Overslaan en ga naar inhoud

AirDrop

Zo deel je bestanden met je iPhone, iPad of Mac

Met behulp van AirDrop kun je draadloos bestanden versturen naar andere Apple-devices vanaf je iPhone, iPad of Mac. AirDrop wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt om foto’s en video’s te delen, maar het werkt ook voor het delen van contacten en andere bestanden zoals documenten. Gebruik je AirDrop om een foto of video te delen, dan is het goed om te weten dat je met AirDrop altijd een niet-gecomprimeerde versie van een bestand deelt. Er vindt dus geen kwaliteitsverlies plaats, wat bij een berichtendienst als WhatsApp vaak wel het geval is.

Wat heb je nodig voor AirDrop?

AirDrop is een functionaliteit die alleen werkt als beide Apple-apparaten bij elkaar in de buurt zijn en als zowel wifi als bluetooth op beide devices zijn ingeschakeld. Daarnaast moet op het ontvangende apparaat ingesteld staan dat hier bestanden naartoe gestuurd mogen worden via AirDrop. De keuzes zijn hierbij ‘Ontvangen uit’, ‘Iedereen’ en ‘Alleen contacten’.

Bestanden delen via AirDrop

Wanneer aan alle voorwaarden wordt voldaan, dan is het delen van bestanden met AirDrop daarna zeer eenvoudig. Je volgt hiervoor de volgende stappen:

  1. Ga naar een bestand en druk op het pictogram voor ‘Delen’;
  2. Gebruik je een iPhone of iPad en wil je meerdere bestanden versturen? Dan kun je de overige bestanden nu selecteren;
  3. Alle bestanden geselecteerd? Druk dan op ‘AirDrop’;
  4. Er verschijnt nu een overzicht van Apple-apparaten die in de buurt zijn en die beschikbaar zijn voor AirDrop;
  5. Tik op de gewenste ontvanger en wacht tot de ontvanger de overdracht accepteert. Wanneer de bestanden zijn verzonden staat er ‘Verstuurd’ onder de naam van het apparaat.

Bestanden ontvangen via AirDrop

Wil iemand bestanden met jou delen via AirDrop? Wanneer de instellingen van jouw device dit toestaan, dan krijg je vanzelf een melding te zien op je iPhone, iPad of Mac. Je hoeft de overdracht op dat moment alleen nog maar te accepteren, waarna de bestanden worden verzonden. Goed om te weten: zijn beide devices ingelogd met dezelfde Apple-ID? Dan verschijnt er geen melding en vindt de bestandsoverdracht altijd automatisch plaats.