Overslaan en ga naar inhoud

De iPhone 13 Pro bij Vodafone

De hele dag door video’s streamen, foto’s schieten en muziek luisteren: dit kan met de iPhone 13 Pro. Een echt powerhouse toestel, die qua specificaties niet onder doet aan de grotere iPhone 13 Pro Max. Ben jij als echte Apple-liefhebber op zoek naar het beste van het beste? Dan kom je al snel uit op de iPhone 13 Pro met een extra krachtige processor, verbeterde camera en bizar goede batterijduur. Op deze pagina nemen we alle iPhone 13 Pro specs met je door!

Snel en krachtig

In de iPhone 13 Pro zit de nieuwe A15 bionic-chip. Deze zorgt ervoor dat de smartphone enorm krachtig en bliksemsnel is. Handig als je graag foto’s maakt of video’s kijkt met jouw nieuwe iPhone. De opvolger van de A14-processor (die in de iPhone 12 Pro te vinden is), is 50% sneller dan alle andere smartphone CPU’s.

Camera

Professionele foto’s maken met een smartphone: dat kan met de iPhone 13 Pro. De camera van deze smartphone is ongekend goed, waardoor je jouw losse fototoestel misschien wel helemaal niet meer nodig hebt. Op de nieuwe iPhone vind je ook nieuwe handige features die nog meer mogelijk maken op het gebied van fotograferen en nabewerken. Denk aan HDR4, fotografische stijlen en de nieuwe macro-modus.

De allerbeste camera van Apple

Op de iPhone 13 Pro vind je drie (verbeterde!) camera’s: een groothoeklens, ultragroothoeklens en telezoomlens. De ultragroothoek- en groothoeklens laten meer licht binnen, waardoor zelfs fotograferen op donkere plekken mogelijk wordt. Maak de mooiste foto’s op late-night diners en feestjes!

Met de telezoomlens haal jij een voorwerp tot wel drie keer dichterbij, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Een unieke feature van de iPhone 13 Pro, dit is namelijk niet mogelijk op de standaard iPhone 13 en iPhone 13 mini. Op die toestellen kun je enkel digitaal zoomen, waardoor foto’s korreliger worden.

De camera is zo goed als gelijk aan die van de iPhone 13 Pro Max. Bij de iPhone 12 was dit nog anders: hier had de Pro Max nog extra voordelen ten opzichte van het standaard Pro-model. Nu krijg je dus de allerbeste camera, zelfs op een telefoon van 6,1 inch.

Een klein voorwerp uitvergroot

Maak jij graag prachtige foto’s van kleine voorwerpen? Dan zul je de volgende functie vast erg tof vinden: de macro-modus. Hiermee haal je onderwerpen super dichtbij, zonder dat ze onscherp worden. Schiet bijvoorbeeld schitterende plaatjes van de nerven van een blad of een druppel water op een bloem.

Foto’s naar jouw smaak

Je hebt vast wel eens een filter over een foto heen gegooid. Je geeft een beeld dan net even een persoonlijke touch. Wel maakt een filter de kleuren van je foto soms onrealistisch.  Gelukkig heeft Apple hier wat op bedacht: fotografische stijlen. Hiermee versterk of verzacht je kleuren in je foto, zónder dat de foto onnatuurlijk oogt. 

Nabewerken met ProRaw en ProRes

Is de belichting, kleur of witbalans van je foto niet helemaal hoe je het voor ogen zag? Met de iPhone 13 Pro bewerk je jouw plaatjes makkelijk door ProRaw. Door jouw kiekje in dit format op te slaan, wordt er meer informatie over de foto opgeslagen. Hierdoor kun je na het schieten hiervan nóg meer aanpassingen maken. Ook video’s op een professionele manier nabewerken kan met ProRes.

Opslagruimte

Al je foto’s, muziek en apps wil je natuurlijk op kunnen slaan op jouw telefoon, zonder dat je opslag op gegeven moment vol is. Dit is geen probleem met de iPhone 13 Pro: je kunt namelijk kiezen voor een variant met een intern geheugen van maar liefst 1 TB, oftewel 1000 GB. Op deze manier heb jij waarschijnlijk geen Cloud-abonnement meer nodig!

Heb je aan iets minder opslagruimte ook genoeg? Kies dan voor bijvoorbeeld de iPhone 13 Pro 512 GB, iPhone 13 Pro 256 GB of iPhone Pro 128 GB.

