5G. Samen vooruit

Op ons krachtige GigaNet

5G is de nieuwste generatie mobiel internet. Met 5G op ons krachtige GigaNet wordt een nieuwe wereld aan mogelijkheden geopend voor uw onderneming. Ondernemen wordt sneller, slimmer en duurzamer. Lees meer over de mogelijkheden van ons 5G-netwerk voor uw business. 

5G voor ondernemers

Nóg sneller en stabieler

5G wordt de komende jaren steeds krachtiger en kan nu al snelheden van 1 Gbit/s bereiken. Ook op drukke plekken als een voetbalstadion of festivalterrein. De hoeveelheid te versturen en ontvangen data is ook hoger. En in de komende jaren wordt 5G alleen maar beter.

5G voor ondernemers

Meer apparaten verbonden

Het Internet of Things (IoT), Virtual Reality en Augmented Reality. Hiervoor zijn op hetzelfde moment veel meer verbindingen nodig tussen apparaten. Met 5G is dit mogelijk. Voor u brengt dit kansen, zoals het inzetten van robots en slimme apparaten voor uw bedrijf. 

5G voor ondernemers

Extreem minder vertraging

De reactietijd van 5G is veel korter, van tientallen (4G) naar enkele milliseconden. Dit maakt zelfrijdende auto's, bussen en vrachtwagens een realistisch toekomstbeeld. Maar ook het gebruik van livestreams tussen dokters en ambulances. Zonder haperen.

Zo verbindt u met 5G

Wilt u de snelheid van het 5G-netwerk ervaren? Daar zijn drie dingen voor nodig: 

5G netwerk

5G-netwerk

Ons 5G-netwerk is nu al in heel Nederland beschikbaar. Is er 5G-signaal in uw buurt? Dan verbindt uw 5G-toestel automatisch.

5g-lines
5G abonnement

5G-abonnement

Al onze Red Pro abonnementen hebben standaard 5G. Ook als u al klant bent.

5g-lines
5G telefoon

5G-telefoon

Niet iedere telefoon is geschikt voor 5G. Uw 5G-telefoon bestelt u bij Vodafone Business, zoals de Samsung Galaxy S20 en de OPPO Find X2.

Wat betekent 5G voor u als ondernemer?

5G is livestream superdokters

5G opent ongekende mogelijkheden voor elke sector, bijvoorbeeld de digitale gezondheidszorg. Zo zijn er nu al succesvolle tests met het livestreamen van dokters die in contact staan met ambulances en op afstand patiënten monitoren.

Kies voor 5G, dan is ook uw bedrijf klaar voor de toekomst.

5G voor ondernemers

5G-dekking in Nederland en over de grens

5G is nu beschikbaar bij Vodafone. Is er in uw omgeving nog geen 5G-signaal? Dan blijft u automatisch verbonden met ons krachtige 4G-netwerk. Bekijk op de dekkingskaart waar u 5G al ontvangt.

5G werkt ook al over de grens bij Vodafone. Zo kunt u 5G al gebruiken in onder andere Duitsland en China. Binnenkort volgen meer landen, zoals Turkije, Groot-Brittannië, Spanje en Italië.

Zakelijke abonnementen met 5G

Sim Only

Red Pro Connect

Red Essential

10 GB data
Onbeperkt bellen

Sim Only

Red Pro Select

Red

25 GB data
Onbeperkt bellen

Sim Only

Red Pro Unlimited

Red Unlimited

Unlimited data
Onbeperkt bellen

Zakelijke telefoons met 5G

5G toestel checker

Is uw toestel al geschikt voor 5G?

Naast de Samsung S20 zijn er meer telefoons klaar voor het 5G-netwerk.

5G voor ondernemers

Wat is 5G en wat kunt u ermee?

Wereldwijd wordt hard gewerkt aan het ontwikkelen van 5G-applicaties en het bouwen van 5G-netwerken. Maar welke kansen zien we voor de toekomst van 5G? En hoe werkt 'network slicing' en 'edge computing'? 

Lees meer over 5G
5G voor ondernemers

Vodafone werkt aan 5G in Nederland

De snelheid en stabiliteit van 5G zetten de deur open voor innovatie en creativiteit. Samen met tal van bedrijven, wetenschappers en de overheid testen we de mogelijkheden in de 5G Hub in Eindhoven. In het hoge noorden experimenteren we met 5G in samenwerking met experts onder de titel 5Groningen.  

Lees meer over de 5G Hub en 5Groningen

Veelgestelde vragen over 5G

Op dit moment is 5G volop in ontwikkeling. 5G wordt de komende jaren steeds slimmer, sneller en efficiënter. 5G zorgt voor een betere gebruikservaring doordat de reactietijd en downloadsnelheid verbeteren. Hoe u 5G ervaart hangt af van de drukte op het netwerk, uw locatie en uw telefoon.

 

De reactietijd (ook wel latency) zal met zo’n 30 procent verbeteren: van gemiddeld 30 milliseconden op 4G tot onder 20 milliseconden op 5G. De downloadsnelheid op het 5G-netwerk kan oplopen tot 1 Gbit/s. De maximaal te behalen snelheid op het 4G-netwerk is nu 350 Mbit/s. In het begin van het nieuwe 5G-netwerk zal de snelheid zo'n 10 procent hoger zijn. 

De ideale frequentie voor 5G is 3,5 Ghz omdat het bereik van deze frequentie zeer groot is. 3,5 Ghz komt in Nederland naar verwachting pas in 2023 beschikbaar omdat deze frequentie nu nog wordt gebruikt door Defensie en veiligheidsdiensten. Er zijn wel al grote verbeteringen te behalen op andere banden voor die tijd.

Sommige mensen maken zich zorgen over het effect van mobiele telefoons, wifi en antennes op hun gezondheid. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en ons Kabinet (Kamerbrief over 5G en gezondheid) is er geen overtuigend wetenschappelijk bewijs dat radiogolven van base stations en draadloze wifi-netwerken en mobiele telefoons een negatief effect op de gezondheid hebben. We willen dat onze producten en diensten veilig zijn en dat onze klanten zonder zorgen hun mobiele telefoon en draadloze apparatuur kunnen gebruiken. Daarom werken we op (inter)nationaal niveau samen met verschillende organisaties aan onderzoek en voorlichting.

 

Lees meer over 5G en gezondheid

Met een Red (Pro) abonnement gebruikt u automatisch 5G. Wanneer u ook een geschikt 5G-toestel heeft, verbindt deze automatisch met het 5G-netwerk. In de meeste gevallen is dit direct.

 

In deze gevallen kan het 24 uur duren voordat u verbonden bent met 5G: 

 

  • Wanneer u een 5G (DSS geschikt) toestel bij een derde partij koopt zoals Mediamarkt. Ons netwerk heeft tot 24 uur nodig om uw toestel herkennen. Daarna bent u automatisch verbonden. 
  • Wanneer u uw simkaart eerst gebruikt in een 4G-toestel en daarna in een 5G-toestel. Ons netwerk heeft tot 24 uur nodig om uw toestel herkennen. Daarna bent u automatisch verbonden. 

5G wordt in steeds meer landen uitgerold. Om 5G in het buitenland te gebruiken moeten we contracten afsluiten met partners om van dit netwerk gebruik te mogen maken. Hier zijn we druk mee bezig. Zo kunt u 5G al gebruiken in onder andere Duitsland en China. Binnenkort volgen meer landen zoals Turkije, Groot-Brittannië, Spanje en Italië. Bekijk hier alle landen met 5G.