Wie 5G-technologie slim kan benutten, kan organisaties laten groeien

5G Hub: onderzoek, test en innoveer.

Nieuwe technologie, zoals 5G, kan de manier waarop we werken vernieuwen en de kwaliteit van leven verhogen. De maatschappij vooruithelpen. Er is oneindig veel mogelijk. Maar welke toepassingen werken het beste? En hoe zet een organisatie deze slim in, zodat zij groei kunnen realiseren? Exact dát is waar de 5G Hub zich op focust.  

Kijken op de tablet

Nieuwe technologie concreet

De 5G Hub maakt nieuwe technologie concreet. We co-creëren én testen innovatieve toepassingen van 5G, artificial intelligence, virtual reality, augmented reality, blockchain en fotonica. Dat doen we samen met organisaties, om hun kansen van technologie écht te benutten.

Partners in 5G

De 5G Hub is een partnerschap tussen Brainport Development, Ericsson, VodafoneZiggo en High Tech Campus Eindhoven, waar het gezamenlijk innovatiecentrum is gevestigd. Ook is er samenwerking met het ministerie van Economische Zaken, waardoor slimme innovaties sneller op te schakelen zijn naar de rest van Nederland.

Testen nieuwe technologie

Samen vooruit

Hoe kunnen we organisaties en onze maatschappij, met inzet van technologie, vooruithelpen? Dat is het uitgangspunt van de 5G Hub. Dit vinden we belangrijk, want de wereld staat voor vele maatschappelijke vraagstukken. Hoe maken we de samenleving duurzaam? Hoe houden we mensen gezond en veilig? Hoe spreiden we de bevolking? Wij geloven in het bundelen van krachten binnen het technologische eco-systeem om samen te ontdekken hoe technologie voor de maatschappij kan werken.  

5G Hub cases: technologie getest

5G Hub: test nieuwe technologieën voor uw organisatie.
Medische hulp op afstand

GGD Brabant Zuidoost

De rit van de ambulance van het ziekenhuis naar het incident en weer terug duurt 30 tot 40 minuten. Cruciale minuten om levens te redden. 5G kan de fysieke afstand – en daarmee ook tijd – tussen de ambulance en het ziekenhuis overbruggen. Door real-time informatieoverdracht met 5G (sneller en stabieler dan ooit) van en naar het ziekenhuis, is het makkelijker op locatie een diagnostisch onderzoek te doen, gericht te behandelen en kan de behandeltijd in het ziekenhuis verkort worden.

5G Hub: test nieuwe technologieën voor uw organisatie.
Reallife ervaring op afstand

Mercer

Streetwear-ondernemer Pim Dresen, draagt met zijn bedrijf bij aan een duurzamere wereld. Hij zette de 5G Hub in om de nieuwe videotechniek Volumetric in combinatie met het 5G-netwerk te testen. Hiermee kunnen zijn klanten niet enkel naar sneakers kijken, maar deze tot op detail ervaren. Volumetric maakt de kijker onderdeel van de content, die ze vanuit elke hoek kunnen bekijken. De enige manier om menselijke bewegingen en emoties volledig te vatten in 3D.

5G Hub: test nieuwe technologieën voor uw organisatie.
Efficiënt en duurzaam onkruid wieden

Odd.Bot

Autonome, mechanische robots die onkruid wieden op de velden van de boeren. Dat ontwikkelt Odd.Bot i.s.m. de 5G Hub door met inzet van 5G. Connectiviteit is sleutel om de kunstmatige intelligentie van de robots goed te laten werken. Dan zijn de robots de uitkomst voor de uitdagingen die de boer heeft met zowel chemisch wieden (verplichte reductie), als handmatig wieden (kostbaar). Daarnaast dragen ze bij aan de wereldwijde transitie naar duurzame landbouw.

Welke nieuwe technologie zou u willen testen?

Hoe kunnen we u helpen?

Direct advies

Gratis adviesgesprek

Maak een video- of belafspraak op een moment dat u uitkomt

Onze zakenpartners

Vind lokale partner

Een Vodafone Business Partner in uw omgeving helpt u graag verder.

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte

Blijf op de hoogte van trends & nieuws in digitale technologie.