Overslaan en ga naar inhoud

Lees alles over Android 14 bij Vodafone

Android 14 logo

Android 14: boordevol nieuwe functies

Android 14 is de nieuwste versie van het Android besturingssysteem van Google. Het is de opvolger van Android 13 en brengt weer de nodige verbeteringen met zich mee. Wil je meer weten over deze nieuwste update? Lees dan verder.

Welke smartphones krijgen Android 14?

Android 14 zal beschikbaar zijn voor de meeste nieuwe smartphones. Denk bijvoorbeeld aan de Samsung Galaxy S24-serie, Samsung Galaxy S23-serie, Samsung Galaxy S22-serie, de Galaxy Z Flip5, de Galaxy Z Fold5 en de Google Pixel. Benieuwd naar een overzicht van de smartphones die Android 14 krijgen? Bekijk hieronder de lijst van alle smartphones die te koop zijn bij Vodafone en een update kunnen verwachten.

Verbeterde personalisatie

Met Android 14 zijn er veel meer mogelijkheden om het uiterlijk van de software te veranderen. Hierdoor is Android op jouw toestel nóg meer afgestemd op jouw persoonlijke wensen. Om te beginnen is het makkelijker om een nieuwe wallpaper in te stellen. Verder kun je de snelkoppelingen op je lockscreen, de twee knopjes onderaan, voortaan zelf instellen. Met de templates geef je je lockscreen een nieuw design.

Updates veiligheid en toegankelijkheid

Met Android 14 heeft er een verbetering plaatsgevonden op het gebied van veiligheid en toegankelijkheid. Zo stimuleert Android 14 je om een pincode van zes cijfers te gebruiken. Voorheen waren dit vier cijfers. Ook hoef je na het invoeren van de code niet op 'enter' te tikken om je telefoon te ontgrendelen. Verder ligt de focus bij Android 14 op toegankelijkheid. Zo is voor slechtzienden de vergrootglasfunctie verbeterd, waarmee zij nu makkelijker informatie op het scherm kunnen vergroten. Ook is het nu mogelijk om in te stellen dat het vergrootglas niet verdwijnt als een andere app opent. Tot slot is het met Android 14 makkelijker om de lettergrootte aan te passen en mogelijk om het scherm of de led-flitser van je smartphone te laten oplichten als je een notificatie ontvangt.

Verbeterde beveiliging

Ook op het gebied van beveiliging lag weer veel focus bij deze update. Zo is het met Android 14 lastiger om oude apps te installeren. Dit omdat deze minder beschermd zijn tegen digitale bedreigingen. Verder krijgen apps niet meer toegang tot alle foto's, zonder daar toestemming voor te hebben gevraagd. Bij Android 14 moet de app gebruikers om toestemming vragen voor het gebruik van bestanden. Het is hierbij mogelijk om een selectie van afbeeldingen en viedo's te maken. Met deze update zijn gevoelige bestanden beter beschermd.

Andere nieuwe feautures van Android 14

Bovengenoemde updates waren nog niet alles. Zo is het met Android 14 makkelijker om teksten te schalen. Teksten kun je daardoor nog groter maken (tot 200%). Tot slot kun je je telefoon nu als webcam gebruiken. Verbind je telefoon met een usb-kabeltje en gebruik hem als webcam. Een fijne functie, want je smartphonecamera is over het algemeen een stuk scherper dan de webcam in je laptop.