Accu

Alle toffe iPhone 13 Pro specificaties zorgen ervoor dat de smartphone meer is dan een apparaat om mee te bellen. Je wilt natuurlijk ook de hele dag appen, streamen en de mooiste foto’s maken, zónder dat de batterij leeg raakt. Gelukkig heeft Apple een power accu in de iPhone 13 Pro gestopt. Hierdoor kun je tot wel 20 uur streamen, 22 uur video’s afspelen en maar liefst 75 uur naar muziek luisteren!

De accu is een van de weinige features waarmee de iPhone 13 Pro verschilt van de 13 Pro Max, deze telefoon kun je namelijk nóg langer gebruiken voordat hij weer aan de stroom moet.

Display

Het vertrouwde 6,1 inch scherm Super Retina XDR-display van de iPhone 13 Pro is sneller dan ooit dankzij ProMotion. Het scherm ververst hierdoor een stuk sneller, namelijk tot 120 keer per seconde (120 Hz). Bewegende beelden worden door ProMotion extra vloeiend afgespeeld. 

Ideaal dus, als jij graag films en series kijkt op je telefoon. Maar ook tijdens het gamen komt de functie zeker van pas. Jouw iPhone zal dankzij ProMotion namelijk sneller reageren op je aanrakingen en dat is wel zo handig als je het online opneemt tegen je vrienden. ProMotion is alleen terug te vinden op de Pro-modellen van de iPhone 13-serie.

Maar, als je een appje verstuurt of een tekst leest heb je toch helemaal niet zo’n hoge verversingssnelheid nodig? Nee, dat klopt. Het mooie aan ProMotion is dat de technologie dynamisch is: het past de verversingssnelheid van jouw scherm aan op de activiteit die jij uitvoert. Dit zorgt ervoor dat je batterij extra lang meegaat.

iPhone 13 Pro vs. iPhone 12 Pro

  iPhone 13 Pro specs iPhone 12 Pro specs
Snelheid en prestaties

A15 Bionic-chip

Nieuwe 6-core CPU met 2 performance- en 4 efficiency-cores

Nieuwe 5-core GPU

Nieuwe 16-core Neural Engine

A14 Bionic-chip

6-core CPU met 2 performance- en 4 efficiency-cores

4-core GPU

16-core Neural Engine

Camera

12-MP pro-camerasysteem (telelens, groothoek en ultragroothoek)

Optische beeldstabilisatie met sensorverschuiving

Slimme HDR 4 voor foto’s

3x optisch zoomen, 2x optisch uitzoomen, 6x optische zoom

Tot 15x digitale zoom

Diverse fotografische stijlen

12-MP pro-camerasysteem (telelens, groothoek en ultragroothoek)

Tweevoudige optische beeldstabilisatie

Slimme HDR 3 voor foto’s

2x optisch inzoomen, 2x optisch uitzoomen, 4x optische zoom

Tot 10 digitale zoom

-

Video opnemen

3x optisch inzoomen, 2x optisch uitzoomen

Tot 9x digitale zoom

Filmmodus voor video opnemen met kleine scherptediepte (1080p met 30 bps)

Tot 4K ProRes-video opnemen met 30 bps (1080p met 30 bps voor model met 128 GB opslag)

2,5x optisch inzoomen, 2x optisch uitzoomen

Tot 7x digitale zoom

-

-

Accu

Video afspelen: tot 22 uur

Video streamen: tot 20 uur

Audio afspelen: tot 75 uur

Video afspelen: tot 17 uur

Video streamen: tot 11 uur

Audio afspelen: tot 65 uur

Design

Kleinere notch dan iPhone 12

Beschikbare kleuren:

Zilver

Grafiet

Goud

Alpen Groen

Sierra Blue

Grotere notch dan iPhone 13

Beschikbare kleuren: 

Zilver

Grafiet

Goud

Oceaanblauw

Display

6,1 inch Super Retina XDR display

Maximale helderheid: 1000 nits (standaard)

Maximale helderheid: 1200 nits (HDR)

ProMotion-technologie met adaptieve refresh-rate tot 120 Hz

6,1 inch Super Retina XDR display

Maximale helderheid: 800 nits (standaard)

Maximale helderheid: 1200 nits (HDR)

-

Opslagruimte 128 GB, 256 GB, 512 GB of 1 TB intern geheugen 128 GB, 256 GB of 512 GB intern geheugen