiteiten:
Sommige activiteiten blijven in het Dynamic Island staan. Handig om te zien dat je bijvoorbeeld via Bluetooth muziek luistert. Bij andere acties wordt het Dynamic Island niet alleen breder, maar ook hoger. Krijg je een belletje binnen, dan komen de knoppen om op te nemen juist extra groot in beeld. 

Voorbeelden van apps die in het Dynamic Island kunnen blijven staan: 
- Telefoongesprekken
- Muziek afspelen via je AirPods
- Timer of stopwatch die loopt
- Voice memo opnemen
- Microfoon staat aan
- Camera die aanstaat

Multitasken wordt leuker en makkelijker in iOS

Het grote voordeel van deze meldingen is dat je makkelijker dan ooit kunt multitasken binnen het iOS besturingssysteem. Een nummer over te slaan in Spotify of Apple music doe je nu met een klik. Checken of je oortjes zijn aangesloten, je video aanstaat of je telefoon oplaadt hoef je ook niet meer te zoeken.

Neem Vodafone en Ziggo samen

Krijg Volop extra voordelen

Dynamic Island: lees er hier alles over! | Vodafone
Dynamic Island: lees er hier alles over! | Vodafone
Dynamic Island: lees er hier alles over! | Vodafone
Dynamic Island: lees er hier alles over! | Vodafone

Daarom kies je Vodafone

Met Vodafone kies je bewust. Voor een excellent netwerk, premium service en een abonnement dat op jouw leven is afgestemd. Op ons krachtige netwerk. Vandaag, morgen, en in de toekomst.

Excellent netwerk. Met 5G

Altijd een passend abonnement

24/7 premium service