Overslaan en ga naar inhoud

Lees alles over iOS 17 bij Vodafone

iOS 17 | Vodafone

iOS 17: heel veel nieuwe functies!

Op 5 juni heeft Apple op het jaarlijkse WWDC event aangekondigd dat er ook in 2023 weer een nieuwe update gaat komen voor de iPhone-software. Het nieuwe besturingssysteem gaat de naam iOS 17 krijgen en is daarmee de opvolger van iOS 16, de grote update van afgelopen jaar. iOS 17 is vanaf 18 september beschikbaar voor alle geschikte iPhones. De telefoons uit de iPhone 15 serie worden standaard voorzien van iOS 17. Ben je benieuwd naar alle nieuwe mogelijkheden en of jouw iPhone ook ondersteund gaat worden? Je leest het bij Vodafone!

Wat is iOS 17?

Of het nou gaat om je iPhone, tablet of laptop, alle apparaten hebben een besturingssyteem. Voor de iPhone is dat besturingssysteem iOS, waarvan iOS 17 de nieuwste versie is. Het woord besturinggsysteem zegt het eigenlijk al; dit systeem bestuurt je telefoon. Het zorgt er voor dat je alle functies op je telefoon kan gebruiken. Of het nou gaat om het aan- en uitzetten van je telefoon, het gebruiken van je camera of apps of het sturen van een berichtje. Alles wordt geregeld via iOS!

Welke iPhones kunnen upgraden naar iOS 17?
Apple ondersteunt iPhones lange tijd met updates. iOS 17 ondersteunt dan ook de volgende iPhones: iPhone 15-serieiPhone 14-serieiPhone 13-serie, iPhone 12-serie, iPhone 11-serie, iPhone XS (Max) en zowel de iPhone SE 2020 als de iPhone SE 2022. Oudere modellen worden niet ondersteund.

Een exacte releasedatum is nog niet bekend, maar wij verwachten dat je je iPhone dit najaar kunt updaten.

Dit zijn de nieuwe functies van iOS 17

Hoewel de update naar iOS 17 niet zo groot is als bijvoorbeeld iOS 16, brengt uiteraard ook deze nieuwe versie van het besturinggsysteem van je iPhone weer een aantal nieuwe functies met zich mee. We nemen de meest opvallende wijzigingen met je door.

iOS17 Homescreen | Vodafone
De StandBy modus van iOS 17 | Vodafone

Nieuwe StandBy modus

De nieuwe StandBy modus van iOS 17 zorgt er voor dat je dan toch eindelijk je oude wekker kan weggooien! Niet alleen kan je je iPhone het geluid van een wekker meegeven, je kan 'm nu ook écht omtoveren naar een wekker. Wanneer je telefoon tijdens het laden op de zijkant legt krijg je een nieuw scherm te zien. In dit scherm krijg je een aantal opties en apps te zien, zoals de wekker app. Daarnaast kan je ook andere apps en widgets gebruiken of kan je foto's weergeven.

Hou je dagboek bij via Journal

Schrijf jij al je verhalen nog in ouderwets papieren dagboek? Leg dan je pen opzij en pak je iPhone er bij! Met de introductie van iOS 17 brengt Apple ook een hele nieuwe app naar je iPhone: Journal.

De Journal app is een volwaardige dagboekapp. Hierin kan je alles kwijt wat je die dag hebt meegemaakt. De app zal hierbij ook suggesties geven op basis van bijvoorbeeld foto's die je hebt gemaakt of muziek die je hebt geluisterd. Alles wat je in je dagboek plaatst blijft uiteraard privé. Je hoeft je dagboek dus niet meer met een slot te beschermen.

Journal op iOS 17 | Vodafone
FaceTime update iOS 17 | Vodafone

Update voor Telefoon en FaceTime app

Voor de apps Telefoon, Berichten en FaceTime staan ook een aantal wijzigingen op de planning. Met iOS 17 is het mogelijk om aan je contacten een poster toe te wijzen. Deze wordt dan zichtbaar wanneer je contactpersoon met je belt. Ook kan je namen toevoegen en de stijl van het lettertype aanpassen.

Met FaceTime ga je met de nieuwe update ook de mogelijkheid krijgen om een bericht achter te laten wanneer iemand je gesprek niet aanneemt. Zo kan je dus een persoonlijke video als een soort van voicemail inspreken.

Over voicemail gesproken; Apple introduceert ook Live VoiceMail. Live VoiceMail zorgt ervoor dat je voicemailbericht, op het moment dat het wordt ingesproken, uitgeschreven in je scherm zichtbaar wordt. Helaas is deze functie alleen vooralsnog niet beschikbaar in Nederland. Of dit later wel nog komt is nog niet bekend.

Andere nieuwe features van iOS 17

Naast bovengenoemde functies zijn er natuurlijk nog veel meer nieuwe features. Zo kan je in de Berichten app je eigen foto's gebruiken om Live Stickers te maken en heeft Apple bovendien ook nog een heleboel nieuwe stickers toegevoegd. Deze stickers kan je bovendien ook nog eens op veel meer plekken gebruiken, zoals bijvoorbeeld in de Mail app.

Daarnaast is AirDrop uitgebreid met NameDrop, waarmee je contacten makkelijk via AirDrop kan delen. Verder zijn er ook updates doorgevoerd aan Siri, Widgets, Maps, Notes en de zoekfunctie. Al met al genoeg nieuws om naar uit te kijken!    

Stickers in iOS 17 | Vodafone
Apple Watch Series 9

Nu beschikbaar met Vodafone OneNumber

Apple Watch Series 9

Veelgestelde vragen over iOS 17

iOS 17 is beschikbaar vanaf 18 september 2023. Zodra iOS 17 beschikbaar is krijg je automatisch een melding op je iPhone. Kan je niet wachten tot deze melding? Via de instellingen van je iPhone kan je zelf ook je iPhone laten zoeken naar de update.

iOS 17 wordt beschikbaar voor de volgende modellen: 

iPhone 15
iPhone 15 Plus
iPhone 15 Pro
iPhone 15 Pro Max
iPhone 14
iPhone 14 Plus
iPhone 14 Pro
iPhone 14 Pro Max
iPhone 13
iPhone 13 Mini
iPhone 13 Pro
iPhone 13 Pro Max
iPhone 12
iPhone 12 Mini
iPhone 12 Pro
iPhone 12 Pro Max
iPhone 11
iPhone 11 Pro
iPhone 11 Pro Max
iPhone XS
iPhone XS Max
iPhone SE 2020
iPhone SE 2022

iOS 17 wordt beschikbaar voor alle toestellen uitgebracht vanaf 2018. Het gaat dan om de iPhone XS of jonger. De iPhone X en iPhone 8 zullen daarom voor het eerst geen nieuwe update meer ontvangen.

Zodra iOS 17 beschikbaar is krijg je automatisch een melding op je iPhone, Je gaat vervolgens naar Instellingen -> Algemeen -> Software-update. Hier zie je vervolgens de update staan.

Om iOS updates automatisch te ontvangen dien je Automatische updates aan te zetten. Dit doe je als volgt: ga naar Instellingen -> Algemeen -> Software-update en zet Automatisch updates Aan. Zodra er een update beschikbaar is zal deze automatisch geïnstalleerd worden. Dit gebeurd meestal 's nachts, mits je telefoon is aangesloten op netstroom en WiFi.