Overslaan en ga naar inhoud

Siri uitzetten

Zo deactiveer je de spraakassistent op je iPhone

Siri kan heel handig zijn, bijvoorbeeld wanneer je in de auto zit en je Apple CarPlay handsfree wilt bedienen. Maar soms kan het ook een ongemakkelijk gevoel geven als je je bedenkt dat jouw iPhone constant ‘meeluistert’ om te bepalen of je ‘Hé, Siri’ zegt. Het kan zelfs irritant worden als je Siri regelmatig onbedoeld activeert. Gelukkig kun je Siri met een paar simpele handelingen uitzetten. Wij leggen je hieronder uit hoe je dat doet.

Siri uitzetten op je iPhone, iPod Touch of iPad

Heb jij een iPhone of een vergelijkbaar apparaat zoals een iPad of iPod Touch? Dan kun je Siri op de volgende manier deactiveren:

 1. Ga naar de app ‘Instellingen’;
 2. Druk nu op ‘Siri en zoeken’;
 3. Vervolgens zet je onder ‘Vraag het aan Siri’ de schuifknop achter ‘Luister naar Hé, Siri’ op uit;
 4. Je iPhone, iPad of iPod zal nu niet meer constant luisteren om te bepalen of je Siri wilt gebruiken. Je kunt Siri nog wel activeren met de zijknop van je device.

Siri uitzetten op je Apple Watch

Is jouw iPhone aan een Apple Watch gekoppeld? Dan wordt Siri op de Apple Watch uitgeschakeld zodra je de spraakassistent op de gekoppelde iPhone uitzet. Wil je Siri alleen op je Apple Watch uitschakelen? Dan doe je dat als volgt:

 1. Open de app ‘Instellingen’;
 2. Ga naar het menu ‘Algemeen’;
 3. Zet nu onder ‘Vraag het aan Siri’ de schuifknop achter ‘Luister naar Hé, Siri’ op uit;
 4. Je Apple Watch zal nu niet meer reageren op ‘Hé, Siri’.

Siri uitzetten op je Mac

Ook iMac’s en Macbooks kunnen tegenwoordig overweg met spraakopdrachten via Siri. Wil je Siri uitschakelen? Neem dan de volgende stappen:

 1. Klik op het Apple-logo in de linkerbovenhoek en ga naar ‘Systeeminstellingen’;
 2. Ga nu naar het menu ‘Siri en Spotlight’;
 3. Hier kun je Siri helemaal uitschakelen door de schuifknop achter ‘Vraag het aan Siri’ uit te zetten. Wil je alleen dat Siri stopt met luisteren? Zet dan alleen de schuifknop achter ‘Luister naar Hé, Siri’ uit.