Overslaan en ga naar inhoud

Anoniem bellen met je Samsung telefoon

Dit zijn de mogelijkheden

Anoniem telefoneren is soms best handig. Bijvoorbeeld wanneer je een bedrijf moet bellen en achteraf niet bestookt wilt worden met ongevraagde belletjes. Ook als je af en toe zakelijk telefoneert met je privételefoon is het slim om je nummer te verbergen. Anoniem bellen kun je heel makkelijk instellen op jouw Samsung telefoon. Hoe je dit doet? Wij leggen het je uit!

Hoe werkt anoniem bellen?

Wanneer je iemand anoniem belt, komt er bij diegene geen telefoonnummer in beeld te staan, maar ‘Onbekend nummer’. Het is voor deze persoon dus niet mogelijk om te weten door wie hij of zij gebeld wordt. Ook is het niet mogelijk om achteraf het telefoonnummer op te slaan. Je gegevens zijn dus volledig afgeschermd!

Écht anoniem bellen doe je echter niet. Om misbruik te voorkomen kan een provider namelijk altijd achterhalen wie er gebeld heeft.

Altijd anoniem bellen met je Samsung

Wil je standaard anoniem bellen? Dan stel je dit in via de telefooninstellingen van je Samsung smartphone. Dit doe je als volgt:

 1. Open de Telefoon-app op je Samsung toestel;
 2. Ga naar de Instellingen, en tik door naar Gesprekken;
 3. Klik op Aanvullende instellingen;
 4. Zet je Beller-ID op Nummer verbergen en je bent incognito!

Samsung heeft tientallen verschillende telefoonmodellen. Het is dus mogelijk dat die van jou iets anders werkt. Probeer in dat geval deze optie:

 1. Open het Instellingenmenu op je Samsung smartphone;
 2. Ga naar Mijn apparaat, en klik door naar Oproepen;
 3. Klik op Extra instellingen en dan Beller ID;
 4. Zet je Beller-ID op Nummer verbergen, en c’est ça!

Eenmalig anoniem bellen

Hoef je niet per se altijd anoniem te bellen? Of nemen je geliefden hun telefoon nooit op als ze een belletje van een onbekend nummer krijgen? Dan is het met je Samsung telefoon ook mogelijk om eenmalig anoniem te bellen.

 1. Open de telefoon-app;
 2. Toets #31# als het om een Nederlands nummer gaat. Wil je een buitenlands nummer anoniem bellen? Zet dan de landcode van het betreffende land tussen hekjes. Bijvoorbeeld #49# voor Duitsland;
 3. Typ hierna het telefoonnummer in dat je wil bellen, en druk op het groene belknopje. Je belt nu anoniem!

Sommige nummers anoniem bellen

Zijn er speciale mensen die je regelmatig moet bereiken, maar waarvan je liever niet hebt dat ze je nummer opslaan? Bijvoorbeeld wanneer je in de zorg werkt en patiënten moet bellen, of wanneer je af en toe zakelijk moet telefoneren met je privé-telefoon? Dan kun je op je Samsung telefoon ook instellen dat bepaalde nummers standaard anoniem worden gebeld. Je doet dit op de volgende manier:

 1. Ga naar je contacten;
 2. Selecteer het contact dat je anoniem wilt bellen;
 3. Zet #31# vóór het telefoonnummer. Is het een buitenlands nummer? Zet dan het netnummer van het land waaruit het telefoonnummer komt tussen haakjes. Zoals #32# voor België;
 4. Sla het contact opnieuw op.

Niemand kan nu nog je nummer opslaan zonder dat jij het wil! Word je juist zelf vaak gebeld door vreemde nummers? Dan lees je hier wat je daaraan kan doen.