Overslaan en ga naar inhoud
MKB (5-250 medewerkers)
MKB (5-250 medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)

Wat kan Internet of Things (IoT) nu al voor uw bedrijf betekenen?

Een technologie die bedrijfsprestaties verbetert, schokken in de markt opvangt én makkelijk kan meeschalen met groei en krimp? Klinkt missschien als toekomstmuziek, maar ze is al volop in gebruik. Ontdek wat Internet of Things (IoT) nu voor uw bedrijf kan betekenen.

IoT wordt al effectief toegepast. De voordelen voor de business, de mensen en de middelen zijn heel divers en variëren van efficiënter energiegebruik en meer duurzaamheid tot een slimmere, gezondere werkomgeving en een veerkrachtigere organisatie. Leer alles over IoT in ons e-book, met uitleg, inzichten en tips.

De toekomst? Die is er al

IoT... Jarenlang leek het bij een toekomstscenario te blijven. Zeker, een interessante ontwikkeling – maar wat kon je er in praktijk nu precies mee? Inmiddels zijn we al volop in die toekomst beland: van de zorg en de energiesector tot de maakindustrie, elke branche werkt al met IoT. En elke dag komen er nieuwe toepassingen bij.

87% vindt IoT cruciaal voor succes

Even een paar ontwikkelingen. Maar liefst 87% van de bedrijven is overtuigd dat IoT cruciaal is voor hun toekomstige succes. En bijna twee derde verwacht de investeringen binnen drie jaar terug te verdienen. In de markt volgen de innovaties elkaar steeds sneller op. "We zien het in alle sectoren, IoT is helemaal doorgebroken," zegt Melvyn Verzaal, Senior Product Manager IoT bij Vodafone Business. "Bedrijven verwachten realtime inzicht in hun processen. En iedereen wil zo snel mogelijk kunnen reageren op veranderingen in de markt."

"IoT is helemaal doorgebroken."

Van quick wins tot blijvende voorsprong

"Wearables die zorgen voor meer werkplezier. Track en trace van mobiele bedrijfsmiddelen. Voorspellend onderhoud. Feedback van klanten sneller oppikken. Nieuwe businessmodellen... Er gebeurt momenteel zó veel op het gebied van IoT. En misschien wel het mooiste is: je hoeft als bedrijf niet alles zelf te bedenken. Machine learning en realtime data-analysetechnologieën kunnen continu voor je doorwerken aan verbetering en innovatie. Zo ga je van bestaande processen naar een bliijvende voorsprong," aldus Verzaal.

Wat kan Internet of Things (IoT) nu al voor uw bedrijf betekenen?

De business, de mensen en de middelen

In drie opzichten is er direct grote winst te boeken. Ten eerste kan IoT helpen om slimmer en efficiënter met energie om te gaan en de business duurzamer te maken. Vervolgens zorgen smart buildings en wearables voor een aantrekkelijker én gezonder werkklimaat: medewerkers komen aantoonbaar beter in hun vel te zitten en worden productiever. En tot slot biedt IoT – naast uitdagingen – ook uitgebreide mogelijkheden om de cybersecurity en privacy te waarborgen. Oplossingen die secure-by-design zijn en die uw kritieke bedrijfsprocessen beschermen.

Download het e-book

Ook nieuwe kansen creëren? In het e-book over IoT gaan we dieper in op de genoemde thema's. U leest daar meer over de trends, krijgt tips voor volgende stappen en er zijn links als u zich in een van de onderwerpen verder wilt verdiepen. Het e-book kunt u hieronder downloaden.

Ontvang het e-book

Lees ons volledige Privacy Statement