Overslaan en ga naar inhoud
Zakelijke telefoon oplossing Samsung DeX

Desktopervaring op uw Galaxy-toestel

Wat is Samsung DeX?

Samsung DeX staat voor Desktop eXperience. Met deze functie tovert u uw Samsung Galaxy smartphone om tot desktop. Sluit eenvoudig een muis, toestsenbord en monitor aan op uw Galaxy en werk comforabel door op uw smartphone. Alle apps op uw telefoon gebruikt u gewoon zoals u gewend bent, en veel Android apps zijn zelfs geoptimaliseerd voor de DeX desktopmodus. Kortom: DeX tilt uw productiviteit naar een hoger niveau.

Hoe werkt Samsung DeX?

Apparatuur als muis en monitor zijn op verschillende manieren te verbinden met uw Samsung Galaxy. Oudere modellen uit de Galaxy-lijn, zoals de S8-, S9- en Note8-serie hebben een Samsung DeX Docking Station nodig om externe apparatuur aan te sluiten op uw smartphone. Dit werkt heel simpel. Verbind de DeX Station met uw monitor, plaats uw Galaxy in de dock, en gaan!

Nieuwere Samsung Galaxy-toestellen, zoals de Samsung Galaxy S23 serie, hebben geen DeX Docking Station meer nodig. Apparaten verbinden met DeX gaat draadloos, via Bluetooth of wifi. Ideaal als u onderweg bent, want zo hoeft u geen DeX Station of kabels meer mee te nemen. Voorwaarde voor draadloos verbinden is wel dat de apparatuur waarmee u wilt verbindnen deze functie ook ondersteunt. Om een monitor of tv als voorbeeld te pakken; deze moet de screen mirror functie van Android -Miracast- ondersteunen om zonder kabels verbinding te maken met DeX. 

Hoe werkt draadloos verbinden met een scherm via DeX?

  • Zorg dat uw Galaxy-toestel verbonden is met wifi, en veeg naar beneden op het display zodat het Quick panel zichtbaar is.
  • Klik op DeX
  • Uw Galaxy-telefoon gaat nu op zoek naar geschikte DeX-apparaten om mee te verbinden
  • Selecteer het gewenste apparaat uit de lijst en klik op 'Nu beginnen'.
  • Uw Galaxy verbindt met het scherm en DeX wordt weergegeven. Binnen enkele seconden wordt ook het Samsung DeX touchpad op uw telefoon geactiveerd voor de bediening. 

Goed om te weten: de DeX pc-service voor Mac en Windows 7 OS is beëindigd. 

Draadloos werken met Samsung DeX

Welke Samsung smartphones en tablets ondersteunen DeX?

Grenzen verleggen met uw DeX kan op de meeste Samsung Galaxy smartphones en tablets. Bijvoorbeeld op de Galaxy Tab S4, S5e, S6 en S7. Ook de oudere Galaxy smartphones ondersteunen DeX, zoals de Galaxy S8, S9 en Note8, met een DeX station of DeX kabel. Draadloos gaan met DeX doet u op nieuwe modellen Galaxy-smartphones, vanaf de Galaxy S20. Bekijk hieronder het aanbod, en bestel direct online in combinatie met een zakelijk Red Pro abonnement.   

Hij is er:

De nieuwe Samsung Galaxy S23 serie

Nóg een zakelijke oplossing van Samsung: Knox

Samsung Knox is een beveiligingssysteem voor uw Samsung Galaxy. Met Knox worden de bedrijfsgegevens op uw zakelijke telefoon of tablet beschermd en blijven ze gescheiden van privégegevens. Onmisbaar voor de zakelijke Galaxy-gebruiker.

Samsung Knox gebruiken