Overslaan en ga naar inhoud
MKB (5-250 medewerkers)
MKB (5-250 medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)

Smart Building

Slimme kantoorgebouwen met innovatieve IoT-technieken

Wat is een Smart Building?

Een Smart Building is een gebouw waarin gebruik wordt gemaakt van slimme, innovatieve technieken. Deze technieken helpen om het gebouw comfortabeler, efficiënter en duurzamer te maken.

Vaak wordt hier het Internet of Things (IoT) voor gebruikt. Bijvoorbeeld om automatisch de verlichting aan te passen, de temperatuur te regelen en de luchtkwaliteit te controleren. Het doel is om een prettige en duurzame omgeving te creëren die optimaal is voor iedereen die erin werkt of woont.

Verhoog de productiviteit

In een Smart Building kunt u de werkomstandigheden optimaliseren. Medewerkers hebben de mogelijkheid om deze instellingen naar hun eigen voorkeuren en behoeften aan te passen.

Bespaar energie

Slimme gebouwen zijn uitgerust met sensoren die lucht, geluid, licht, temperatuur en beweging bijhouden. Zo optimaliseert een smart building zelf het klimaat en bespaart daarmee energie.

Verbeter medewerkerstevredenheid

Werken in een Smart Building is niet alleen effectiever, maar ook aangenamer. Dankzij de ideale werkomstandigheden neemt de tevredenheid van medewerkers toe. En zelfs het ziekteverzuim kan erdoor verminderen.

Wanneer noemen we een gebouw 'smart'?

Het verschil tussen een slim en een 'gewoon' gebouw ligt in het gebruik van technologie en innovatieve oplossingen.

In slimme gebouwen wordt het Internet of Things (IoT) toegepast om het leven en werken te verbeteren. Deze gebouwen passen zich aan naar de gebruiker door middel van technologie. Ze hebben de volgende kenmerken:

Duurzaam

Sensoren en chips verzamelen gegevens over aspecten zoals verlichting, luchtkwaliteit, temperatuur, energieverbruik, CO2-niveaus, en het gebruik van werkruimtes. Met behulp van deze informatie kan het gebruik en beheer van zakelijk vastgoed een stuk duurzamer gemaakt worden.

Minder energieverbruik

Dankzij sensoren kan een slim gebouw energie efficiënt gebruiken. Slimme klimaatregeling past zich bijvoorbeeld voortdurend aan veranderingen aan en reageert direct. Bovendien kunnen verschillende ruimtes zich aanpassen naar gebruik en bezetting.

Efficiënter werken

In een slim kantoor kunnen werknemers hun eigen werkplek aanpassen zoals ze willen. Hierdoor kunnen ze niet alleen efficiënter werken, maar ook comfortabeler. Bijvoorbeeld door de temperatuur, verlichting en andere aspecten van hun werkruimte aan te passen aan hun persoonlijke voorkeuren.

Optimale connectiviteit

In slimme gebouwen is moderne communicatietechnologie ingebouwd. Werk- en vergaderruimtes hebben handige aansluitingen, zodat werknemers met al hun apparaten gemakkelijk kunnen deelnemen aan meetings.

 

Beheer naar bezettingsgraad

In een slim kantoorgebouw wordt automatisch rekening gehouden met hoeveel mensen er aanwezig zijn. Als er niemand meer in een ruimte is, worden bijvoorbeeld de verlichting of verwarming automatisch uitgeschakeld. Dit is niet alleen handig en milieuvriendelijk, maar zorgt ook voor extra veiligheid

Optimaliseer ruimte, efficiëntie en bezetting in uw gebouwen met behulp van Internet of Things.

 Benut ruimtes efficiënter
 Verbeter het comfort van medewerkers
 Bespaar tijd en kosten

Bezoek ons Experience Center

In een interactieve workshop duiken we - samen met u - in de kansen van digitalisering voor uw organisatie. 

Inspiratie over Smart Building & IoT

Wat zijn de trends op het gebied van Smart Building en Internet of Things? Ontdek het op V-Hub!

Nieuwe manieren van werken vragen om een andere werkomgeving. Hoe werkt dat in praktijk?

Aurum wil de energiemarkt wil veroveren met onder andere de inzet van Internet of Things.

Het bedrijf Zens heeft een app ontwikkeld die realtime meet welke werkplekken bezet zijn.

Profiteer van persoonlijk advies

Elke organisatie heeft unieke behoeften. Wat uw uitdagingen rondom connectiviteit ook zijn: onze experts staan klaar om u te voorzien van advies op maat.

Veelgestelde vragen

Een Smart Building maakt gebruik van slimme en innovatieve technologieën, zoals het Internet of Things (IoT), om werken en leven gemakkelijker en duurzamer te maken. In tegenstelling tot gewone gebouwen past een Smart Building zich aan de gebruikers aan en biedt het geavanceerde functionaliteiten zoals slimme klimaatcontrole en automatische verlichting, gebaseerd op realtime data.

Slimme gebouwen zijn ontworpen om duurzaam en energiezuinig te zijn, en om mensen optimaal te laten werken en leven. Hoe zo'n gebouw eruitziet, hangt af van de activiteiten die er plaatsvinden. Als u aan de slag wilt met een Smart Building, wordt er een plan gemaakt om slimme functies, zoals het Internet of Things (IoT), toe te passen. Sensoren en chips verzamelen gegevens, waarmee u en uw team de systemen en processen in het gebouw continu kunnen verbeteren. Dit kan zowel in nieuwe gebouwen als in bestaande kantoren worden toegepast.

Meer weten over wat Smart Building voor uw organisatie kan betekenen? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan. 

Door gebruik te maken van IoT en sensoren kunnen Smart Buildings gegevens verzamelen over energieverbruik, luchtkwaliteit en ruimtegebruik, waardoor het beheer van zakelijk vastgoed kan worden verduurzaamd. Door efficiënter om te gaan met energie en hulpbronnen, dragen Smart Buildings bij aan het verminderen van de ecologische voetafdruk.

Smart Building biedt verschillende voordelen, waaronder verbeterde luchtkwaliteit, verhoogde productiviteit, energiebesparing, kostenbesparing, hogere medewerkerstevredenheid en verminderde CO2-uitstoot. Deze voordelen dragen bij aan een betere werkomgeving en zakelijke efficiëntie.

Enkele uitdagingen bij het implementeren van Smart Buildings zijn onder meer de initiële investeringskosten, privacy- en beveiligingskwesties met betrekking tot de verzamelde gegevens, en de afhankelijkheid van een betrouwbare internetverbinding. Het is belangrijk om deze uitdagingen te overwegen en geschikte oplossingen te vinden tijdens het implementatieproces.

Wilt u advies over het implementeren van Smart Building voor uw organisatie? Plan een vrijblijvend adviesgesprek.

Staat uw vraag er niet tussen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen

Blijf altijd op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date met de laatste trends en nieuws in digitale technologie.