Overslaan en ga naar inhoud

Internet of Things

Op maat voor uw bedrijf

Alle apparaten via één netwerk overzichtelijk met elkaar verbinden? Ontdek onze Vodafone Business IoT Solutions!

Wat is het Internet of Things?

Al uw apparaten op één netwerk 24/7 met elkaar verbinden? Het Internet of Things maakt dat mogelijk. Via dit netwerk kunt u namelijk al uw fysieke objecten met het internet verbinden. Snel en eenvoudig gegevens uitwisselen tussen verschillende apparaten, organisaties en gebruikers. Voor elke branche en elk probleem.

IoT op maat (Internet of Things op maat)- Vodafone Business

Verhoog uw productiviteit

Ontdek nieuwe inkomstenstromen door een innovatiever proces.

IoT op maat (Internet of Things op maat)- Vodafone Business

Verbeter de klantervaring

Beweeg sneller mee met de veranderende markt.

IoT op maat (Internet of Things op maat)- Vodafone Business

Stimuleer innovatie

Realiseer een toekomstbestendig bedrijf m.b.v. inzichten uit de data.

IoT op maat (Internet of Things op maat)- Vodafone Business

Behaal duurzaamheidsdoelen

Verbeter uw milieu-impact door een efficiëntere werkwijze.

End-to-end: het complete pakket, alleen bij Vodafone

Hardware

1. Hardware

Door de juiste hardware aan te schaffen, zet u de eerste stap richting een succesvolle IoT-strategie.

Connectiviteit

2. Connectiviteit

Via chips en sensoren verbindt u apparaten eenvoudig met het internet én met elkaar (machine-to-machine communicatie).

IoT platform

3. IoT platform

In een handomdraai al uw hardware, software en verzamelde data beveiligen? Lees hier alles over IoT-beveiliging.

Applicaties

4. Applicaties

Met de juiste software bent u in staat de verzamelde data zowel correct te interpreteren als te implementeren.

Realtime inzichten

5. Realtime inzichten

Op elk gewenst moment inzicht in waardevolle data. Zo kunt u kansen of bedreigingen spotten en direct actie ondernemen.

Schiphol vliegt problemen aan met IoT

Schiphol beschikt over ongeveer 10.000 bagagekarren, wielblokken en vliegtuigtrappen. Losse, verplaatsbare objecten, onmisbaar voor het functioneren van de luchthaven. Maar wie kan bijhouden waar ze allemaal zijn? Tot enkele jaren geleden was dat niet in realtime mogelijk. Nu kan dat wel. Dankzij IoT.

Het probleem

Schiphol brengt jaarlijks 68,4 miljoen passagiers en ruim 1,5 miljoen ton vracht van A naar B. Zonder ruim 8.500 vliegtuigtrappen, wielblokken en bagagekarren zou dat een onmogelijke opgave zijn. Wanneer eenvoudige dingen zoals bijvoorbeeld wielblokken ontbreken, moeten dure monteurs vanwege veiligheidseisen wachten tot ze gevonden zijn. Voor die tijd mogen ze namelijk geen onderhoud of reparaties uitvoeren. En dat betekent vertraging voor de luchthaven, voor de cargo en voor de passagiers. Een kostbaar probleem, zeker op Schiphol.

Undagrid IoT

De oplossing

Start-up Undagrid ontwikkelde zelf software die draait op IoT. Elk object werd voorzien van een tracker met een simkaart. Ze staan onderling in verbinding via twee radio-technologieën: een Low Power Wide Area Network en Bluetooth voor de korte afstand. Daarmee geven ze hun positie door, die snel en eenvoudig terug te vinden is in een app. De simkaarten zijn op maat gemaakt en geschikt voor het wereldwijde netwerk van Vodafone.

IoT e-book

Aan de slag met IoT

Ontdek in ons e-book:

 Nieuwe inzichten met betrekking tot duurzaamheid
 De voordelen van een slimme werkomgeving
 Hoe u de cybersecurity naar een hoger niveau tilt

IoT in de praktijk

Welke branche of uitdaging u ook heeft: onze IoT-oplossingen kunnen specifiek worden afgestemd op de behoefte van uw organisatie. Compleet op maat, eenvoudig te implementeren en met het gemak van één leverancier.

Smart healthcare

Slimme zorg is gericht op resultaat. Door slim gebruik te maken van data kunt u efficiënt, snel en effectief zorg verlenen. Onze oplossingen helpen u op deze manier de ervaring van patiënten, cliënten én zorgpersoneel te verbeteren. Zowel in de ziekenhuizen als thuis.

Smart utilities

Energie- en nutsbedrijven moeten hun processen en infrastructuur constant vernieuwen om de business voort te zetten en te laten groeien. Met behulp van digitalisering kunnen de belangrijkste uitdagingen in uw huidige infrastructuur aangepakt worden om uw business te transformeren.
 
Onze eenvoudig te implementeren technologie helpt uw organisatie in deze transformatie. Zo kan, met inzet van IoT, essentiële informatie realtime verzonden worden. Dit maakt beheer op afstand mogelijk, zoals het op afstand monitoren van installaties in plaats van controle op locatie.

Smart buildings

De opkomst van hybride werken brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. Zo willen organisaties hun werkomgeving aanpassen aan veranderende behoeften. Meer oog voor een werkomgeving waar de ervaring en het comfort van de medewerkers verbetert en waar de organisatie slimmer met tijd en ruimte omgaat om zo kosten te besparen. 
 
Of u nu een werkgever bent die een strategie voor hybride werken ontwikkelt, of in de schoenen van een verhuurder staat die kosten wil besparen: onze slimme oplossingen helpen u uw infrastructuur efficiënter en slimmer in te richten.

Smart industries

Het is tijd om industrieën als transport, logistiek en de maakindustrie te transformeren met slimmere technologie. Een technologie die real-time inzicht geeft in de locatie, status en conditie van voertuigen, apparatuur en infrastructuur. Zo kunnen leveringen bijvoorbeeld gevolgd en beheerd worden. Met deze IoT-oplossing kan uw organisatie niet alleen wendbaarder worden, maar ook efficiënter en veiliger werken.

Lees meer op V-Hub

Moocall's IoT-oplossing monitort bewegingen van een drachtige koe via een slimme sensor op de staart. Op deze manier wordt de boer gewaarschuwd vóórdat het kalven start.

Tech-bedrijf Zens heeft met inzet van IoT intelligente opladers ontwikkeld, die middels een bewegingssensor realtime meten welke werkplekken bezet zijn en welke niet.

Handmatig werk automatiseren voor de agrarische sector? Met behulp van Narrowband-IoT van Vodafone ontwikkelde Remoticom dé oplossing voor sensoren op complexe locaties.

Hoe kunnen we u helpen?

Direct advies

Gratis adviesgesprek

Maak een video- of belafspraak op een moment dat u uitkomt

Boek een co-creatieworkshop

Ontdek in ons Experience Centre welke kansen er liggen in digitalisering.

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte

Blijf op de hoogte van trends & nieuws in digitale technologie.