Overslaan en ga naar inhoud

De Samsung Galaxy A34 of Galaxy A54

Een overzicht van de verschillen

De Samsung Galaxy A34 en Galaxy A54 zijn de twee belangrijkste modellen uit de nieuwe Galaxy A-serie van Samsung. Op het gebied van design lijken de twee toestellen erg veel op elkaar, maar onder de motorkap zijn er behoorlijke verschillen te vinden. Kies jij voor het instapmodel met de A34 of kies je toch voor de extra specs met de A54? We zetten de verschillen voor je op een rijtje.

Beeldscherm en design

Op het gebied van design lijken de Galaxy A34 en A54 veel op elkaar. Beide toestellen hebben ronde randen en de drie camera's zitten verwerkt in de achterkant van het toestel. Het grootste verschil tussen beide toestellen zit 'm dan ook in het formaat van het beeldscherm. De Galaxy A34 heeft een schermdiagonaal van 6,6 inch, de Galaxy A54 is met 6,4 inch iets kleiner. Beide toestellen zijn leverbaar in de kleuren zwart, groen en paars. De kleurtinten zijn echter wel anders, waardoor je een duidelijk verschil ziet tussen beide toestellen

Meer megapixels voor A54

Beide toestellen zijn voorzien van een aantal hoogwaardige camera's. Voor zowel de Galaxy A34 als de A54 geldt dat de toestellen drie camera's hebben op de achterkant van het toestel. Daarnaast zijn ze uiteraard ook voorzien van een selfiecamera op de voorkant. Je kan dus met zowel de A34 als de A54 schitterende foto's maken. Toch zit er wel degelijk een verschil tussen de camera's van beide toestellen.

Voor de Galaxy A34 en A54 heeft Samsung gekozen voor een drietal lenzen. Zowel de hoofdcamera als de selfiecamera van de A54 hebben echter meer megapixels. Hoe meer megapixels een camera heeft, hoe meer details er te zien zijn op een foto. Dit zorgt voor een scherpere foto, zeker wanneer je deze afdrukt of uitvergroot. Daarnaast heeft de lens van de hoofdcamera van de A54 een grotere sensor. Hoe groter de sensor, hoe meer licht en informatie er kan worden vastgelegd en hoe beter de foto's zijn. Dit komt omdat een grotere sensor in staat is om meer details en kleuren op te vangen, vooral bij weinig licht.

  A54 A34
Hoofdcamera 50 MP
48 MP
Ultragroothoekcamera 12 MP 12 MP 
Macrocamera 5 MP 5 MP
Selfiecamera 32 MP 13 MP

Verschillende processors

Voor de Galaxy A34 en Galaxy A54 heeft Samsung gekozen voor twee verschillende processors. Waar de voorgangers nog beide waren voorzien van dezelfde chip (Exynos 1280), zitten er tussen de processors van de A34 en A54 dus wel verschillen. De A54 heeft de beschikking over een chip van Samsung zelf; de Exynos 1380. Voor de A34 heeft Samsung besloten om een chip van Mediatek te kiezen, namelijk de Dimensity 1080. De chips verschillen overigens niet heel veel van elkaar. De Exynos 1380 chip is wat sneller en efficiënter dan de D1080. In combinatie met het hogere werkgeheugen van de A54 (8 GB, tegenover 6 GB voor de A34) zorgt dit voor betere prestaties.

Geheugen: standaard 128 GB én uitbreidbaar

Of je nou kiest voor de Galaxy A34 of de A54, over opslaggeheugen hoef je je zeker geen zorgen te maken. Beide toestellen worden namelijk standaard geleverd met 128 GB opslag. Bij de Galaxy A54 heb je daarnaast ook nog de keuze voor 256 GB opslag, met daarbij wel de opmerking dat deze alleen in de zwarte kleur leverbaar is. Heb je toch niet voldoende aan dit opslaggeheugen? Dan kan je dit ook nog uitbreiden tot maar liefst 1 TB door middel van een Micro SD kaart.