Overslaan en ga naar inhoud

Telefoongesprek opnemen met je iPhone

Dat werkt zo!

Binnenkort een belangrijk telefoongesprek gepland? Bijvoorbeeld voor een sollicitatie of naar aanleiding van een onenigheid met een bedrijf? Dan kan het wel eens handig zijn om het gesprek op te nemen, zodat je deze achteraf rustig na kan luisteren. Als particulier is het toegestaan om dit te doen, hartstikke handig dus! Wij leggen je uit hoe je dit in z’n werk gaat.

Opname maken via Dictafoon

Hoe kan ik een gesprek opnemen met mijn iPhone? Dit is iets wat veel mensen zich wel eens afvragen. Op je iPhone zelf zit (helaas) geen standaard functie om oproepen in goede kwaliteit op te nemen. Wel kan je een ‘gewone’ opname maken tijdens je telefoongesprek, via de app ‘Dictafoon’. Deze app zit standaard op je iPhone.

Een telefoongesprek recorden via Dictafoon doe je op de volgende manier:

  1. Open de app ‘Dictafoon’;
  2. Start een opname door op de rode knop te drukken. Dit doe je voordat je een telefoontje begint;
  3. Begin hierna het gesprek;
  4. Zet de luidspreker tijdens de telefoonoproep aan, zodat het geluid duidelijk te horen is op de opname;
  5. Klaar met bellen? Ga dan terug naar de app en zet de opname uit door op het rode vierkantje te drukken;
  6. Bewerk of knip de opname indien nodig. Hierna sla je het gesprek op.

Het enige nadeel van opnemen via Dictafoon, is dat de output niet van een hoge kwaliteit is. Dit maakt niet zoveel uit wanneer je bijvoorbeeld een sollicitatie of ander gesprek rustig wil terugluisteren. Maar heb jij bijvoorbeeld iemand geïnterviewd voor je podcast? Dan wil je natuurlijk betere opnames. In dat geval zijn er speciale apps die je kan downloaden. We lichten enkele hieronder voor je uit.

Telefoongesprek opnemen met iPhone: handige apps

Onderstaande apps zijn allemaal te downloaden op je iPhone. Op die manier neem je een telefoongesprek op zonder kwaliteitsverlies.

TapACall: gespreksopname

TapACall is een van de bekendste apps om telefoongesprekken op te nemen. Je maakt drie dagen lang gratis gebruik van de app, en daarna ben je een bedrag kwijt per jaar. Wil je eenmalig een telefoontje recorden? Dan doe je dit dus gewoon gratis.

De app voegt zichzelf automatisch toe aan het gesprek als derde beller. Op die manier wordt jouw telefoonoproep helder opgenomen. Je opnames vind je gewoon terug in de iCloud. Er zit geen limiet aan, je belt dus zo lang als je wilt.

Call Recording by NoNotes

Gesprekken leg je ook eenvoudig vast met de app Call Recording. Na het opnemen kun je het geluid zelfs omzetten in tekst, waardoor je het gesprek makkelijk naleest. Elke maand mag je 20 minuten lang gratis recorden. Wil je langer opnemen? Dan kan je de (betaalde) premium-versie nemen.

RecMyCalls - Call Recorder App

Als bovenstaande apps je niet bevallen, kan je ook eens de app RecMyCalls proberen. Deze app doet eigenlijk hetzelfde: jouw telefoongesprekken recorden en daarna in tekstvorm uitschrijven. Je kan een gratis proefversie proberen om te kijken of de app iets voor jou is.

Opnemen met iPhone toegestaan

Zoals we al eerder eventjes benoemden, is het dus legaal om telefoongesprekken op te nemen. Dit geldt alleen voor particulieren. Bel je dus vanuit een bedrijf of als zzp’er? Dan is het niet toegestaan.

Wel zitten er een paar voorwaarden verbonden aan het opnemen van gesprekken:

  • Als je een opname maakt, moet je zelf ook altijd deelnemen aan het telefoontje;
  • Je mag je opgenomen telefoongesprek niet (online) delen met anderen. Tenzij je toestemming hebt van degene waarmee je hebt gebeld.

Nu weet je dus precies hoe je een telefoongesprek opneemt op jouw iPhone. Zo luister je op je gemak nog even alles na en mis jij nooit meer de belangrijke details van het gesprek!