Overslaan en ga naar inhoud

Find my Samsung

Zo vind je snel je smartphone terug!

Het overkomt het iedereen wel eens: je wilt je telefoon pakken, maar kan hem nergens vinden. Soms kom je hem weer tegen na het overhoop halen van je huis, maar op andere momenten ben je hem écht kwijt. Misschien heb je hem wel bij de kassa in de supermarkt laten liggen, of bij je beste vriendin toen je daar gisteravond op bezoek was. Waar hij ook ligt: met ‘Find my Samsung’ vind je hem in no time  weer terug. Wij leggen je uit hoe de feature precies werkt.

Zoek mijn Samsung: feature instellen in 4 stappen

Door de functie ‘Zoek mijn mobiel’ in te stellen, kan je je de locatie van je Samsung smartphone altijd terugvinden op een ander apparaat. Bijvoorbeeld op je tablet of laptop.

Om je smartphone terug te vinden, moet je wel vóór het kwijtraken de functie ‘Zoek mijn mobiel’ hebben ingesteld. Doe dit dus altijd gelijk zodra je een nieuwe Samsung telefoon hebt gekocht. De feature instellen doe je op de volgende manier:

  1. Ga naar de instellingen van je Samsung toestel;
  2. Tik op het kopje ‘Biometrie en beveiliging’;
  3. Klik op ‘Zoek mijn mobiel’;
  4. Druk op ‘Telefoon zoeken toestaan’: de functie is nu ingesteld!

Vind mijn Samsung: hoe doe ik dit?

Ben je je toestel kwijt? Of vermoed je dat je Samsung telefoon gestolen is? Binnen enkele minuten zie waar hij op dat moment is. De locatie vinden doe je door in te loggen met je Samsung account op ‘Find My Mobile’, een website van Samsung. Dit kan bijvoorbeeld vanaf een smartphone, tablet of computer. Vervolgens wordt de locatie van je Samsung toestel bepaald en krijg je deze te zien.

Dit kan je ook allemaal met de functie

Niet alleen kan je met ’Zoek mijn Samsung’ je smartphone terugvinden, ook is de functie handig op andere momenten. Bijvoorbeeld als je je toestel binnenshuis nergens kan vinden, of wanneer hij gestolen is. We zetten verschillende opties op een rijtje. 

Je telefoon een geluid laten maken

Misschien herken je het wel: je staat op het punt om weg te gaan, maar je telefoon is opeens nergens te bekennen. En als je hem na lang zoeken eindelijk hebt gevonden, ben je vaak al te laat voor je afspraak of op werk. Gelukkig kan je met de functie ‘Zoek mijn Samsung’ een geluidje laten afspelen op je Samsung telefoon, bijvoorbeeld via je laptop of tablet  Zo weet je binnen no time waar hij ligt en ben je altijd op tijd!

Je toestel op afstand vergrendelen

Is je telefoon gesloten? Dan kan je van afstand meerdere functies hierop vergrendelen, zodat dieven hier geen gebruik van kunnen maken. Denk bijvoorbeeld aan het vergrendelen van Wallet, waardoor ze je bankrekening niet kunnen leegtrekken.

Een back-up maken

Ook handig als je Samsung toestel gestolen is: je kan via de functie ‘Zoek mijn Samsung’ op afstand een back-up maken van je waardevolle gegevens. Deze sla je op op de cloud. Op die manier raak je nooit dierbare foto’s kwijt.

Het apparaat offline terugvinden

Wil je je Samsung toestel ook terug kunnen vinden als hij niet verbonden is met het internet? Doorloop dan de eerste drie stappen om de functie in te stellen, en schuif de slider naar rechts bij ‘Offline zoeken’. Nu kan je je smartphone ook terugvinden wanneer hij niet verbonden is met 4G of 5G.

Je smartphone ontgrendelen

Ben je je ontgrendelcode vergeten? Dan kan je deze makkelijk resetten via de website Find my Mobile. Zo hoef je nooit bang te zijn dat je je telefoon niet meer kan gebruiken.