Overslaan en ga naar inhoud

De Samsung Galaxy A53 en S21 FE: wij vergelijken ze!

Wat zijn de verschillen?

Ben je op zoek naar een betaalbare smartphone van Samsung, maar wél met de nieuwste specs? Dan kom je al snel uit bij de Galaxy A53 of S21 Fan Edition. De A53 is het nieuwste midrange model van Samsung en de S21 FE de opvolger van de S21, het vorige vlaggenschip model. Wat zijn de verschillen maar ook overeenkomsten tussen de twee smartphones? Wij vergelijken ze!

Camera: meer megapixels op A53

De Galaxy A53 wordt geleverd met vier lenzen: een zogeheten ‘quad camera’. Op deze smartphone vind je zowel een macro- als een dieptelens, die niet op de S-variant terugkomen. De S21 heeft juist weer een telelens, waarmee je objecten tot wel 3 keer dichterbij haalt zonder dat de kwaliteit van je foto achteruit gaat. Met de A53 kun je enkel digitaal inzoomen, waardoor afbeeldingen pixeliger worden.

  Galaxy S21 FE Galaxy A53
Hoofdcamera 12 MP 64 MP
Ultragroothoekcamera 12 MP 12 MP
Dieptecamera 8 MP 5 MP
Macrocamera X 5 MP
Zoomlens Optisch (3x) X
Selfiecamera 32 MP 32 MP

Wat je misschien wel opvalt: de hoofdcamera op de A53 heeft meer megapixels. Dit hoeft in praktijk niet te betekenen dat de foto’s van betere kwaliteit zijn. Mede door de krachtigere chip in de S21, beschikt de smartphone over meer camerafuncties en zullen shots hierop namelijk nét even van betere kwaliteit zijn. Het scherpstellen en vastleggen van je favoriete momenten gaat daardoor een stuk soepeler. Maar geen zorgen: ook met de A53 schiet je mooie plaatjes. Voornamelijk bij veel daglicht.

Processor: snellere processor in S21 FE

Beide smartphones zijn super snel en krachtig en kunnen daardoor meerdere taken in één keer verwerken. Op de A53 is dit te danken aan de Exynos 1280 chip van Samsung. Je koopt de telefoon met een werkgeheugen van 6 GB en opslagruimte van 128 GB.

De S21 FE draait op de Snappdragon 888 chip. Deze is een stuk krachtiger dan die in de A53, wat vooral handig is voor fotografie- en gameliefhebbers. Beide smartphones beschikken over 6 GB intern werkgeheugen en 128 GB opslaggeheugen. Bij de A53 is daarnaast het geheugen uit te breiden met een Micro SD kaartje.

Met een batterijcapaciteit van 5000 mAh voert de A53 de boventoon: de S21 SE beschikt namelijk over een 4500 mAh accu. Toch zal ook de S21 door de zuinigere processor en slimme software de hele dag meegaan.

Display: hetzelfde 120 Hz AMOLED scherm

Zowel de A53 als de S21 FE hebben een Super AMOLED-display met een Full HD+ resolutie. Qua formaat verschillen ze, maar slechts weinig: de A53 heeft namelijk een 6,5 inch scherm, terwijl die op de S21 FE 6,4 inch is.

Beide smartphones hebben een verversingssnelheid van 120 Hz. Dit betekent dat beelden maar liefst 120 keer per seconde worden ververst, waardoor haperingen verleden tijd zijn en alles super vloeiend wordt weergeven. Ideaal als je graag films kijkt of spelletjes speelt op jouw Galaxy.

Design: nagenoeg hetzelfde uiterlijk

Als je de A53 en S21 FE naast elkaar legt, zul je in eerste instantie veel overeenkomsten zien. Beide smartphones hebben een ronde afwerking en een groot vlak scherm zonder inkeping voor de camera. Qua formaat wijken de schermen iets van elkaar af, echter scheelt dit slechts 0,1 inch. 

Valt jouw telefoon per ongeluk in het water? Dat is bij zowel de S21FE  als de A53 geen probleem: beide zijn namelijk waterbestendig. De S-variant is iets beter beschermd tegen vocht en stof: deze heeft een IP68 in plaats van een IP67 classificering, waardoor hij nóg langer dan 30 minuten en één meter onder water kan.

Beide smartphones zijn uitgebracht in meerdere kleuren, zodat er altijd eentje bij zit die bij jou past. Bij de A53 kies je uit Awesome Black, Blue en Peach. De S21 FE is beschikbaar in een kleur extra en koop je in het groen, lavendel, grafiet en wit.