iPhone 13 mini specificaties

Wat betekenen al die cijfers eigenlijk?

De iPhone 13, maar dan kleiner: de iPhone 13 mini. Voor alle Apple-fans die hun telefoon het liefst in hun broekzak stoppen, toch liever films kijken op de televisie dan op hun smartphone, en graag appen met één hand... De iPhone 13 mini is het kleinere broertje van de iPhone 13, iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max variant. Benieuwd naar alle iPhone 13 mini specificaties? Lees dan snel verder!

Snelheid en prestaties

In deze iPhone zit - net zoals in de iPhone 13, iPhone 13 pro en iPhone 13 Max - een A15 Bionic chip: een update van de A14 Bionic chip die in de iPhone 12 (mini) te vinden is. Dit maakt de smartphone tot 13,7% sneller en krachtiger dan zijn voorganger. Hierdoor kun jij de hele dag door appen, foto’s maken, bellen en filmpjes kijken zonder dat je batterij na een paar uurtjes alweer leeg is.

Camera's

De iPhone 13 mini doet qua cameraprestaties niet onder voor zijn grotere broer. Ook op deze smartphone zit namelijk zowel groothoek- als een ultragroothoek lens. De verbeterde groothoekcamera laat 47% meer licht binnen ten opzichte van de iPhone 12. Zo maak jij super heldere foto’s, ook op momenten dat er minder daglicht is. Door de ultragroothoeklens zie je nog meer van de omgeving op jouw gemaakte foto, doordat er meer details zichtbaar zijn in de donkere delen.

Dit keer heeft Apple niet alleen beeldstabilisatie mét sensorverschuiving toegevoegd aan de Pro-modellen, ook de mini beschikt hier nu over. Enorm handig: zo heb je namelijk meer kans op super steady beelden en schiet je sneller in één keer raak.

Pas de foto aan naar smaak

Apple heeft nog een toffe spec aan de iPhone 13 mini toegevoegd, namelijk fotografische stijlen. Hierbij kies je uit ‘Rijk contrast’, ‘Levendig’, ‘Koel’ en ‘Warm’ om de foto aan te passen op jouw smaak, zonder dat huidtinten veranderen van kleur. Zo blijft de foto altijd natuurlijk.

Ook zijn op de iPhone 13 mini weer verschillende cameramodi te vinden, zoals de nacht- en portretmodus. Stel deze in om een perfecte, professionele foto te maken! 

Voor échte filmmakers: de Cinematic Mode

Wat ook nieuw is in de iPhone 13 serie: de filmmodus. Hiermee maak je professionele video’s, gewoon met je smartphone! Pas de scherptediepte in je filmpje aan, dit kan tijdens het filmen maar zelfs ook nog hierna. De focus in je video wordt gelegd op het onderwerp, waardoor de rest waziger wordt. Net zoals bij een professionele videocamera! Zo wordt jij een échte pro.

Accu

De iPhone 13 mini gaat de hele dag mee, en misschien nóg wel langer. Dit komt doordat de smartphone beschikt over een grotere accu dan zijn voorganger. De telefoon is ook nog eens een stuk zuiniger, waardoor de batterij minder snel leeg gaat. Hierdoor kun je wel 17 uur lang video’s afspelen. Deze accuduur is meer dan genoeg voor de meeste smartphonegebruikers. 

Heb je liever dat je batterij nóg langer meegaat? Dan kun je beter voor een iPhone 13, iPhone 13 Pro of iPhone 13 Pro Max gaan. Hiermee kun je respectievelijk 19, 22 en zelfs 28 uur video’s bekijken zonder dat je telefoon uitvalt.

Design

De iPhone 13 mini heeft voor het grootste deel hetzelfde vertrouwde design als de voorganger. De behuizing van aluminium en glas is onveranderd. Ook is het Ceramic Shield beeldscherm weer teruggekomen.

Toch is er ook een verschil met de iPhone 12, namelijk de notch. Oftewel de inkeping aan de voorkant van het scherm, waar de frontcamera te vinden is. Deze heeft Apple namelijk kleiner gemaakt, waardoor er meer ruimte overblijft voor jouw scherm. Hierdoor heb je hetzelfde mini-formaat als de iPhone 12 mini, maar dan met een groter scherm.

Apple heeft de iPhone 13 mini uitgebracht in vijf verschillende kleuren: zwart, blauw, roze, wit, groen of rood. Hierdoor zit er altijd iets bij wat bij jou past.

Scherm

Net zoals de iPhone 12 mini, beschikt de iPhone 13 mini weer over een prachtig 5,4 inch Super Retina XDR display. Deze is extra goed te zien in de felle zon, doordat de helderheid tot wel 28% is verbeterd ten opzichte van de voorganger.

Opslagruimte

De interne opslag van de iPhone 13 mini begint al bij 128 GB, het dubbele aan opslag waar het startmodel van de iPhone 12 mini over beschikt. Kies voor de iPhone 13 mini 128 GB wanneer je af en toe een foto of video maakt en niet van plan bent veel grote apps op je telefoon te zetten. Doe je dit beide wel? Dan is de iPhone 13 mini 256 GB of zelfs de iPhone 13 mini 512 GB een betere keuze.

iPhone 13 mini vs. iPhone 12 mini

  iPhone 13 mini specs iPhone 12 mini specs
Snelheid en prestaties

A15 bionic-chip

Nieuwe 6-core CPU met 2 performance- en 4 efficiency-cores

Nieuwe 4-core GPU

Nieuwe 16-core Neural Engine

A14 bionic-chip

6-core CPU met 2 performance- en 4 efficiency-cores

4-core GPU

16-core Neural Engine

Camera

12-MP dual camera-systeem (groothoek en ultragroothoek)

Optische beeldstabilisatie met sensorverschuiving

Slimme HDR 4 voor foto’s

LiDAR Scanner

Diverse fotografische stijlen 

Filmmodus met automatische scherptediepte

12-MP dual camera-systeem (groothoek en ultragroothoek)

Optische beeldstabilisatie

Slimme HDR 3 voor foto’s

-

-

-

Accu

Video afspelen: tot 17 uur

Video streamen: tot 13 uur

Audio afspelen: tot 55 uur

Video afspelen: tot 15 uur

Video streamen: tot 10 uur

Audio afspelen: tot 55 uur

Design

Kleinere notch dan iPhone 12 mini

Camera’s diagonaal geplaatst

Beschikbare kleuren:

Sterrenlicht (wit)

Middernacht (zwart)

Blauw

Roze

Rood

Groen

Grotere notch dan iPhone 13 mini

Camera’s verticaal geplaatst

Beschikbare kleuren: 

Wit

Zwart

Blauw

Rood

Paars

Groen

Display

5,4 inch Super Retina XDR display

Maximale helderheid: 800 nits

5,4 inch Super Retina XDR display

Maximale helderheid: 625 nits

Opslagruimte 128, 256 of 512 GB intern geheugen 64, 128 of 256 GB intern geheugen