Overslaan en ga naar inhoud
MKB (5-250 medewerkers)
MKB (5-250 medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)

Innovatie in hoogste versnelling: Tech4Business op Zandvoort

Op circuit Zandvoort vond de derde editie plaats van Tech4Business, het jaarlijkse inspiratie- en netwerkevenement van Vodafone Business over digitale transformatie. Het thema: 'Driving the future with innovative technology'. Bijna negentig deelnemers werden, onder leiding van dagvoorzitter Liselot Tensen, bijgepraat over de laatste tech-innovaties. 

Dat innovatieve technologieën elkaar blijven opvolgen, en dat we daar met z'n allen iets mee moeten, dat was al duidelijk geworden tijdens de eerdere edities van het evenement. Maar des te urgenter zijn de vragen daarná: waar te beginnen? Welke technologie omarmen we wel? En welke niet? Tech4Business ging op zoek naar antwoorden, zowel in de toekomst als in de dagelijkse praktijk.

Innovatie in hoogste versnelling: Tech4Business op Zandvoort

Hoe verschillend de bijdragen ook waren, van futuroloog tot spraakrobot en van dronebouwer tot brouwerij, geleidelijk werd een rode draad door de dag heen zichtbaar. 'Blijf open staan voor alle ontwikkelingen'. 'Selecteer nu de thema’s die relevant zijn voor uw organisatie.' 'Maak keuzes, ook om dingen niet te doen.' En: 'Ook al zijn het kleine stappen, start nu met de adoptie en implementatie, blijf niet hangen in de onderzoeksfase'. Met andere woorden: alles begint met doen. Wacht niet, kom nu in actie.

Lees ook: 'Prénatal digitaliseert: hoe de babywinkel connected werd'

Sta open voor het andere

Het was de belangrijkste boodschap die futurist Tony Bosma de zaal meegaf. Door open te staan voor het nieuwe biedt digitalisering veel kansen, waaronder nieuwe markten, tijd- en kostenbesparing, betere dienstverlening, betere inzichten en besluitvorming, nieuwe verdienmodellen en het realiseren van duurzaamheid.

Ook interessant: 'de social media trends van 2024'

Innovatie in hoogste versnelling: Tech4Business op Zandvoort

Stel een goed team samen

Ralph Hogenbirk van Dutch Drone Gods bouwde met zijn team de snelste drone ter wereld. Tijdens de demo, buiten in een bocht van het racecircuit, volgde de drone schijnbaar moeiteloos de snelste wagens op het circuit. Tips van Hogenbirk: stel een goed team samen, zorg voor een heldere rolverdeling en heb vertrouwen in je teamgenoten.

Creëer gelijke kansen

Media consultant Dave Adey werd geïnterviewd door Vodafone's Jelmer Letterie. Adey vertelde hoe technologie bijdraagt aan Extreme-E, races met elektrische auto's. Opvallend: de teams zijn gemengd en bieden gelijke kansen aan mannelijke en vrouwelijke racers.
Innovatie in hoogste versnelling: Tech4Business op Zandvoort

Hou de focus scherp...

Heineken, een van de deelnemers aan de IoT-challenge, deelde in een breakoutsessie inzichten uit de praktijk. Haak de juiste partners aan die een breed ecosysteem meebrengen. Hou de focus scherp: welk probleem los je op? Hoe meet je succes? Dan komen de oplossingen daarna wel. 

...maar pas ook op voor hallucinaties

Assist You waarschuwde voor de 'eagerness to please' van ChatGTP, die tot hallucinaties leidt, maar wees ook op de toepassingsmogelijkheden die AI biedt: ondersteuning van callcentermedewerkers, het opstellen van FAQ's en self-service dialogen. 

Innovatie in hoogste versnelling: Tech4Business op Zandvoort

Neem zelf een digitale voorsprong

Tech4Business bleek opnieuw een uitstekende gelegenheid om nieuwe inzichten op te doen, te netwerken en nieuwe contacten te leggen voor toekomstige samenwerking en innovatie. Ook een digitale voorsprong nemen? Meld u dan hier aan om op de hoogte gehouden te worden van de eerstvolgende editie. 

Digitalisering: denk ook aan IoT. Een interessant artikel daarover: 'Wat kan Internet of Things (IoT) nu al voor uw bedrijf betekenen?

Onafhankelijk advies voor uw business

Krijg 1-op-1 advies van een V-Hub adviseur