Overslaan en ga naar inhoud

Samsung Galaxy S24 batterij

Alles wat je wilt weten over de accu van de S24 serie

Ben je de hele dag (of nacht) op pad en ben je er niet zeker van dat je tussendoor je telefoon kan opladen? Met de Samsung S24 telefoons hoef je je in ieder geval niet snel zorgen te maken over een lege batterij. De Samsung S24, Samsung S24 Plus en Samsung S24 Ultra zijn allen voorzien van een accu met enorme capaciteit, waardoor je je telefoon moeiteloos de hele dag kan gebruiken. Lees hier alles over de batterij van de Samsung Galaxy S24 telefoons.

Extra capaciteit batterij S24 en S24 Plus

De capaciteit van een accu wordt uitgedrukt in mAh. Een hogere capaciteit levert in theorie dan ook een langere batterijduur op, al is dit uiteraard ook afhankelijk van andere factoren. Voor de S24 en S24+ is de capaciteit van de accu verhoogd: van 3.900 bij de S23 naar 4.000 bij de S24 en van 4.700 bij de S23+ naar 4.900 bij de S24+

Hoge accuduur voor de S24 Ultra

Voor de Galaxy S24 Ultra is de capaciteit gelijk gebleven. Met 5.000 mAh heeft de S24 Ultra echter al de hoogste capaciteit van de drie modellen. De accu van de S24 Ultra is daarmee perfect geschikt om de hele dag mee te gaan, ook als je je telefoon intensief gebruikt.

Efficiënt gebruik van accu

Niet alleen de capaciteit is belangrijk voor de batterijduur van je telefoon, maar ook de manier waarop er gebruik wordt gemaakt van deze capaciteit. Wanneer je een apparaat hebt dat energie slurpt kan je wel nog zo’n grote batterij hebben, uiteindelijk zal deze dan door het verbruik alsnog snel op zijn. De nieuwe chipsets in de S24 telefoons bieden gelukkig de benodigde efficiëntie. Bovendien zijn de telefoons ook voorzien van andere energiebesparende opties, zoals bijvoorbeeld de adaptive refreshrate. Daarnaast hebben de telefoons een extra grote Vapor Chamber, waardoor je telefoon niet oververhit raakt.

Super snel opladen

Heeft je Galaxy S24 toch een energieboost nodig? Alle modellen zijn geschikt voor Super Fast Charging, waardoor je telefoon snel weer voorzien is van stroom. Dit extra snel laden zorgt er voor dat je S24 binnen een half uur voor de helft is opgeladen. Voor de S24+ en S24 Ultra gaat dat met de 45 watt lader zelfs nóg sneller. Daarnaast zijn de telefoons ook geschikt voor Wireless Charging én Reverse Wireless Charging. Met dat laatste kan je met je Galaxy S24 bijvoorbeeld ook je Galaxy Watch opladen.