Overslaan en ga naar inhoud

Samsung Galaxy S24 review

Wat zeggen de experts?

De Samsung Galaxy S24 is pas net aangekondigd, maar de eerste reviews liggen al klaar! Ben jij benieuwd wat de plus- en minpunten van de Galaxy S24 volgens de experts? Lees dan snel verder voor de expert-reviews of bekijk onze video review!

“Met de Galaxy S24, S24 Plus en S24 Ultra weet Samsung haar S-serie nog beter te verfijnen. Hardware-verbeteringen maken de toestellen meer premium.”
Review AndroidPlanet.nl

De komst van de nieuwe Galaxy S24 telefoons zorgt er uiteraard voor dat er niet alleen naar de buitenkant, maar zeker ook naar de binnenkant van de toestellen gekeken wordt. De modellen uit de S-serie staan immers ook bekend om de indrukwekkende specificaties. Veel aandacht is er dan ook voor de hardware, waarbij vooral het verschil tussen de Exynos 2400 chip van de S24 en S24+ en de Snapdragon 8 Gen 3 chip van de S24 Ultra een veelbesproken onderwerp is. Uit eerdere tests blijkt gelukkig al dat de Exynos chip uitstekende presteert en absoluut niet veel onder doet voor de Snapdragon chip.

Samsung Galaxy S24 Ultra review
Samsung Galaxy S24 review

“De Samsung Galaxy S24 krijgt enkele features van de Galaxy S24 Ultra terwijl de prijs wordt verlaagd. Alleen daardoor klinkt hij al erg interessant.”
Review Global.Techradar.com

Het instapmodel van de de nieuwe Galaxy S24 serie, de Galaxy S24, lijkt dit jaar completer dan ooit. Iets wat overigens zeker ook geldt voor de grotere Galaxy S24+. Het toestel heeft op een aantal gebieden vergelijkbare specificaties als het topmodel, zoals bijvoorbeeld het kraakheldere scherm. De S24 heeft hier dezelfde helderheid (maximaal 2.600 nits) en adaptieve verversingssnelheid (1-120 Hz). Natuurlijk is de S24 Ultra nog steeds het absolute topmodel, maar dat de S24 een stap vooruit heeft gemaakt moge duidelijk zijn. Dat dit het geval is terwijl de S24 juist goedkoper is geworden is des te opvallender.

“De Samsung Galaxy S24 is een fijne update. De display behoort tot de felste smartphoneschermen die we hebben getest en heeft een uitstekende kleurweergave.”
Review Tweakers.net

Het beeldscherm van de Galaxy S24 telefoons bieden weer een schitterende beeldkwaliteit. Het is één van de vele hoogtepunten van de nieuwe S24 serie. De mooie kwaltiteit van de display, de uitstekende camera, goed prestererende processor en de introductie van de nieuwe AI functie hebben er dan ook voor gezorgd dat zowel de Galaxy S24 als de Galaxy S24+ de Tweakers Excellent award hebben gewonnen. En de Galaxy S24 Ultra is zelfs beloond met de Tweakers Ultimate award!

tweakers awards

Video review Galaxy S24

Dit vinden onze telefoonexperts van de Samsung Galaxy S24