Slimme VANMOOF fietsen met Vodafone SIM-kaarten zijn een succesvol product

VANMOOF is een jonge en innovatieve fabrikant van stadsfietsen. Iedere 60 minuten gaat er wereldwijd een VANMOOF over de toonbank. De designfietsen worden gekenmerkt door een herkenbare stijl en eenvoud, vanuit de visie “Wat er niet op zit kan ook niet kapot”.

Uitdaging

De broers Carlier zijn beiden industrieel ontwerpers, en zetten functionaliteit centraal bij het ontwerpen. De fietsen zijn daardoor minimalistisch en erg stijlvol. Dat maakt ze gewild, ook bij dieven. En daarom vroeg VANMOOF zich af: “Hoe stoppen we de diefstal van fietsen?”

Oplossing

VANMOOF ontwikkelde samen met ons een slimme IoT-toepassing: een in het frame geïntegreerde simkaart en GPS. Gestolen fietsen worden daarmee snel opgespoord. Een technologie die VANMOOF straks wereldwijd kan uitrollen en ruimte biedt voor innovatieve business modellen, zoals bike-as-a-service.

Resultaat

Het merk kan zo nieuwe markten aanboren en creëert zelfs een totaal nieuw productsegment in de fietsenwereld. Ook letterlijk in de wereld, want de mobiele techniek draait op het internationale netwerk van Vodafone en werkt wereldwijd zonder abonnementskosten.

Delen

Bekijk hier de video

Ready Business in de praktijk

Pearle
Pearle

“Binnen één week kan een nieuw filiaal worden geopend”

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

Neem contact met mij op

  • 1. contactgegevens
  • 2. Hoe kunnen wij u helpen
  • 3. Uw bedrijf

1. Contactgegevens

Als u een vraag heeft over een product waar u nu al gebruik van maakt, kunt u ons een e-mail sturen.

2. Hoe kunnen wij u helpen

3. Uw bedrijf

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van relevant nieuws rondom communicatie-oplossingen voor uw organisatie? Vul uw gegevens in en u ontvangt de Vodafone Business nieuwsbrief voortaan per e-mail.

Shop