Overslaan en ga naar inhoud
MKB (5-250 medewerkers)
MKB (5-250 medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)

Zakelijk Nederland omarmt Internet of Things

De Covid-jaren waren voor veel bedrijven een enorme uitdaging. Hoewel een aantal bedrijven hun IoT-projecten moesten uitstellen, investeerden veel ondernemers tijd en geld om future ready te zijn. Te midden van al deze ontwikkelingen deden wij onderzoek voor ons IoT Spotlight Rapport. En wat bleek? Maar liefst 84% van de bedrijven is van mening dat IoT hun bedrijfscontinuïteit heeft gewaarborgd tijdens de pandemie. En dat was nog lang niet alles...

IoT Spotlight Rapport 2020 laat zien, gebaseerd op onafhankelijk onderzoek, dat de Nederlandse bedrijfswereld open staat voor de kansen die de Internet of Things technologie biedt. Reeds veelbelovende ervaringen met de nieuwe technologie of hoge verwachtingen ervan doet bedrijven IoT omarmen.

Ons IoT Spotlight rapport is gebaseerd op gegevens van een onafhankelijk onderzoek onder meer dan 1.500 beslissingmakers uit de Nederlandse bedrijfswereld en de publieke sector. Hieruit blijkt onder meer dat:    

  • 50% van de bedrijven een hogere productiviteit als belangrijk voordeel ziet van IoT-implementatie
  • 34% merkt dat IoT direct voor nieuwe inkomstenstromen zorgt
  • bestaande inkomstenstromen met 24% toenemen
  • meer dan de helft van de bedrijven hun kosten met gemiddeld 21% konden terugbrengen
  • 84% van de bedrijven dankzij digitalisering het gevoel heeft flexibeler zijn en in staat om dingen te doen die ze voorheen niet konden
IoT Spotlight Rapport 2020

“84% van de bedrijven is van mening dat IoT hun bedrijfscontinuïteit heeft gewaarborgd tijdens de pandemie.”

Organisaties omarmen IoT

Uit het IoT Spotlight Rapport blijkt duidelijk dat organisaties die IoT hebben omarmd, veerkrachtiger en succesvoller waren tijdens de COVID-19 pandemie. Bijvoorbeeld doordat bepaald werk kon worden geautomatiseerd of op afstand uitgevoerd. IoT-data zorgde ook voor meer inzicht. Onder meer in klantwensen, manieren om kosten te minimaliseren en mogelijkheden om toeleveringsketens zo soepel mogelijk te laten verlopen. 

Internationale kansen

“Met zo’n 30 werknemers is Remoticom niet zo’n groot bedrijf. Maar ze groeien razendsnel en we zijn echt onder de indruk van wat zij momenteel al kunnen,” zegt Han van Someren, global accountmanager Internet of Things bij VodafoneZiggo. “Samen met Vodafone zijn zij in staat om klanten een totaaloplossing te bieden op basis van hoogwaardige sensortechnologie en het Internet of Things. En dat levert geweldige kansen op, ook internationaal.”

Is uw IoT-reis al begonnen?

Of u nog moet starten met het implementeren van innovatieve technologie binnen uw bedrijf of organisatie? Het IoT Spotlight Rapport helpt u de volgende stap te zetten.

Wist u dat...

... Vodafone de enige provider in Nederland is die twee speciaal voor IoT ontwikkelde netwerken aanbiedt?