Overslaan en ga naar inhoud
MKB (5-250 medewerkers)
MKB (5-250 medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)

Hybride werken

De 4 trends van nu

Hybride werken anno nu – 4 trends vormen werkplek van de toekomst

Switchen tussen thuis werken, in een vakantiehuis of op kantoor. We houden van hybride werken. Maar hoe zorgen we ervoor dat de omstandigheden daarvoor optimaal zijn? Waar moet u op letten en wat gaat de toekomst ons brengen? Ondernemer, let op: dit zijn de vier trends die u niet mag missen!

Hybride werken is kiezen voor ‘the best of both worlds’: thuiswerken en op kantoor. Hybride werken goed regelen? Download ons ebook.

Dit zijn de vier belangrijke trends die de ‘looks’ en de organisatie van de werkplek van de toekomst bepalen. 

Hybride werken 2023 – 4 trends bepalen werkplek van de toekomst

Trend 1: Exit kantoortuin, hallo flexplek

Fotolijstjes, snuisterijen gepersonifieerde koffiemokken kunnen mee naar huis. Het persoonlijke van je oude werkplek maakt plaats voor een leeg canvas waar iedereen zijn eigen tijdelijke werkstation van maakt. Het aantal bedrijven dat actief bezig is met het ‘flexibiliseren’ van werkplekken groeit, aldus Randstad. Kenmerkend voor deze ruimtes is de mate waarin ze aanpasbaar zijn (denk aan room dividers, waardoor een ruimte eenvoudig opgesplitst kan worden) of de aanwezigheid van office pods (kleine capsules waarin rustig gebeld of vergaderd kan worden). 

Trend 2: 'Work from anywhere policy'

Een aantal vooruitstrevende bedrijven is al volledig overgestapt op de ‘Work from anywhere policy’, wat inhoudt dat ze werknemers aanmoedigen overal (ter wereld) te werken waar zij willen. Of u nu manager bent of developer, of u op het strand zit of gewoon thuis; de fysieke werkplek is bij deze bedrijven passé. Bedrijven hebben steeds vaker een virtueel hoofdkantoor, vertelt Michiel Meyer, CEO van Workwize. “Het is de plek waar medewerkers alle informatie kunnen vinden over het bedrijf, het is de plek waar onboarding van nieuwe mensen plaatsvindt, waar het personeel met elkaar communiceert en zaken worden geregeld zoals budget voor het inrichten van een thuiskantoor.”

Nu aan de slag met hybride werken? Download het e-book!

Lees in deze whitepaper meer over hoe u de complexe uitdagingen van hybride werken kunt tackelen en kansen kunt grijpen om uw bedrijf flexibel te in te richten.

Trend 3: Slimme apps en vergaderen in de metaverse

We gaan steeds meer gebruikmaken van slimme apps die ons werk gemakkelijker maken. Denk aan apps waarmee u via een push melding documenten kunt accorderen, apps voor planning – en tijdregistratie of apps waarmee u eenvoudig declaraties kunt invoeren. Ook voor virtual reality, augmented reality en gamification, waar we voorheen nog wat huiverig tegenover stonden, is de tijd inmiddels rijp. Denk aan digitale ruimtes in de metaverse voor meetings en bijeenkomsten, die u als avatar kunt bijwonen (Reporters Online, 2022).

Trend 4: Verbinding en veiligheid

Nederland is een van de best verbonden landen ter wereld. Heel fijn, maar dan bent u er nog niet. Ontwikkelingen zoals cloud-toepassingen en edge computing, vragen om een steeds sterkere verbinding, die bovendien waterdicht is. De ontwikkeling van netwerktechnologieën zoals 5G, Zero Trust-framework, SDWAN en SASE zijn cruciaal voor de veiligheid en snelheid waarmee we met elkaar zijn verbonden. Hier gaat u dus nog veel meer over horen. 

Maak ook kennis met onze tips & tricks bij het inrichten van de werkplek. Lees hier over wat een goede werkplek kost

Hybride werken 2023 – 4 trends bepalen werkplek van de toekomst

Maak de sprong naar hybride werken

 Tips en trends over hybride werken
 Oplossingen voor kleinere en grote bedrijven
 De optimale balans tussen thuis en kantoor