Overslaan en ga naar inhoud

Donderdag 17 februari 2022 • 2 minuten

iPhone 13 series: design

Leg je de iPhone 13 naast zijn voorganger, dan zie je in eerste instantie waarschijnlijk weinig verschillen. De iPhones zijn precies even groot, hebben dezelfde vlakke zijkanten en zijn gemaakt van hetzelfde materiaal. Maar als je beter kijkt en voelt, merk je wel verbeteringen die modellen uit de iPhone 13 serie nóg fijner maken.

Kleinere notch, groter scherm

Op de voorkant van de iPhone 13 zit een kleinere notch dan bij de eerdere toestellen. Dit is het hapje uit je scherm, dat ruimte biedt voor onder andere de selfiecamera. De kleinere notch maakt het scherm een stukje groter. Handig als je graag video’s kijkt of games speelt op jouw iPhone!

De iPhone 13 in jouw favoriete kleur

Bij een nieuw model horen natuurlijk nieuwe kleuren. Zo kun je bij een iPhone 13 of mini nu kiezen uit groen, roze en een lichtere kleur blauw, naast de bestaande kleuren wit, zwart en rood. Zo is de iPhone 13 mini roze helemaal voor jou gemaakt als je houdt van vrolijke, lichte kleuren. 

Bij de Pro-modellen is er juist een donkerdere kleur blauw en het stoere alpengroen op de markt gebracht ter aanvulling op zilver, grafiet en goud. Kies bijvoorbeeld de iPhone 13 Pro goud of iPhone 13 Pro Max goud als je houdt van een chique uitstraling, of juist een iPhone 13 Pro blauw of iPhone 13 Pro Max blauw als je voor een wat rustigere kleur wilt gaan.

Camera’s iPhone 13 (mini): nu diagonaal

Op de achterkant van de iPhone 13 en iPhone 13 mini zul je zien dat de camera’s in een andere positie van elkaar zijn geplaatst. Apple doet dit niet zomaar: op deze manier is er namelijk meer ruimte voor nog grotere lenzen en betere sensoren. Verder is nu ook beeldstabilisatie met sensorverschuiving toegevoegd, wat bij de iPhone 12 alleen mogelijk was bij de Pro-modellen.

Specs: design iPhone 13 series

  iPhone 13 iPhone 13 mini iPhone 13 Pro iPhone 13 Pro Max
Behuizing Hoogwaardig aluminium Hoogwaardig aluminium Roestvrij chirurgisch staal Roestvrij chirurgisch staal
Scherm Ceramic Shield aan de voorkant Ceramic Shield aan de voorkant Ceramic Shield aan de voorkant Ceramic Shield aan de voorkant
Afmetingen (mm)

Hoogte 146,7

Breedte 71,5

Diepte 7,65

Hoogte 131,5

Breedte 64,2

Diepte 7,65

Hoogte 146,7

Breedte 71,5

Diepte 7,65

Hoogte 160,8

Breedte 78,1

Diepte 7,65

Gewicht 173 gram 140 gram 203 gram 238 gram
Camera Dual camera-systeem (groothoek en ultragroothoek), diagonaal geplaatst Dual camera-systeem (groothoek en ultragroothoek), diagonaal geplaatst Pro-camerasysteem (telelens, groothoek en ultragroothoek), geplaatst in driehoek Pro-camerasysteem (telelens, groothoek en ultragroothoek), geplaatst in driehoek
Beschikbare kleuren

Sterrenlicht

Middernacht

Blauw

Roze

Rood

Groen

Sterrenlicht

Middernacht

Blauw

Roze

Rood

Groen

Zilver

Grafiet

Goud

Sierra Blue

Alpengroen

Zilver

Grafiet

Goud

Sierra Blue

Alpengroen