Overslaan en ga naar inhoud

Maandag 14 februari 2022 • 3 minuten

iPhone 13 specificaties

Wat betekenen al die cijfers eigenlijk?

De iPhone 13: met zijn nieuwe chip is hij nóg sneller dan zijn voorganger. De smartphone is het basismodel uit de iPhone 13 serie, waarbij je ook kunt kiezen uit een mini, Pro en Pro Max variant. Niet alleen is de iPhone 13 sneller, ook heeft hij een langere accuduur, betere camera en helderder scherm dan de iPhone 12. Ben je benieuwd naar alle iPhone 13 specs? Lees dan snel verder!

Snelheid en prestaties

De processor van de iPhone 13 is razendsnel en superkrachtig, doordat hij draait op een A15 Bionic-chip. Dit is de opvolger van de A14 bionische chip die in de iPhone 12 te vinden is. De nieuwe processor is tot 13,7% sneller en zorgt voor betere foto's. Ook stream je tot wel 4 uur langer jouw favoriete video’s en luister je wel 10 uur langer naar je lievelingsmuziek.

Camera's

Wil jij haarscherpe, professionele foto’s maken? Dit kan met de iPhone 13. Op de smartphone zit zowel een groothoek- als een ultragroothoek camera. De verbeterde groothoeklens laat 47% meer licht binnen ten opzichte van de iPhone 12, waardoor jij heldere foto’s maakt in donkerdere ruimtes. De ultragroothoeklens zorgt er voor dat er meer details zichtbaar zijn in de donkere delen van je foto’s.

De camera’s zijn diagonaal van elkaar geplaatst, waardoor er ruimte is voor grotere lenzen met betere en snellere sensoren. Met de TrueDepth selfiecamera aan de voorkant van het toestel maak jij niet alleen van anderen, maar ook van jezelf prachtige foto’s.

Bewogen foto’s zijn verleden tijd met de iPhone 13, doordat op alle modellen nu beeldstabilisatie mét sensorverschuiving zit. Bij de iPhone 12 hadden alleen de Pro-modellen dit. Zo maak je super steady beelden, zelfs als je beweegt.

Stem de camera af op het moment

Kies voor een van de cameramodi om een perfecte foto te maken, gebaseerd op de situatie waarin je je bevindt. Bij de iPhone 13 kun je bijvoorbeeld kiezen uit ‘Nachtmodus’, ‘Portretmodus’, ‘Slimme HDR4’ en ‘Deep fusion’.

Een nieuwe iPhone 13 spec: fotografische stijlen. Hiermee kun je kleuren versterken en verzachten. Het is weer net iets anders dan een filter: als je kiest voor zo’n fotografische stijl veranderen huidtinten namelijk niet. Op deze manier blijft de foto natuurlijk. Kies voor ‘Rijk contrast’, ‘Levendig’, ‘Koel’ of ‘Warm’.

Filmen als een pro

Filmmakers kunnen losgaan met de Cinematic Mode. Met deze filmmodus kun je spelen met de scherptediepte in jouw video. De focus in het beeld wordt automatisch verplaatst van het ene onderwerp naar het andere om zo de aandacht van de kijker vast te houden: net als bij professionele videocamera’s. Iets waar zelfs een professionele videocamera niet over beschikt: ook ná het opnemen van een filmpje kun je de focus veranderen of scherptediepte aanpassen.

Accu

Apple heeft de accu van de iPhone 13 groter gemaakt dan zijn voorganger. Daarbij is de smartphone een stuk zuiniger door de nieuwe A15-chip. Het resultaat: de telefoon gaat tot wel 2,5 uur langer mee dan de iPhone 12. Hierdoor kun jij hem de hele dag gebruiken zonder op te laden, zelfs als je games speelt of films kijkt.

Design

De iPhone 13 heeft een robuust design met vlakke randen. Hij is nét even wat strakker dan de iPhone 12, maar dit is geen merkbaar verschil. De smartphone heeft hij ten opzichte van de voorganger een kleinere notch, oftewel het hapje uit het scherm waar onder andere de selfiecamera zit.

De behuizing is van aluminium en glas. De smartphone beschikt over een Ceramic Shield beeldscherm, het glas is hierbij enorm sterk. Hierdoor zal het scherm minder snel kapot gaan als je de iPhone laat vallen.

Bestel de iPhone 13 in jouw favoriete kleur: zwart, blauw, roze, wit, groen of rood.

Display

Het vertrouwde 6,1 inch Super Retina XDR OLED display van de iPhone 12 is ook weer terug te vinden bij de iPhone 13. Dit keer is hij wel 28% helderder, waardoor je het scherm beter kunt zien in volle zon.

Opslagruimte

Bij de iPhone 13 heb je keuze uit een interne opslagruimte van 128, 256 of 512 GB. Hierdoor heb je altijd genoeg geheugen voor al je favoriete apps, foto’s, video’s, games en films. Mocht je dit niet genoeg vinden: de iPhone 13 Pro en Pro Max kun je zelfs kopen met 1 TB (1024 GB) aan intern geheugen.

iPhone 13 vs. iPhone 12

  iPhone 13 specs iPhone 12 specs
Snelheid en prestaties

A15 bionic-chip

Nieuwe 6-core CPU met 2 performance- en 4 efficiency-cores

Nieuwe 4-core GPU

Nieuwe 16-core Neural Engine

A14 bionic-chip

6-core CPU met 2 performance- en 4 efficiency-cores

4-core GPU

16-core Neural Engine

Camera

12-MP dual camera-systeem (groothoek en ultragroothoek)

Optische beeldstabilisatie met sensorverschuiving

Slimme HDR 4 voor foto’s

LiDAR Scanner

Diverse fotografische stijlen 

Filmmodus met automatische scherptediepte

12-MP dual camera-systeem (groothoek en ultragroothoek)

Optische beeldstabilisatie

Slimme HDR 3 voor foto’s

-

-

-

Accu

Video afspelen: tot 19 uur

Video streamen: tot 15 uur

Audio afspelen: tot 75 uur

Video afspelen: tot 17 uur

Video streamen: tot 11 uur

Audio afspelen: tot 65 uur

Design

Kleinere notch dan iPhone 12

Camera’s diagonaal geplaatst

Beschikbare kleuren:

Sterrenlicht (wit)

Middernacht (zwart)

Blauw

Roze

Rood

Groen

Grotere notch dan iPhone 13

Camera’s verticaal geplaatst

Beschikbare kleuren: 

Wit

Zwart

Blauw

Rood

Paars

Groen

Display

6,1 inch Super Retina XDR display

Maximale helderheid: 800 nits

6,1 inch Super Retina XDR display

Maximale helderheid: 625 nits

Opslagruimte 128, 256 of 512 GB intern geheugen 64, 128 of 256 GB intern geheugen