Overslaan en ga naar inhoud

Je wifi-wachtwoord delen met je iPhone

Zo doe je dat!

Je kent het waarschijnlijk wel: je vrienden of familieleden komen op bezoek en verlangen je wifi-wachtwoord. Anders gaan zij natuurlijk snel door hun databundel heen als zij een grappig filmpje aan je laten zien. Vaak bestaan de codes uit veel willekeurige letters en cijfers, waardoor deze moeilijk te onthouden zijn. Daarnaast is een tikfoutje snel gemaakt. Dit kan anders én makkelijker! Hebben jullie allebei een iPhone? Lees dan snel verder!

Eenvoudig wifi delen iPhone

Op je eigen iPhone, iPad of Mac staat de wifi-code natuurlijk allang ingesteld. Hierdoor kan je hem via jouw apparaat makkelijk delen met iemand anders. Hoe werkt dit?

  1. Zorg dat je iPhone of iPad verbonden is het het wifi-netwerk en schakel bluetooth in. Nu kan jij je wifi delen.
  2. Ga op de telefoon die je wilt verbinden met de wifi naar het overzicht met wifi-netwerken. Druk hier op jouw eigen netwerk.
  3. Op je eigen smartphone of tablet krijg je nu een pop-up met de vraag of je het wachtwoord wilt delen. Druk op ‘Deel wachtwoord’ en daarna op ‘Gereed’.
  4. De iPhone of iPad van jouw familielid of vriend(in) is nu verbonden!

Help! Ik krijg geen pop-up in beeld

Krijg je de pop-up niet in beeld? Start dan beide apparaten even opnieuw op en probeer het hierna nog eens. Grote kans dat het nu wel werkt.

Lukt het nog steeds niet? Dan kan het zijn dat je bijvoorbeeld niet de nieuwste iOS-versie hebt of wifi en bluetooth uitgeschakeld staan. Heb je een persoonlijke hotspot aan staan? Zet die dan eerst even uit. Mochten al deze opties niet werken, dan moet je de code toch (helaas) even handmatig invoeren om je wifi te delen.