Overslaan en ga naar inhoud
MKB (5-250 medewerkers)
MKB (5-250 medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)

VodafoneZiggo en duurzaamheid: weer goud van EcoVadis

VodafoneZiggo is opnieuw bekroond met een gouden medaille door EcoVadis, een gerenommeerde autoriteit op het gebied van duurzaamheidsbeoordelingen. Deze erkenning plaatst VodafoneZiggo in de top 5% van best presterende bedrijven!

De bekroning en de waardering als koploper in duurzaamheid is het resultaat is van VodafoneZiggo’s voortdurende inzet voor duurzaamheid en ethisch ondernemen. De onlangs behaalde score van 72 van de 100 benadrukt niet alleen de verbetering ten opzichte van 2022, maar ook het streven naar een eerlijke en duurzame keten in samenwerking met leveranciers.

VodafoneZiggo en duurzaamheid: weer goud van EcoVadis

Beoordeling op belangrijke thema’s

EcoVadis beoordeelt bedrijven op belangrijke thema's zoals arbeids- en mensenrechten, milieu, ethiek en duurzaam inkopen. VodafoneZiggo heeft niet alleen haar prestaties op deze gebieden geconsolideerd, maar slaagde er ook in de duurzaamheidsinitiatieven verder uit te breiden. Het bedrijf legt de nadruk op verantwoordelijk en duurzaam handelen gedurende het gehele traject, van veilig werken tot het verminderen van de milieu-impact. 

"Een belangrijk aspect van VodafoneZiggo's duurzaamheidsinspanningen is de duurzame en ethische inkoopcode."

Een belangrijk aspect van VodafoneZiggo's duurzaamheidsinspanningen is de duurzame en ethische inkoopcode. Hierin zijn nauwkeurige afspraken vastgelegd met leveranciers om ervoor te zorgen dat producten en diensten op een verantwoorde manier worden geleverd. Het EcoVadis-platform fungeert als een essentieel instrument om inzicht te krijgen in de duurzame en ethische handelspraktijken van leveranciers.

Lees ook: 'De zakelijke smartphone: 3 redenen om de Fairphone te kiezen'

VodafoneZiggo en duurzaamheid: weer goud van EcoVadis

Leveranciers beoordeeld op duurzaamheid

In 2023 heeft VodafoneZiggo 299 van haar belangrijkste leveranciers beoordeeld, met plannen om dit aantal te verhogen tot 325 in 2024 en te streven naar 350 in 2025. Bovendien ondersteunt het bedrijf leveranciers actief om zelf ten minste een bronzen EcoVadis-medaille te behalen, met een score van 50/100. John Werry, de directeur inkoop bij VodafoneZiggo, benadrukt dat dit proces wordt gezien als een samenwerkingsverband tussen het bedrijf en haar leveranciers, waarbij zij worden begeleid om aan de gestelde eisen te voldoen – deze het liefst zelfs te overtreffen. 

Naast de standaardbeoordeling heeft VodafoneZiggo in 2023 gebruik gemaakt van een specifieke 'koolstofactiemodule'. Door leveranciers aan te moedigen hun beleid, doelstellingen en gegevens met betrekking tot koolstofreductie te delen, krijgt VodafoneZiggo een duidelijker beeld van hun broeikasgasemissies en afval.

Lees ook: 'Ondernemerstips: verduurzamen én besparen'

VodafoneZiggo en duurzaamheid: weer goud van EcoVadis

Werken aan duurzame en eerlijke keten

Ondanks de uitdagingen van het vinden van een balans tussen verantwoord inkopen en de behoefte aan hoogwaardige maar betaalbare producten, blijft VodafoneZiggo werken aan haar ambitie voor een duurzame en eerlijke keten. John Werry benadrukt dat deze toewijding niet alleen de duurzaamheid van inkoop verbetert, maar ook bijdraagt aan meer transparantie in de waardeketen. Dit streven komt ook ten goede aan klanten die steeds vaker op zoek zijn naar producten en diensten met een positieve impact op de samenleving.

VodafoneZiggo koploper in duurzaamheid: weer goud van EcoVadis

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Lees ons volledige Privacy Statement