Overslaan en ga naar inhoud

Galaxy S24 beeldschermen

Wat maakt ze zo bijzonder?

De Samsung Galaxy S24 telefoons zijn uiteraard weer voorzien van een schitterend beeldscherm. Gemiddeld kijken we zo’n 2,3 uur per dag naar het beeldscherm van onze smartphone, blijkt uit een onderzoek uit 2023. Daarom wil je natuurlijk wel een display van mooie kwaliteit. De Samsung Galaxy S24, S24 Plus en S24 Ultra zijn allen voorzien van een Dynamic AMOLED 2X display van de hoogste kwaliteit. Maar wat maakt dit scherm zo goed? We nemen alles met je door.

Drie verschillende formaten

Bij de Galaxy S24 telefoons heb je de keuze uit drie verschillende schermformaten. De Galaxy S24 is de kleinste en heeft een schermformaat van 6,2 inch. De Galaxy S24 Ultra heeft met het 6,8 inch scherm het grootste display van de drie. De S24+ is nét iets kleiner, deze heeft een formaat van 6,7 inch. Alle toestellen zijn voorzien van een edge-to-edge display. Dit betekent letterlijk dat het scherm van rand tot rand loopt en er dus geen dikke zwarte randen zijn.

Extra helder scherm

De Galaxy S24 telefoons hebben een extreem helder display. Helderder dan ooit tevoren. De helderheid van een smartphone beeldscherm wordt uitgedrukt in het aantal 'nits'. Hoe hoger het aantal nits, hoe helderder het beeldscherm. De Galaxy S24, S24+ en S24 Ultra hebben een piek van 2.600 nits en dat is echt een flink verschil ten opzichte van eerdere modellen. Deze kwaliteit zorgt er voor dat je in alle omstandigheden een super helder scherm hebt, ook bijvoorbeeld in fel zonlicht. Zo kan je ook lekker in de zon je favoriete serie streamen.

Hoge verversingssnelheid

Daarnaast heeft de display van de Galaxy S24 modellen een hoge verversingssnelheid, ook wel refreshrate genoemd. Deze is bovendien adaptive. Dat houdt in dat deze zich aanpast naar de omstandigheden. Bevind je je in een situatie waarin je een hoge refreshrate nodig hebt, zoals bijvoorbeeld tijdens gamen? Dan past het scherm zich automatisch aan naar een hoge refreshrate, in dit geval tot maximaal 120 Hz. Zo’n hoge refreshrate heb je echter uiteraard niet nodig als je je telefoon niet gebruikt. Op dat moment wordt deze aangepast tot het laagste niveau (1 Hz). Daardoor vraagt het scherm niet het maximale van je batterij en gaat deze dus ook langer mee.

Levendige kleuren

De drie modellen uit de Galaxy S24 serie hebben een Dynamic AMOLED 2X display. Dit type display staat bekend om de levendige kleuren en scherpe weergave van de donkere kleuren. In combinatie met de eerder genoemde hoge helderheid en refreshrate én het hoge aantal pixels levert een ongeëvenaarde kwaliteit op. Het maakt het streamen van films en serie en gamen op je Galaxy S24, S24+ of S24 Ultra nóg leuker.

  Galaxy S24 Galaxy S24+ Galaxy S24 Ultra
Grootte 6,2 inch 6,7 inch 6,8 inch
Pixels 2340 x 1080 3120 x 1440 3120 x 1440
Type  Dynamic AMOLED X2 Dynamic AMOLED X2 Dynamic AMOLED X2
Max. 
helderheid
2600 nits (max) 2600 nits (max) 2600 nits (max)