Overslaan en ga naar inhoud

Camera S24: foto’s maken als een professional

Alles wat je wilt weten over de camera's van de Galaxy S24 telefoons

Met de Galaxy S24-serie maak je dag en nacht foto’s en video’s van een hoge kwaliteit. Zoom tot 5x in zonder details te verliezen, maak video opnames in 8K kwaliteit en maak de mooiste foto’s met een camera tot 200MP, ook met weinig licht. Is het resultaat toch niet zoals je in gedachten had? Geen zorgen, dankzij de Galaxy AI functies bewerk je jouw foto’s naar hoe je het precies wilt. Meer weten? Wij zetten alle S24 camera specs voor je op een rijtje!

Galaxy S24 en S24 Plus camera specificaties

Haarscherpe foto’s met veel details maak je met de Samsung S24 en Samsung S24 Plus camera. Beide modellen hebben een 50MP groothoeklens, een 12MP ultragroothoeklens, een 10MP telelens en een 12MP selfiecamera. Van prachtige close-up portretten tot het fotograferen van gedetailleerde landschappen, met de camera van de S24 en S24 Plus zit je altijd goed.

Hieronder staan de lenzen en de hoeveelheid megapixels van de S24-series voor je op een rijtje:

  S24 S24+ S24 Ultra
Hoofdcamera 50 MP
50 MP

200 MP

Ultrawide 12 MP 12 MP  12 MP
Telelens (3x) 10 MP 10 MP 10 MP
Telelens (5x) - - 10 MP
Selfie 12 MP 12 MP 12 MP

Galaxy S24 Ultra: uitmuntende 200MP camera

Maak de mooiste momenten nog specialer met de cameramogelijkheden van de Samsung Galaxy S24 Ultra. In vergelijking met de S24 en S24 Plus, heeft deze smartphone niet drie, maar vier lenzen aan de achterzijde. Net als zijn voorganger, de S23 Ultra, heeft de S24 Ultra een krachtige camera van 200 megapixels - de hoogste resolutie op een Samsung telefoon. Het resultaat? Verbluffende foto's met helderheid, scherpte, details en prachtige kleuren.

Wil je iets van veraf van dichtbij bekijken? Geen probleem! De Galaxy S24 Ultra beschikt over twee telelenzen waarmee je flink kunt inzoomen. Met de 50MP telelens kun je 5x inzoomen, en met de 10MP telelens nog eens 3x, zonder dat de foto veel kwaliteit verliest.

Meer megapixels: wat houdt dat in?

Het aantal megapixels geeft aan uit hoeveel miljoen pixels een foto bestaat. 1 megapixel staat voor 1 miljoen pixels. Hoe meer pixels een camera heeft, hoe meer informatie er over de foto wordt opgeslagen. Zo kun je op deze beelden met extra informatie inzoomen zonder dat deze foto's direct heel wazig worden. Ook zorgt het hoge aantal megapixels ervoor dat foto’s bij weinig licht mooier worden en je later speciale effecten toe kan voegen.

Foto met een hoofdcamera

Hoofdcamera

Foto met een groothoeklens

Groothoeklens

Foto met een 3x zoomlens

Zoomlens (3x)

De nacht komt tot leven met Nightography

De S24-serie tilt nachtfotografie naar nieuwe hoogten met functies zoals Nightselfie, waarmee je niet alleen overdag maar ook 's nachts perfecte selfies kunt maken. De krachtige nachtmodus op deze toestellen zorgt er ook voor dat je indrukwekkende nachtportretten kunt maken, waarbij details en sfeer prachtig worden vastgelegd. De Samsung Galaxy S24-serie bewijst dat de nacht niet langer een belemmering is voor het vastleggen van mooie herinneringen.

Bewerk je foto’s met Galaxy AI

Wat deze Galaxy-toestellen echt onderscheidt, is Galaxy AI Enhancer & Editing van Photo Assist. Met behulp van kunstmatige intelligentie worden je foto’s automatisch verbeterd voor de beste resultaten. Photo Assist geeft je de mogelijkheid om je foto's te bewerken naar jouw voorkeur. Met functies zoals Object Eraser kun je eenvoudig reflecties verwijderen of ongewenste objecten uit de achtergrond wissen. De compositie functie kan er zelfs voor zorgen dat je objecten en personen kan verplaatsen, waardoor je volledige controle hebt over het uiterlijk van je foto's.

Bijkomend voordeel is dat je geen dure programma's of apps meer nodig hebt. Direct na het maken van de foto kun je aan de slag met het bewerken van je beelden. Met de Galaxy S24 series wordt elk moment vastgelegd en geperfectioneerd, waardoor je herinneringen creëert die niet alleen indrukwekkend zijn, maar ook helemaal van jou zijn.